I mene mn mi opajga neznam Dali od knata i mn suva mi se ima napraveno..ce vidam i koja ima da probam, od niv ima bez amonijak?
Да си направиш прво крвна слика да видиш да не ти е ниско железото или да испиташ хормони Да го исклучиш сето ова. Ако не е до тоа, значи е до кната. Фарби без амонијак имаш на Палете, може да има и од др марки во ДМ. Во продавницата Логона има исто фарби без амонијак. Јас лично никогаш не користам фарби без амонијак, брзо ми се одмиваа
Прв пат ќе се фарбам за нијанса/две посветла, мене ми е темно кафеава, ми треба препорака која фарба е најдобра?
Од овде најдобра е Лореал за мене, други немам лично пробано ама што ја гледам снаа ми таа сите ги користи освен Лореал, косата и е многу оштетена и сува. За осветлување најдобро на фризер, и јас сакав ама сама да ја осветлам не знам, ако имаш искуство може и ќе ја добиеш посакуваната боја.
Најдолго ми траат фарбите од палете бојата највеќе се задржува но откако користам палете ми ја пресушија косата и ми ја исправија што се јаки фарбите. Имав виткана коса сега ми е скрос права.
Здраво, Ја користев долги години Evolution 7.1, но во последно премногу ми ја суши косата, нема никаков сјај. Ве молам предлог за добра фарба која ќе има добра покривност за белите, но барем да не ја суши косата. Дали имате искуство со Inebrya, Koleston, Wella... или било кој друг ваш испробан предлог Фала!
За сјај на коса порано кога се фарбав најдобри ми беа Kolestone i Keune.Само Kolestone одамна немам видено да се продаваат ,не само во Македонија туку и во соседниве држави.
Koleston kit во Грција ја има 8e,a тука во hair shop има само фарба посебно Koleston,имам пробано и од таа кај нас што се продава ама не е истиот квалитет како таа во Грција