Субрина шарм ми се супер мене сепак зависи од влакното дали ќе ја добиеш поскуваната боја не знам дали постои фарба што не паѓа 2 недели без разлика каква марка е. Еве си купив Ревлон пробав и многу брзо како да ми падна боја а 400 ден ја платив па сега ама и косата игра голема улога .
Гледам доста блондинки ја користат еволушн 11 11.. Ми ја препорачаа и мене ама уше не се осудувам да ја пробам зашо ми е страв да не се упрапастам сива да не испаднам : / трае ли долго и како испаѓа??
Досега се фарбав само со Лореал и Ревлон,се фарбам смеѓа приближно на мојата но постепено ја осветлувам затоа што бев темно кафена фарбана...сега сакам да пробам со Кеуне,дали некој се фарба со смеѓа боја од оваа фирма и како сте задоволни? ако некој има искуство нека ми пише,зошто веќе сум за фарбање...
Луѓе ај ве молам кажете ми дали од Evolution 1111 ви искача сива?? Ми е страв да не си ја уништам мојата коса??
Garnier скоро ич не ја оштетуваат косата, тоа признавам, ама бојата премногу брзо паѓа. Ни две недели не издржуваше, а веднаш после првото миење некако се губеше сјајот. Сега за сега Evolution ми се најдобри, може се појаки фарби ама барем бојата стои подолго време.
Луѓе ај ве молам кажете ми дали од Evolution 1111 ви искача сива?? Ми е страв да не си ја уништам мојата коса??
Девојки по колку време отприлика ви стои фарбата? До сега ги читав претходните коментари и гледам дека не сум само јас што има проблем со 4 мијајна на косата да ја снема бојата . Се надевам дека некоја од вас ќе може да ми каже некоја фарба со која би добила виолетова боја. Инаку се работи само за прамен а не за цела коса, па затоа не ми е проблем и да биде поскапа, подобро да ја платам поскапа од колку само еден прамен да и го уништам на косата. Имам црна коса, праменот ми беше бланиширан, потоа со Ревлон С20, ја добив бојата што ја сакав но за 2 недели доби никаква бледо црвена боја а коренот веке бесе плав (излезе бланшот) Ве молам предложете нешто, што е подобро, која фарба, дали само прелив да клавам ( затоа што исто стојат и фарбара и преливот баре кај мене )
Абе женски многу зависи и од косата,шо дека ќе купам скапа боја ко за месец треба пак да се фарбам,пошто ми подникнуваат белите влакна,па траела таа 5 месеци или не џабе.Иначе Garnier си користам најчесто,таа со маслиново масло,color naturals,убава е,не ми ја оштетува мн косата (секоја фарба оштетува по малку,а овие со амонијак одма ќе се измијат),а кога ставам Палетте ми гори мн косата и ми се расцветува цела. Викате Evolution се убави,можи да пробам таква.А колку пари се дали можи некоја да ми кажи?
Порано користев Гарниер и бев задоволна но експериментирав со Палете и за една недела целата фарба се изми а што е најстрашно остануваше на пешкирот ( што ми се нема случено со Гарниер ) така да гласам за Гарниер !
Јас не се фарбам сеуште ( освен понекогаш со колор шампон ) , ама знам дека другарките кои се фарбаат дека се задоволни од Палете и Субрина. Баш и им стои убаво и повеќе трајат
Јас бидејки сум блондинка буквално само ЕКСПЛИЦИД АУРА ми ја прави онаква сребреникава косата каква сто сакм да добијам,и го нема тој жолт тон на коренот туку подеднакво ми ја прави целата коса сребреникава без да употребувам бланш.
А феминки мои ај ве молам кажете ми која фарба да ја купам и да ми ги покрива белите влакна подолго од 3 недели? Многу ме нервираат само ради нив се фарбам...А не се малце
Слушнав многу пофалби за новите фарби од Avon биле многу убави, јас лично немам пробано но сум со намера да пробам.
Па ако се добри можи да се пробаат.А и обично на почеток се што прават прават убаво,покасно можи и да ги расипат.Па подобро сега да се земи некоја...А јас имам користено некои,само Palette не ја сакам,ептен ми ја гори косата.
Нема да згрешиш. Јас сега сум фабана со Авон подобра фарба не сум ставила. Косата е како свила а бојата е како да е природна. Инаку јас сум црна фарбана и излегува бас како сто сакав.
според мене,сега за сега,еволушн,моментално и ја користам,и добра е,не паѓа брзо за разлика од некои други што имам користено
Бев плавуша,а од пред два-три дена сум лешник фарбана.Купив една фарба која до сега не сум ја видела низ парфимериите и маркетите, се вика Syoss и чини некаде 180 ден. со се хидроген.Ме привлече бојата на моделот на кутијата и навистина ја добив, ми излезе преубаво.Е сега колку ќе трае не знам, ќе видам со тек на времето. А претходно се фарбав со Кене 1517 и можам да кажам дека кога е во прашање плава коса, Кене е незаменлива!