Која е најдобра марка на фарба за коса?

Discussion in 'Коса' started by sesilija, Mar 28, 2010.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Momichka како ти фаќа 7.1 бојата? Јас ја користам истата нијанса од други фарби, некогаш не фаќа сивкасто, на портокалово оди.

2. srekice

srekice Популарен член

Кои нијанси користиш ти? Дали им се добри плавите фарби?

3. Momichka

Momichka Популарен член

@kristina.k тоа ти е од нашата природна пигментација. точка .1 е графитот кој дава сивкаво на косата, да го загуши портокаловото. Треба да се фарбам неделава. ќе се потрудам да не забравам ви сликнам. (fingers)
    @srekice жалам ама не знам за плава.

srekice and kristina.k like this.
  4. _feminka_

_feminka_ Активен член

Inebrya, најдобри.

5. DoubleK

DoubleK Истакнат член

за мене е Keune

6. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Evolution најдобри

7. јolene

јolene Популарен член

Igora Royal Color Creme, Wella Koleston Perfekt me или Evolution би ја препорале за нијанса 7.1?

Веќе се фарбам со нијансава ама од друга фарба, но забележувам дека ми е прејака, т.е ми ја суши косата, па сакам да сменам. Бидејќи не знам кој процент на хидроген го има во фарбава што ја користам, сакам да купам посебно 6%. Мислите ќе биде доволен?

8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Еволушн 7.1 не е трајна, по 2 миења се пере. А не суши и не оштетува

јolene likes this.
  9. јolene

јolene Популарен член

Искрено кај мене и никоја фарба не трае повеќе од две недели. Не знам дали е до косава или до фарбите? Да се чуди човек. Ма да до костата ќе да е, дива е веќе дека ми е голем дел побелена.
    Сега нешто се премислувам, се мислам дали да ја бланширам дома, да ја дооштетам де :D и да ја исфарбам со 8.1. Имаш искуство со посветлава нијанса? Или која од наведениве фарби би била подобар избор според тебе?
    Фала

10. wannaBeMomma

На бланширана коса ја имам ставано 7.1 и на не бланширана. Исто е.
    8.1 ако не е бланширана само ќе ја пожолти косата и тоа пробав
    Каква сакаш да ти биде а каква ти е сега?

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ако ти е само за одржување на бојата и 3% е доволен. Ама и со 6% можеш. Од еволушн не сум задоволна, игора ги фалат многу ама немам искуство, последен период користам колестон и ја препорачувам.

Да се бланшираш сама дома ако немаш искуство е ризик да се направиш жолта или портокалова, што со тонер нема да се покрие. Ама ако си на мерак за бланширање, можеш на инстаграм да погледнеш видео некое на Brad Mondo и Hair Buddha често даваат совети за околу тоа како правилно да ја бланшираш косата дома.

12. јolene

јolene Популарен член

@wannaBeMomma
    И јас не гледам некоја огромна разлика од бланширана и не бланширана со нијансата 7.1. Затоа и мислев да одам посвето со бланш.
    Моментално имам некоја светло кафеава, медова, дарк блонд значи сите на мене. А сакам да добијам некоја среден ладен блонд. Значи не екстемен блонд. Колку помалку да ми се познаваат седите влакна. Можеби некој ден да одам и до некоја сива и да престанам да се фарбам. На пример, од ова 20210924_201352.jpg
    До
    Screenshot_20220531-094605_Samsung Internet.jpg или еден ден до Screenshot_20220531-095827_Samsung Internet.jpg

Вака ми е убава само една недела косава и то од ко ќе ја офарбам и две миења трае, после тоа почнува да паѓа фарбата и над ушите и долната страна ми се потемни а од горе ми е посветла и не е рамномерно, па ме нервира. Бланш уствари мора во секој случај, кога ќе размислам.
    @Yowannty фала за препораката за фарба. Во иднина ќе ја пробам.Да се имам предходно сама дома бланширано.Со бланш некој без амонијак, демек да не ја оштетува косата и дава само мал лифт. Од една до две нијанси. Портокаловото вриштеше за сите пари, точно. Ама ми се јави некоја желба за промена. Кога разумно ќе помислам, дома сама нема да можам да ја остварам намислава.
    На физер опцијата у дојчланд ми е 300+ еу. Поефтино ми е да платам лет и за викенд да си одам мк. Што веројатно и ќе ја направам :D.
    Фала женски

wannaBeMomma likes this.
  13. J@N@***

J@N@*** Нов член

Девојки, препорака за убава црна фарба за коса? Ми се смачи од осветлен корен, црвен и кафеавкаст. Сакам убава црна нијанса, темна боја низ цела коса. Се изнагледав низ СК девојки со преубави црни коси

14. Lost angel

Lost angel Популарен член

Само знај и со неа мака ќе имаш,еве јас сум жив пример за две недели белите почнуваат да ми се познават,нема фарба која не ја пробав,ама пак од друга страна многу често ја мијам,мрсна ми е многу

15. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Aura velvet ton black 1

Еве ја мојава коса кога бев црна , се фарбав на 25 дена , немам бели влакна ама мене оваа фарба ми беше најтрајна во однос на паѓање на бојата

20210908_140243.jpg

16. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Препорачајте ми марка на фарба за темна кафеава. Се фарбам со гарниер со години ама последниве неколку пати не ми се допаѓа не знам зошто, многу ми свети и прелива. Сакам нешто по мат. И да можам да ја купам од маркет. :)

ikkui likes this.
  17. wannaBeMomma

Еволушн 5
    Не паѓа, нема црвени тонови

DevilishGirl08 and Darlingzz like this.
  18. DoeM

DoeM Активен член

Од кој фарба сте најзадоволни, која и дава сјај на косата (бојата да е темно кафеава)

Bonisumer likes this.
  19. srce-too

srce-too Истакнат член

Здраво
    Дали некој знае каде може да ја најдам оваа фарба?

Attached Files:

20. anggell

anggell Форумски идол

Не се фарбам јас, ама од она што приметив кај мајка ми Шварцкоф најмногу ми се допадна ама купена во странство. Овде квалитетот не е исти.