1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Која е најдобра марка на фарба за коса?

Дискусија во 'Коса' започната од sesilija, 28 март 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    ^ Зависи каква ти е косата.
    Ако влакното ти е тенко, а косата кршлива, тогаш не би ти ги препорачала.
    Многу јаки фарби се, навистина трајни и интензивни во бојата, ама премногу ја оштетуваат косата, ако ти е од типот на понежните.
    Ако ти е малку покрута и не можеш да ја скротиш, тогаш пробај си.
    Инаку, за мене во ист кош се со Кене во поглед на јачината.
    Користев 9 месеци непрекинато субрина фарби и ножичка играше на крајот.

Јас сакам да прашам дали овие Субрина стигнаа кај нас?
    http://www.subrina.si/en/Shades_7/Shade ... gany_8202/

2. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Која е најдобра марка на фарба на коса е индивидуално,зависи од косата,од пигментот.За некого некоја фарба што е супер за мене може да е катасрофа.Еве на пример знам девојки што се фарбале со палете и супер им е а мене ми направи палете рани на скалпот.Кене на пример премногу ми ја сушеше косата,еволушн добра беше додека не ја расипаа ама многу е јака.Јас сум најзадоволна од лореал а посебно од последната што ја користев со која и ја затемнив мојата плава коса,а ти е Лореал мусе како пена што се.Мене ми беше многу убава,не мириса,лесно се нанесува и косата ја прави многу мека.Најмногу што ми се допадна е што кафена боја ставив на плава основа и еве не сум фарбана 1 месец а бојата не ми е падната,нормално одмиена ми е малку и посветла ми е но имам рамномерна и многу убава боја.

И да додам Трендафилке мислам дека оваа фарба на Субрина сеуште ја нема кај нас,јас никаде не ја имам сретнато.

3. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    јас си ја уништив косата со кене 1517 само два пати се исфарбав со оваа фарба и косата ми се стори пепел, сега неможам да замислам да ја измијам а да не ставам маска, цела ми се тутка, чешел неможам да ставам, ми паѓа ненормално , ужааааС...
    ...а и многу други се жалат од Кене, едно време ако ви текнува беа и забранети.....
    ...не ви ги препорачувам во никој случај кене, сега планирам да земам гарние, тие се поблаги , пред кене се фарбав со нив и никогаш не ми ја оштетија косата ко сега од кене

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.504
    Допаѓања:
    105.993
    Женски , гледам многу ја фалите Сајос фарбава јас сега купив па кажете ми дали сте задоволни, земав поточно ваква

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    ^Јас не сум задоволна од Сајос 9-5, имам пишувано искуство во темата за идеална руса коса, ми стана портокалова. |(
    Од Кене 1517 сум задоволна зашто со неа ја добив посакуваната нијанса, а со правилна нега оштетувањето се сведе на минимум.
    Инаку сега користам Експлицит Аура, последно се фарбав со нијансата 11А. Задоволна сум и од фарбата (зашто содржи и маслиново масло за нега при фарбањето) и од добиената боја (платинесто руса). И од цената :!: квалитет за ефтини пари!

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Да, јас земав од Веро чоколадо боја и се исфарбав и да ти кажам убаво ми фати и сум задоволна, а и цената им е доста приступачна, така да кој не пробал од фарбите на Субрина слободно нека проба, проверено 8)

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Супер е Субрина, јас се фарбав со ена за прв пат и супер ми фати. Пробај нема да зажалиш ;)

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.366
    Девојки ајде препорачајте ми мене некоја фарба за тенка коса.Оддамна се немам фарбано сама,само на фризер ама моментално немам време а неделава сум на свадба па незнам што да одберам?
    Од пред неколку години се фарбав со Гарниер и Палете а потоа долго ми беше шатирана.
    Кај фризерката се фарбам со една грчка фарба името и почнуваше на Ф.
    Mоментално вака нешто ми е,малку посветла ама сакам да ми се затемни ко на сликава [​IMG]
    Ве читав дека Сајос ја препорачувате ,мајка ми пак задоволна е од Еволушн,другарка ми од Кеуне и стварно сум во дилема што да земам :?:

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Јас се фарбам строго со Гарниер, а сестра ми со Кеуне, супер фаќаат и двете и трае бојата, задоволни сме.
    Прошлиот месец се фарбав со Палете и ништо не ми фати, џабе се фарбрав, морав да се префарбам.

10. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    леле немој ке згрешиш јас минатиот пат пред еден месец ставив кафеава ми фати портокалова сега вчера ставив кафеава темна ми фата катран црна ич нечини а убо ми велеа дека нее уба јас се праев фраерка и си го добив сега сум како страшило

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас сум многу задоволна од Сајос, убаво ми фати и има сјај косата и не станува сува.
    Ја препорачувам и ако имам време до после (читај ако не ме мрзи :lol: ) ќе се сликам да ја видите нијансата.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Презадоволна сум од Syoss, по фарбањето косата не ми е крута како со другите фарби, не избледува брзо (користам црвена нијанса) и има сјај.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    јас не се фарбам оти фала богу немам потреба од тоа... ама би ја препорачала СУБТИЛ... со таа фарба ја фарбам мајка ми, која има многу долга коса... оваа фарба најдобро се фаќала од сите со кои сум ја фарбала... а другите некако мора повеќе пати да намачкаш за да фатат, а со оваа е доволно еднаш и стасува токму дури и малку ќе остане па така ке и го ставам делот што остана... а ставам една фарба и еден 6 % хидроген од КИКИ дрогерија

14. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Гарниер и субрина дефинитивно :)

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Девојчиња, некој ум за фарбите на Авон? :?:

16. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Јас сум задоволна и од кафените и од плавите, мајка ми ја фарбав со некоја си костенлива нијанса и супер и излезе, а јас се фарбав со природно светло руса и на деловите каде што сум бланширана и на деловите каде што беше природната боја на мојата коса супер излезе, предходно ниту со некои професионални ниту со гарниер не ми излезе како што сакав. Јас ги препорачувам.

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    932
    Најмногу ми одговара од Гарниер фарбата, за најдобра да кажам не знам, пошто немам користено други некои, освен Кене која ми се чини цела глава ми ја изгоре, не можев да си ја стабилизирам кожата на главата после тоа. :worried:

А Гарние таман ми се погоди сега-засега.

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Исто и јас ја препорачувам Сајос, добра е многу. Е сега паѓа како и секоја останата фарба ама па баш како што ја видов на сликата мене така и ми испадна. :)

19. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    За мене најдобри се Субрина и Syoss . Другите јок .

20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.241
    девојки сакам да ве прашам дали некој ги има видено некаде да се продаваат фарба-во облик на пена за коса( на палете и на вела), ги гледам постојано на фокс лајф ги рекламираат и навистина сакам да ги пробам, односно сакам да пробам сама да се фарбам ...
    што мислите, овие ке бидат добри, или некоја глупост се?..