Ми треба фарба со ваква боја која нема многу да ми ја изгори косата и ќе трае. Некој да ми предложи бренд?
Забележав дека со Palette (не знам само дали до шампонот ми е или до фарбата, оти и шампон сменив а фризерката ми рече и тоа има улога) бојава остана, не излезе постепено со миење на косата како што било случај со Garnier.
Јас користам KayPro фарба за коса. Ја продават во Геминис, Скопје, Премиум Професионал, Струмица и секако низ повеќе фризерски салони. Поголема амбалажа е, 180ml и за средно долга коса, и се користи двократно. Квалитна боја, италијански бренд, има фин сјај, не ја суше косата. Доста економична е. Само фризерот или сами ако се фарбате, добро да се внимава на соразмерот. Со добар соразмер на хидроген и фарба, лесно и брзо се постига идеалната боја. Јас користам 7.1 посебно е добро број.1 за сиви нијанси во фарбата, за да може да се пригушат црвените природни пигменти.
Едно прашање, сакам да се фарбам нешто шарено и мање више дречливо (не толку дреч, колку што сакам да биде пример зелено, плаво, розево или нешто од тие колоритни бои) е сеа, пола живот сум црвена/наранџа и за да фати таква нијанса фризерката рече требало прво бланш, пошто тие бои не се класична фарба, што ќе ја оштети косата.. дали знаете како на побезболен начин да го направам тоа, без да ја оштетам косата, односно дали има класична фарба ама така колоритна? Моментално косата ми е ваква
Кога се фарбав црна Аура велвет тон ми се покажа како најдобра фарба. Долготрајна, не се измива по должината, фарбав само коренот. А за плава, Keune 1517 , Evolution 11.11 јаки фарби,одлични за коса со црвен пигмент. Со 9% нивни хидроген.
А каде ги купуваш? Гледам имаат веб страна, но дали може производите са им се земаат за малопродажба, или само за салони е?
Јас имав порано баш ваква боја но ја добивав со мешање , Субрина фарба платинум Блонд и портокаловата најсветла го мешав 50/50 и испаѓаше ваква боја. Овие две подоле ги мешав .
Продават и на малопродажба во Премиум овде. Само во нарачката додади забелешка бројот на фарбата или јави им се.