Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    ni vo skopje nema rabota ako ne si u niedna partija
    (+ u site partii ima nekoj so bil komunist na vremeto a tie so nebile toa e zoso uste bile so peleni na gazot, a nivnite roditeli bile komunisti za da staat leb i mleko na masa...nezadzabe se istite luge/familii na visoko mesto po partii od/pred pocetok na drzavata)

ja sum diplomiran inzener a podrabotuvam na crno premestuvanje stanovi(kauci mebel) pred nekoj den vadev tapeti kaj eden u stan sto saka da renovira

sea pocnav da ucam web design za na freelancer (porano podrabotuvav kako shadow/article/creative writer ama prekinav koga pocna eden od indija da me skema, bese kako da imaat nekoj forum zoso odkoga ne me plati tipot pocnaa da stigaat eden kup shady ponudi za rabota)
    i drugar na drugar so misli da otvori sajt mi veti deka ke me zeme kako support da odgovaram prasanja na klienti na angliski (zvuci kako nesto so pak ke propadne u voda/nema da se ostvari...spored minato iskustvo) so toa shto ke treba potoa da naucam uste eden jazik

na kraj mi zvuci kako @Петре Прличко da ke zagubi najveke ako se smeni vlasta...ja kako i da e nedobivam nisto i da se desi toa, mozebi samo malo zadovolstvo na egoto ako partiskite shupaci sho mi bea kolegi zagubat rabota (veke vidov koleska na fb sto minati izbori imase slika so kandidatot na vmro, sea staila slika od nejze i zaev...se iznasmeav za site pari :rofl: ... pozz ako se prepozna nekoj )

nuzno zlo
    dali da se prodolzi vaka
    dali da se smeni za nekoj so vetuva deka ke bide pomalku rasipan (mozebi ima prekrsteni prsti pozadi grb)

ili mozebi da se potpise kapitulacija i MK da stane politicki protektorat na EU (so nadez deka manipulaciite pred poveke oci se poslatki)

На Night Rider му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MaryAntoaneta

MaryAntoaneta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Извини вака, да те прашам, имаш прочитано некоја колумна, имаш гледано некоја дебата или само си гледаш Шител и читаш Курир?
    Па ако СДСМ не била добра тогаш ЗОШТО оваа власт секојдневно го копа дното на оваа држава?
    Пред се' СДСМ нема никаква врска со стечајците во Куманово, бидејќи сите тие стечајци се извисени и игнорирани од страна на оваа власт. Исто така ниту има врска со СОРОС, ниту со сите тие што ги наброја, најмалку со Пленум.
    Ако е тој Груевски, ангелот, зошто не излезе на дуел со Заев? Зошто воопшто не излезе на некој дуел?
    Ако не знаеш, ќе ти кажам - тој е обична кукавица, не знае ниту да зборува, не знае да одговори на обично новинарско прашање , се плаши затоа што ќе се заглави за кратко време.
    Ако мислиш дека ВМРО е најдобра и најрационална власт, браво за тебе!

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Со образованието треба да им се помогне и на луѓе како тебе, затоа што разговор по телефон, несогласување и озборување е далеку од криминал.

Ако поентата е дека СДСМ биле прислушкувани од ВМРО тогаш треба да ги приложат разговорите што ги воделе меѓу себе, но далеку од тоа дека ќе ги приложат, затоа што знаеме со какви средства, пари, што договараат СДСМ за уривање на ЛЕГАЛНА избрана власт.

Зошто до сега не беше објавен ниту еден разговор помеѓу функционери на СДСМ? Можеби ќе објават, но до сега тоа не се случи. Или пак ќе објават селектирачки снимки каде што Заев зборува со својата ќерка?

Што слушнавме денес на снимките? Дека има партиски несогласувања и озборување? Дека ќе банкротираме? Што?

Несогласување, партиски местенки, озборување има во секоја партија и секаде во светот. Deal wit it. Кога дојде Заев на функција во СДСМ ги тргна сите луѓе блиски до Црвенковски за да има монопол во работата.

На Abeja и zekzeki им се допаѓа ова.
  4. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    715
    Не знам, прашај го Џорџе Иванов кој едно време беше во управен одбор на соросова фондација, образуван човек, правник, државник, може ќе ни каже каде има криминал во разговорите, на обичен вмбловец и да му нацрташ попусто е :D

5. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Според соросоидните и комуњарски медиуми ние пропаѓаме 5 години, но никако да пропаднеме;)

Како прво, СДСМ беше на власт до 2006 година мислам. Зошто не го реши законот за стечајците, туку сега активно манипулира со нив, а кога би дошле на власт ќе ги шутнат како последно гомно? Знаеш зошто? Затоа што сите тие стечајци од Куманово се дел од приватни фирми за коишто тој што ги оставил треба да одговара кривично додека сите стечајци што се под државна капа беа осигурани. Државата не е надлежна за приватните фирми. Знам дека е сурово, но така е секаде во светот.

Треба да сфатиш дека за многу работи не се прашуваат ниту СДСМ, а ниту ВМРО, туку решава странски меѓународен фактор. Ние сме економски и политички зависна држава, а многу одлуки се донеси под странски закани. Очигледно сеуште не знаете како функционира политика.

Груевски не знае да зборува, но затоа ги гази СДСМ 8 години по ред на сите избори со дупло повеќе разлика, па сега види ти чија филозофија и психологија функционира многу подобро. Тој што лае или тој што носи резултати.

Јас не мислам дека ВМРО моментално е најдобра опција, туку тврдам. Тоа што е моментално најдобра нема да значи дека ќе биде и во иднина.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MaryAntoaneta

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Џорџе - слика има тон нема, не знае каде му е јазикот ги изгубил :D

На veren и Night Rider им се допаѓа ова.
  7. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    burek profesor

8. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Гледаш колку е политиката курва. Ѓорѓе Иванов константно е напаѓан од СДСМ, соросоидни организации, симпатизери на СДСМ и опозицијата дека е човек пиун, смешен, изгубен во простор, те немал речник, те немал харизма, те немал ова, а човекот ги пишувал сите говори на Бранко Црвенковски и ужива голема репутација меѓу студентите и академската фела како професор.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MaryAntoaneta

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Искрено, едно време ги читав целите твои реферати, но сега НЕ. Смачено ми е од таквите зеленоглавци како тебе, извини вака.
    Ај кажи колку те плаќаат од еден ваков реферат

10. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    715
    Тоа ти е, како сами на себе не си станале досадни со тој Сорос, посебно што има многу членови во актуелната власт, вклучувајќи го и претседателот кои земале пари од Сорос.
    Тоа е онаа идиотска логика дека ако некој медиум ја критикува власта - тогаш мора да е платен од Сорос, Ватикан, Илуминатите и масоните, Темпларите и Дедо Мраз. Таа логика тргнува од претпоставка дека власта е безгрешна. А како може да се критикува безгрешност?
    Другата (несвесна) ситуација е поистоветување на партијата и државата.

Најмалку пак ме изненадува нивото на комуникација од разговорите, никогаше не сум помислил дека припадниците на власта имаат поголема култура од клозетска шоља, сега само се потврдува тоа.
    Понекогаш на шега, слушајќи муабети од типот ``буанко е квиф`` си велам дека најкрив е Тито бидејќи ја симнал сета отепана и неписмена сељачаана од планини и сега нивното потомство си игра држава полнејќи си ги џеповите во странски банки. Но тоа е друга тема :)

На Emy867 и MaryAntoaneta им се допаѓа ова.
  11. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Многу е смешно да обвинуваш некој дека зема пари за реферати, а истата да свршува на Заев и неговите говори. Поентата е ти колку земаш или сите сте вие неутрални и невини “овци“ на форумот коишто не ги интересира политика, а 98% од постови се за политика и фаворизирање една единствена политичка опција.

Со кое право ти можеш да го критикуваш ВМРО, а јас да не го бранам? Кој ти е комплексот и аргументите?

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MaryAntoaneta

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Аман бе! Нели ти здосади?
    Ааа извини ВМРО не смееме да го критикуваме, само СДСМ. Фала ти што сам си призна.
    Абе Петре бе Петре. Не ли си слушнал за право на говор или сите они кои зборат против Глујо да бидат ликвидирани, оди кај него баш таквите ги бара како тебе, оние кои никогаш нема да му завртат грб и никогаш нема да го сменат своето мислење за него.
    Јас имам право да зборувам затоа што сум дел од оваа општество исто и како тебе. Но тука е поставено едно прашање, а не да напаѓаш кого стигнеш.

13. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Не ми здосади, туку напротив уживам.

Мене не ми смета тоа што ти критикуваш, туку лепење етикети со тие моронски изјави “ колку пари земате од штаб“!

Дали ти си слушнала за право на говор и мислење? Колку што ти имаш право да си за СДСМ ( а си) толку имам и јас право да ми се допаѓаат најголем дел од политиките на актуелната власт. Deal wit it.

Јас идеолошки во многу работи сум различен со Вмро, но таа е опција којашто ми е најблиска моментално. Мој став и почитувај го како што јас немам проблем со тоа дали си ти партиски активна или не. Искрено, не ми е ни гајле.

На Marossa и Abeja им се допаѓа ова.
  14. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Грујо е болесник, болен за власт, психо е! не сфаќате? у некој тежок психо/трилер е влезен типот, дефинитвино треба да се депортира во некоја психијатриска болница да си ги излечи комплексите на пониска вредност или оne way ticket до Непал на Хималаите да медитира, да се просветли, зошто вака тешко нас!

На kim.k, Andrianaaaaa и MaryAntoaneta им се допаѓа ова.
  15. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Абе Петре, кажи дека добиваш месечен хонорар од 500 евра (плус платени придонеси) па нека пукнат душмани!

На Orthophill и MaryAntoaneta им се допаѓа ова.
  16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Овде има тешки вмр(овци), што мислат Грујо е бог и спасител на Македонија.
    ( не сум за никој )

На Youknow, kim.k, MaryAntoaneta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. MaryAntoaneta

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Остави го петрета видиш дека ги помешал работите. Не е задоволен, но не се давааа, Грујо и никој друг! И пак ќе се разочара и пак...но 500 евра мора чесно да си ги заработи хаха.
    Не е работата @Петре Прличко само да се навраќаме тоа што било. Бранко за се ви е крив, само тоа сте го научиле. Па од Бранко се враќате 6/7 века наназад во барок, па копаме по гробот на Аце....итн.
    А не ли знаеш дека ВМРО мн повеќе год е на власт, започнувајќи со Кљусев, па Љубчо...сега легендарниот Грујо и фигурата Хорхе.

18. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Хммм, отсекогаш се воодушевувам на длабокоумни, проникливи, и луѓе што знаат да читаат меѓу редови:drunk:

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Taka e Petre.Za ova se soglasuvam so tebe.
    A znaes koj e vinoven za grreskite na gospodinot Ivanov?
    Samiot gruevski i negovata VMRO.
    Da Ivanov e gospodin,toa vremeto ke go dokaze,no trulo e mestoto i okolinata vo koja vleze.

Inace Petre tolkavi referati pisuvas a nigde ne odgovori konkretno koj ke si odi.Neli toa bara temata?

20. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Како тоа Вмро е повеќе на власт ? Од каде тие факти? Кљусев е економист, а како премиер и министер бил вкупно три години.

Па, СДСМ е на власт 70 години во Македонија, само тие и нивните синови и внуци. Комунистичка партија на Југославија=Сдсм, да не забуни:)

Јас сакам да копам за македонски национални херои, a не улици на Кардељ, Тито, Моше Пијаде итн.

Македонската историја не е само во комунизмот.