Малку помош. Имам медеста боја на коса, смеѓа некако и сакам да ја осветлам. Значи не плава туку неколку нијанси посветла од моменталната. Совет?
Zdravo. Koja e najdobra farba sto ne ja gori kosata, mada site ja gorat ama barem da e pokvalitetna da ne paga odma so edno dve mienja...jas se isfarbav so kene i skapo me fati ama deka menjav boja od potemna na posvetlo. E sega sakam nekoja da si produzam ponatamu da se farbam so nekoja poeftina ama da ne paga odma so mienje. I ako moze da ne ja ostetuva kosata.
Сајос т.е syoos фарбите според мене се нај ок за сега бар а порано игора со графит кога бев плава ептен им беше добра со графитот плава мислиш реално ко скандинавка ми го правеше влакното.а после неколку години се изопачија фризерката ми кажа дека не носат овде веќе оргинал.сега сум црнка и сајосот највеќе ми одговара.
Здраво жени Денес бев на шишање и фризерката имаше многу убава црвена со бело коса-како прамени да се вадени а не биле прамени. Ја прашав која фарма е ми рече од Грција ја земам. Дали некој знае која е таа фарба?
Веќе кога сте биле таму кај фризерот ваш сте требале и и да го прашате која марка е фарбата ние од тука само може да претпоставуваме тоа никој неможе преку форум да ви каже у грчка има преку 50 марки на фарби.а тоа како личат како прамени истото сте требале да го прашате и платете си ја фризурата у краен случај за пари се се прави и овде.
Ако немаш прамени, фарбата секаде исто фаќа. Нема логика фарба да направи прамени. Единствено нешто логички е ако има бели влакна па фарбата да дејствува различно.
Да или претходно да имала друга боја на пример шатирани плави прамени па така ја дава по фарбањето со црвената боја.