Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Веројатно сте го слушнале вицот кој е актуелен деновиве

З.З. Ќе правиме протести
    Н.Г. Ние ќе правиме контрапротести.
    З.З. Ќе поставиме камп пред влада
    Н.Г. Ние ќе поставиме контракамп
    З.З. Ќе си поднесам оставка
    Н.Г. Ај не зае*авај сега

Малку шега, а всушност вистина

На Emy867, blueberry93, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.386
    Допаѓања:
    250.079
    http://plusinfo.mk/vest/27191/ne-e-fer-ova-shto-mu-go-pravime-na-zaev

Геровски ми исто како и Мирка. ублажена верзија на Миленко и Латас, ама можеби прв пат ќе се согласам со него.
    Не сум ни подржувач на Заев, стојам што подалеку од политиката, сакам промени, да, еве можеби би гласала за него, чисто заради што трета опција немаме, и да, човекот, сељак, каков и да е, кој и да го подржува јавно се спротистави на криминалната фамилија која за жал ја поседува пола Македонија.
    А ние го плукаме, може е и за плукање , може ќе биде и ист како Грујо, ама можеби. Во моментот е единствен кој се спротистави, за фотеља ли е, што и да е, покрена иницијатива за промена на диктатурата.
    Не го величам, не знам што ќе биде од него, како ќе се постави во иднина, ама во овој момент не вреди да го плукаме, оти сме на иста страна.

На anakonda88, VladeMila и MaryAntoaneta им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    3.886
    Gruevski doma!!!

4. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    I Gruevski I Zaev dvata se za vo top I so podaleku od MK ...Za mirna I cista Makedonia

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.647
    Допаѓања:
    79.476
    Заев сигурно ќе си оди. За Грујо навистина не знам. Од една страна го почитувам тоа што ги покачи пензиите, воведе бесплатно патување со железница за студентите како и други поволности за таа категорија, се отворија фабрики, нови работни места и се тоа, но разочарана сум што направи од градот Скопје, споменици насекаде, го уништија и Вардар со тие бродовите, врбите и триста чуда, го уништија и центарот на градот, патеките стануваат се потесни, зеленило има се помалку, студентите живеат во ужасни услови во домовите и ништо не се превзема со врска со тоа. Заслепен е Македонија да влезе во ЕУ а не ги гледа последиците што од тоа ќе излезат.

На zekzeki и daylight им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Koj saka neka si odi,mene sig nema da mi ka dadat foteljata.Samo ke kazam nesum ni za Gruevski nitu za Zaev,nitu pak sum ispadnala na glasanje.Ne branam i ne napagam nikoj,nekoi velat deka se kradi no jas ke kazam koj i da dojde na vlast site kradat,no Nikola mozno e da kradi no i istovremeno prvi se za drzavata,dodeka Zaev samo ja propadna i narodot nemase leb da jade.I normalno na kraj narodot ke odlici koj ke si odi,ke glasaat za toj od koj imaat korist pozz

7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    96.668
    Почнаа да вртат по телефоните, анкета од штабовите на МВРО која ја вршат партиските војничиња во 21 и кусур часот :puke:. Не можам да го опишам револтот, не можам! А каде е крај на април(facepalm).

На cresa-jagoda и P.S.love им се допаѓа ова.
  8. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kaj mene dojdoa od sdsm i toa rodnina cizmi mi donela,pfff ke se prodavam jas ni nea ni pa cizmite i gi sakam PRODADENI DUSI

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Во Америка гледав една анкета каде не знаат кој му е председател, не ги интересира си го живеат животот, плата си земаат за живот, а кај нас малине деца се кара за партии, жално стварно, народот леб нема да јади, ама за партија душа ќе даде.

На Summerlover, Nausicaa, anakonda88 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    A zosto e toa taka?

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Оти сме прост народ а "силна држава."

На Nausicaa и anakonda88 им се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :rofl:

13. Miromak

Miromak Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Кога нештата не одат во правилна насока...потребни се П Р О М Е Н И !

14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    За идење Грујо си иде сигурно , уште во Декември ако е све по договор. Дека ќе се врати нема , највероватно ќе си иде и од државата со сите пари и ќе летува на некое егзотично место.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Без да навлегуваме во детална дискусија, јас стално се прашувам кој ефект т.е. бенефит за личноста, индивидуалецот во Македонија е направен од страна на Груевски? Како животот ти е подобар од пред 10 години, а тоа да зависи од политичката партија која е на власт? Не ти се нафаќам тебе лично па да се негодуваме до бескрај, ама ова дека Груевски прави се за државата ми звучи како медиумска пропаганда, а не како лично искуство на луѓето кои го кажуваат..

На cresa-jagoda и crimson им се допаѓа ова.
  16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas bev posledna generacija sto plakav prevoz,knigi i red dr raboti sto sega ucenicite ne go pravat,dali znaes od koga se stana besplatno srednoskolcite od mojot grad zaminaa site koj kade vide,zemjodelcite koi mi se dobro poznati nemozea parite od grozjeto da gi zemat a ne pak i subvencii da zemaat,germanskata firma vo Kavadarci sto ja otvorija ima nad 20avtobusi sto idat od dr gradovi,a baska od Kavadarci i okolinata,ima uste mn ama dosta e.Kazav nesum za nikoj ama za razlika od nekoj jas imam korist od seto ova so isklucok na zemjodlestvoto.Koj kako saka neka kaze drzavata se mrdna od mrtva tocka,pocna malku po malku da napreduva sepak i toa e nesto,no so protestite koi bea samo od deca so ranci jas licno ne vidov nekoj vozrasen se se stopira,potoa pukotnicite itn e sega zivot ide dalje ke videme koj ke si odi i dali ke bide ko sto bilo ili poloso e togas ke razgovarame.Samo gledam sto napravile ednite sto bile na vlast,a sto popravile dr dodeka se na vlast toa e se pozz

Последна измена: 18 ноември 2015
  17. Miromak

Miromak Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Незнам што се натегаме толку ....многу е едноставно, и да направил нешто добро,штом заедно со својата дружина(врхушката на власт) се вплеткани во огромен криминал или злоупотреба на народните пари, народот мора да ги казни на избори ако не друго. А јас се надевам дека некој ке одговара и кривично. Ова е само логичко размислување, природно , човекот како битие мора да бара промени. Значи не треба воопшто да споменуваме партии, едноставно казнување на оној што сме го избрале и што не кради цели 10 години.

На cresa-jagoda, Robin25 и crimson им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    На ваква неписменост не заслужуваш ни одговор, али ајде.

Не сфаќаш ни што те прашаа погоре, како може животот на било кој да е подобрен кога речиси се во државата зависи од неколку луѓе. Тоа крадење од милиони евра што го слушнавме на снимките, се оправдува со бесплатни учебници и субвенции? Како може животот да е подобрен кога наместо да прочитаат некоја книга, губат денови и месеци у камп на чувари на демократија, ради партија?

Од сите вработени во тие новите инвестиции, 85-90% се тотално небитни и служат само како бројка. Останатите 10% стварно живеат подобро финансиски, ама која е цената на тоа? Да се сликаат со чуварите на демократијата?
    Тоа и го слушаме на вестите, нови 140 000 вработувања во последните 10 години. Не кажуваат дека од тие речиси пола се вработени во администрација, а останатите се само бројка што работи за 10 000.

Сеа ќе речеш 10 000>0, aли па и 7000>0 и 2000>0, зошо не работат од љубов за партија?

Имаше нешто за социјална помош не знам како беа процентите, вика од 2006 до денес, зголемена е за 63%, си викаш стварно прават овие нешто браво, кога ќе видиш од 2500 денари ја качиле на 4000. :D
    Стави инфлација тука и исто како да не е покачена.

Не сфаќаш дека државата од кредити живее?

...aма клеттите комуњари у соработка со странските служби имаат за цел да го разнебитат македонското национално ткиво !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    порад соросоидите доведеен е во прашање бесплатниот превоз и учебниците за догодина, каков невиден скандал во поновата македонската историја. Но, се ќе сториме за на 24ти април, народот да го испорача финалниот извештај за Македонија и ќе има и субвенции и сладолед каков што нема ни на море!!!!!!!
    позззз

добро бе, мислите малку пред да пишите нешто?

На MilaP, cresa-jagoda, Robin25 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    96.668
    Јас па имам слушнато толку неубави работи за таа фирма од вработени таму што не знам каде гледаш ти потреба од толкаво величење на истата, ама ај. И ќе одат автобуси многу јасно кога нема ќораво друго работно место а народот има фамилии за ранење. И за 5000 ќе одат кога нема друго чаре и кога нема каде. Тоа не значи дека во сите тие полни автобуси на луѓето не им се враќаат нозете назад, ама маката на се ќе го натера човека.
    И нека не делат учебници, нека ги вработат луѓето на места со асална плата (а да не мора да е администрација), па сите тогаш сами се ќе си купат. Кога ќе имам пари во џебот не сакам никој ништо да ми дава, башка што јас ќе бидам исполнета што сама печалам и трошам.

На MilaP и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Ќе се врати ако победат, а ќе победат, за жал.

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.