Oppo n1 Види го прикачениот фајл 248585 slikam so htc ne mu e pogodena slika bas vo vozenje e oppo ne go menuvam za nis ^_
Google Nexus 5 (Го направи Google во соработка со LG) Појаки перформанси има од Ајфон 5, а многу е поефтин. На пример Ајфон 5 има 1GHz процесор и 1GB RAM, a Nexus 5 има 2.3GHz процесор и 2GB RAM. Ајфонот има само побрза камера и тука секоја чест за Apple. Ама затоа Nexus има многу добри гласовни команди и апликациите на Google работат совршено, синхронизирано преку интернет со домашниот компјутер итн.
Неможеш да направиш никаква споредба помеѓу овие два телефона,затоа што едниот користи иос,а другиот андроид,иако ајфон 5 има многу послаби перформанси,али работи побрзо 90% од сите други скапи телефони,а тоа не го прави телефонот него иосот,затоа што е лесен оперативен систем.За разлика кај андроид има премногу багови,многу грешки,го пеглаат 10 години и никако да го средат,менаџерот на рамот кај андроид е катастрофален,цело време работат апликации во позадина,влези во рам менаџер и ке видиш колку апликации ти работат во позадина.Е тоа кај иос не постои,кога ке изгасиш апликација во момент веќе апликацијата не работи. Има многу работи да не ги набројувам за да не го тупам,да не навлагам сеа толку детално,работам со телефони повеќе од 10 години,соработувам со сите мобилари во Скопје,не зборам ништо на памет или мене што ми текнало,него зборам со аргументи и факти.
Го имам тестирано Nexus 5 со 2-3 различни ајфони 5ки. Ги ставам на маса и во исто време притискам на одредени исти апликации и гледаме кој прв ќе ја стартува апликацијата. Нексус победува или исто време. Е сега кога ќе се земе превид дека Ајфон работи со 1GHz, тука ти си сосема во право дека Apple го имаат направено многу подобро хардверот, а исто така и софтверот е далеку покомпактибилен со хардверот и затоа се искористува максимално. Кога Ајфон би бил со 2GHz процесор, ќе загрева повеќе, ќе ја троши батеријата повеќе, значи ќе треба да има и поголема батерија, а со тоа и повеќе да тежи. Но кога станува збор за андроид, Nexus е најдобра опција бидејќи од сите андроиди, тој е најкомпактибилен со андроидот, бидејќи Google стои зад него. И секогаш прв ги добива апдејтите за оперативниот систем, бидејќи ги добива директно од Google. Другите како Samsung мораат прво да си го прилагодат оперативниот систем (со додавање апликации од Самсунг во позадина) и дури потоа го испраќаат. А зошто преферирам андроид наместо ios, затоа што 86% во светот користат андроид, а само 14% ios, со исклучок на Америка каде се отприлика 50:50. Тоа значи дека светски гледано повеќе апликации ќе се прават за андроид, освен ако Apple не направи некој пресврт.
Се согласувам со нексусот што кажа и потполно си во право,сум кросител доста телефони и стварно нексусот е доста добро направен и оптимизиран. Како што велиш дека 86% користат андроид во светот,како е возможно тогаш ајфонд да е најпродаван телефон во светот?
Од Т-Мобиле (43,500 денари) на 2год договор го земав Sony Xperia Z5 Release date September 2015 Processor: Qualcomm Оcta (8 јадрен)-Core at 2.1 GHz RAM 3GB Resolution 1080x1920 pixels Internal storage 32GB Camera 23-megapixel Плус водо отпорен (Water Resist) е, го ставив во кофа со вода да проверам навистина е закон телефон
Го користев 2 недели и си ги извадив нервите со него,огромна утка на сони им е овој модел,џабе толку перформанси и све,батеријата канта.
Дефинитивно најдобриот! Задолжително погледнете ги видеата На еден другар ваков телефон му падна на сред лет (со параглајдер) од 1900м надморска височина и после недела дена сеуште телефонот беше достапен кога ѕвонеме на него Секако не го најдовме каде паднал
Не знам, али информацијава е од август 2016. Еве види на Google: https://www.google.com/#q=android 86% market share
Ова се однесува само за празнициве сега.. барем така читнав горе With the dates of Christmas and Chanukah synced this year, smartphones were once again predominate on everyone’s wish lists. As we do every year, Flurry took a look at the most gifted smartphones and tablets around the globe this holiday season, examining phone and app activation throughout the week leading up to Christmas day and the start of Chanukah. А со оглед на тоа што американците тогаш најдобар шопинг прават, не ме чуди процентот на Епл