Кој е крив?

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Sep 9, 2021.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Одлично забележување!
    Стравот од казната е мотив да се почитува правилото. За да се одржи стравот, треба луѓето да видат дека непочитувањето носи казна, ако не видат такво нешто, стравот постепено ќе згасне. Исто ко учење со условување кај кучињата на Павлов. Според психологијата наградата има уште посилен ефект од казната кога треба да се научи некое однесување.
    Ситуацијава со патнициве е добра идеја за експеримент од социјална психологија, just sayin. :D

WildMk, jacqueline.s, Dentina and 2 others like this.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

И кај нас има казни и закони ама не ги фаќа сите исто. Казните и законите важат само за обичниот граѓанин што едвај го мине месецот. Најголемите криминалци ни ја раководат државата, тргнувајќи од тоа не може да произлезе ништо добро за оваа држава.

3. Осе

Осе Популарен член

Истово сега сакав да и го пишам на @Cosmic Girl .
    Значи се додека важи : вујко владика јас поп ... Ништо не правиме !

LejlaD, Cosmic Girl and WildMk like this.
  4. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Пред малку на вести се искажа италијанец кој бил присутен таму да ги посети брат му и татко му и кажа дека ја знаел вистината и му се заканувале со убиство ако кажел, така да стои нешто зад оваа работа. А на друго место прочитав девојка како била очевидец на настанот и знаела од каде дошло, било од штекерот во некоја од собите. Не се знае што е точно, сигурно ова ќе е испитано па тогаш ќе се знае.
    Многу жално за луѓето.

5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Јас го гледав интервјуто со Италјанецот на DW на македонски на фб , вели дека од соба број 3 избил пожарот како и дека многу брзо се раширил низ целиот објект . Вели и дека дал пари за да му помага персоналот околу менување пелени на брат му , два пати дневно бидејќи брат му бил неподвижен .

" Експерт ( во наводници , бидејќи не знам дали е експерт со сигурност ) " кажуваше и дека за да се запали тој материјал , потребна е температура од 200°С , иако не бил објектот изграден од огноотпорен материјал ( на модуларните , материјалот не е отпорен на огон , но му треба горенаведената температура за да се запали ) , додека пак постоел и материјал што е отпорен на повисоки температури .

Девојката вели дека е презадоволна од сите вработени во модуларната , и дека сепак не виделе од каде дошол чадот и огнот .

Само се надевам дека не шетаат толкави психопати надвор , до таа мера да подметнат пожар во болница ..

6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ајмо, народот е крив. Народот не пријавува, народот фаќа врски, народот.........
    Читнете тука колку е фер да си никој и ништо, наспорти директор.

"Скандалозното однесување во основното училиште Лазо Ангеловски (Ново Лисиче, Аеродром) за кое алармираа повеќе вработени жени кои биле малтретирани и сексуално вознемирувани од директорот на училиштето привремено е решено по жалба пред суд, со повеќе изречени мерки за забрана."

Казнава што ја добил директорот:

Изречени мерки се следниве:

1. Му се забранува на Перо Арсеновски да се заканува дека ќе стори семејно насилство;
    2. Му се забранува на Перо Арсеновски да ја малтретира, вознемирува и да врши семејно насилство врз неа;
    3. Му се забранува да ја вознемирува и телефонира;
    4. Му се забранува да ги вознемирува членовите на нејзинот семејство, и двете малолетни деца.
    Времените мерки се изречени за период од 6 месеци...........

Ете така.... ве бендисува ова? Директорот си е уште директор, и ќе си биде, ама тој не смее да ја вознемирува жената во наредните 6 месеци. После 6 месеци, што знам, ваљда ќе може. Пак ќе решат. Казна за мерак!!!!

orevokrsacka, Mantub and Bezimenka90 like this.
  7. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Да донираме бензин ако не, Срамота што читам а не па да слушнам, туѓ срам не јаде ц ц ц ц

Attached Files:

jacqueline.s likes this.
  8. Осе

Осе Популарен член

Не треба да донираме туку да не ќутиме ама погоди што ,дечкото што организирал протест Тетово затворен ,јер тој треба да одговара а господата обезбедени 10 Тина поколенија ако не и више не можат да дадат оставка имаат уште за ,,штедење"

Leat and Sofronko like this.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Еве го одговорот кој е крив. Тие што гласаат. Се избира од две зла полошото, автоматски оној што ќе победи станува полошиот.

Leat likes this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Ами чаре?

11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се согласувам. Сите кои досега изгласале власт се виновни и се што не им чини, им е заслужено. Лошото е што и останатите трпат покрај нив, па дури и повеќе од нив, зш не се напикани во партија. И нека трепка дека администрација и сл. се шалта од партија во партија и вечно се со власта.

Осе likes this.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

За мене чаре е само да се иссели човек, друго чаре нема. Штом можат овие од Косово да се исселуваат и да се влечат еден по друг во странство без документи без јазик без ништо можеме и ние.
    Ако знае некој друг некое чаре нека сподели.
    Тие што им е убаво секако нека останат и нека гласаат ама за тие што не им е убаво зборам.

Осе likes this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

На никој не му е убаво.
    И мене не ми е, ама не планираме да се исселуваме.
    И шо да прајме?

Indiegurl likes this.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Има некои што им е убаво.
    Да не гласате за почеток.

Осе likes this.
  15. Sestra :)

Sestra :) Истакнат член

Годинава има доста независни, барем во нашата општина, па може да се гласа и за нив. Јас се одлучив за независен кандидат и тоа е тоа. Во вториот круг ќе видиме кое е помалото зло и така..

Осе likes this.
  16. Осе

Осе Популарен член

Проблемот е што години наназад ,,независните" ги даваат гласовите на големите ...

Баш пред некој ден г.Апасиев имаше спомнато као зборете ми за режим срушен со пенкало ,а тој кутриот изгледа заборави дека тогаш неговите гласови комплет им ги даде на сдс...

Sestra :) likes this.
  17. Sestra :)

Sestra :) Истакнат член

Јасно ми е, лоша ситуација. Тука за среќа независниот има поголема поддршка и не потпаѓа под големиве партии, туку се претпоставува дека една од поголемиве ќе падне и во втор циклус ќе оди независниот. Ова ми се единствени избори каде знам дека гласам за човек, а да не се думам кој е помало зло.

Осе likes this.
  18. Bratot

Bratot Популарен член

Бранко е крив :smoke:

Biljarkata likes this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Еве не гласам.
    И шо ќе се смени?

Исто ќе е, та гласала-та не.

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Немам време јас за бесконечни дискусии. Секој нека прави онака како што мисли дека е најдобро. Ако знаеш ти што како кажи ми, јас не знам како би се променило нешто на подобро, според мене е невозможно, а со гласањево според мене само на полошо дозволуваме да оди. Не знам и нема никогаш да разберам зошто некој гласа воопшто. Гласањето ми е као да гласа некој дека се согласува со се што прават они и гласа за да продолжат истото да го прават па и полошо. Значи кога се гласа се гласа за исто или полошо да биде во државата. Кога би виделе дека нема овци да ги гласаат би се променило нешто, можеби.

Осе likes this.