Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.835
    :l:

На MiloMalo и Priroden им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    7.468
    Мислам дека сега народот е во многу неповолна ситуација:(
    Додека Груевски се растрча и ги исполнува сите неостварливи (барем до сега) желби,многу силни удари добива Заев и тоа благодарение на неколку медиуми на чело со Јанко,Латас,Миленко итд.
    Овие секојдевни вработувања се само јак маркетинг на Груевски и паметниот народ го користи тоа,како тој сабајле што го видов на канал 5,кој доби социјален стан,што сигурно до скоро немаше шанси да го добие и тој и неговата фамилија сигурно ќе гласаат за Груевски:(
    По цели ноќи оди по селата и исполнува желби нашиот Дедо Мраз, а народот се пали на тоа:(

3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Во меѓувреме еве кој зема квалитетни субвенции, Канго.
    http://dnevnik.mk/?ItemID=A509EDDED3689B429540513C68223700

Еве кој е Канго, настрана што е 65 годишен музичар

од 1:10 почнува неговата реплика

4. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Да се надеваме дека нема, ако по некоја случајност ако Груевски пак победи, тоа само ќе покаже колку мазохистички е настроен народов. Плус кога некој поддржуа криминалец и самиот тој е криминалец. И тука ќе се изгуби секоја надеж за добар живот во Македонија.

Да се поместиме надвор од друштвото на земјиве.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Секако ќе се врати.(fingers)

6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Се изненадив од писменоста, непријатно за жал ... со навреди особено кон обичен граѓанин е мизерно,а не неписмено ... што се однесува на твојата математика држи место ама сепак 4000 ден. некако ми стојат повеќе од 2000 ден. не сакам другите делови воопшто ни да ги коментирам освен она за разнебитувањето на државата, а ти мислиш ли нешто пред да напишеш? Што е федерализација ако не разнебитување и постојани вакви навреди со цел да се издигне нешто што не може да се издигне, овој пристап носи разнебитување. Пишав и пред некое време и како што прочитав некој што го бранеше новиот министер за внатрешни истото го пиша, важно е да се омаловажи и дикредитира нешто, и тоа е тоа, толкава е висината. Е, ТОА СЕГА ќе се врти во круг, за нас можеше ама мене со тој секач немој, ааа не чини. Факт е дека Грујо направи и прави многу нешто во државава и тоа се гледа. А кога ќе се има здрава опозиција која ќе има за функција да приземји (затоа што моќта заслепува и се губи осетот, сите се луѓе),а не да навредува, тоа го можат сите и слепо и на глуво. Штета интелегентни млади луѓе да се со ваков пристап. Патем ВМРО ќе победи,а сплотувањето на народот зависи од меѓусебниот почит на ставови и размислувања и убедувања со издржани факти. Поздрав @Priroden

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kazav imam korist,i ne gledam ovde nepismenost ako kazes zosto od ovaa vlast imas korist.Moze kradat ama i pravat,de kazi drugite kolku ukradoa i sto napravija,a za snimkite kolku sto znam imase tell snimki i imase video pozz

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Haha daj molimte najmalata plata e 10 000,so bonusi i red dr raboti zemaat po 16 000 17 000 pa nagore,imaat jadenje i platen prevoz tie pari im se cisti

9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    96.668
    Јас имам други информации, ама немам намера да се натегам затоа што некој сака поразлично и поеуфорично да гледа на реалноста која не е воопшто розева. Бонуси, ред други работи...:^).
    Нека ти е;).

На crimson и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Abe jas tamu rabotam,mene mi e super,a koj sto zboruva i koj vo sto veruva mn mi e gajle.Pocnaa nekoi verzii da se kruzat ama dodeka ne vlezis da vidis vo se ke poveruvas

11. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Za navredi ne me cude i ne se iznenadiv,uste koga ke vides kako vregaat na 24vesti se e jasno

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Тоа им е работа ним, плати па, клати, а членов го читав по други постови и не ми делуваше ограничено ама првиот впечаток некогаш е погрешен. Нека навредуваат, тоа нема крај и не води никаде па, после реков со истиот секач и нема плачење,а сега добиваат шанса за да си ги осетат своите секачи и тоа присилно добиена шанса, сепак е шанса и ај, баш да видиме.Инаку јас многу многу не есапам кој што пишува особено вака затскриено затоа што не знам кој е и што се крие зад тоа, со кредибилитет пишува, кои му се целите, интересите и тн. Овде тешко да ми офарба некој нешто ама навредиве некогаш и треба да се возврати сепак со мера и достоинство.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    нека трча сега кога му врие под нозете. 10 години не крадеше сега ни ја вреѓа интелегенцијата ако мисли дека ќе му веруваме на ефтини популистички финти.

Има нешто еден концепт кој во светот многу добро го познаваат и го земаат во предвид кога образованите дебатери барем дискутираат. Се вика ИНФЛАЦИЈА! 2000 МКД од тогаш до сега знаеш колку вредат?

Факт е дека Грујо крадеше, и крадеше а ние слепо му веруваме дека леле душичка помогнал на некој откако 10 години го молеле да му помогне и 10 години го игнорирале тој човек. Се запрашал некој како стигнал да биде на улица?

За идни дискусии, генерализирам, и погрешно е, знам дека има исклучоци, ама кој го поддржува Груевски криминалецот е криминалец и самиот !

Нема Груевски да победи, разберете, ако Груевски победи ЕУ ќе не притесне па Украина 2.0 ќе станеме
    ако треба, Груевски не се враќа на власт на сите треба тоа јасно да им биде.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Постов значи дека 90% од СДСМ се криминалци што за многу е докажано и сега за нив да гласам?
    Извини, ама не БИ. Немам денар од приватизации и имерии кои се создадоа во тоа време, а според тебе сега може да сум криминалец, нека е така.
    Знам што е инфлација ама знам што е и вегетирање економско.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Иначе за темава, прашањево "Кој ќе си оди, Грујо или Заев?"
    Никој од овие двајца, туку граѓаните на Македонија си одат еден по еден...

На MilaP и Nausicaa им се допаѓа ова.
  16. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Нека се СДСМ криминалци и тие, секогаш има друга опција со малите партии. А и никаде не спомнав дека не мислам дека не се криминалци..

Ако знаеш што е економско вегетирање, ќе бидеш тогаш свесен човек дека ова нашите деца ќе го враќаат и плаќаат и преплаќаат ова што се прави денес. И дека целата активност од странски инвестиции до луксузирање на политичарите се плаќаат половично со наши пари (другата половина е одамна веќе однесена надвор од земјава по црни канали читај Белизе) а половично со кредити кои за 5 години ќе не доведат до ниво ала Грција.

Сите економски индикатори покажуваат колку идеме надолу. А економската состојба е клучен дел од подобрувањето на стандардот на животот на граѓаните. Ама не, ние викаме не е битно што како луѓе нема што да јадеме, добро е што имаме спасител и што не носи во правата насока, а таа насока е буквално надолу. Немаме што да јадеме и сме уште на опашката на Европа, ама фала му на спасителот што го слушам секој ден на телевизија да ми каже колку убаво живеам со 4000мкд социјална помош.

Македонија е 1.5 милиони луѓе, има некоја земја со толку малку луѓе а да живее во вакви услови? Јас досега немам сретнато, ако има некој нека ме просветли. Ама со толку малку народ наместо да не менаџира за ефикасно работење и просперитет, тој ни ги стегна уздите и со камшикот на грбот за секои избори што следат- Или ќе гласаш или нема да јадеш. И после кога ќе ти даде да јадеш го гледаш како спасител и треба уште да му бидеш благодарен. Пу

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Merak ke mi bide Gruevski da si odi.Pa koga ke dojde Zaev i koga pak se ke isprodade,se ke zatvori togas da ve vidam dali ke stanete da protestirate zasto togas stavrno ke imate potreba od platite sto se sega za da se prelebite.Za protesti za glasanje site ve biva,ama za nesto da se napravi nikade ve nema.De eve jas ne pamtam Zaev sto napravija dodeka bea na vlast de nekoj neka nabroi,i roditelite,penzionerite,zemjodelcite i socijalcite ako se kriminalci togas ok

18. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Не памтиш душо пред 10 години беше тоа, исто како што јас не памтам какво кафе пиев на 18.11. 2005 година. Не знам зошто уште се живее во минатото не знам. Пред 10 години! не ти звучи вака мајд фак да си речеш ееј колку можев да напреднам за овие 10 години?

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    E dobro be,de kazi mi ako se tolku asalni zasto sakaa da sednat na fotelji bez glasanje,imalo snimki pa sto ako imalo,sto ovi koga razgovaraat megu sebno neli psujat,neli vregaat,i kako mozea da go davaat samo toa sto Zaev nikade ne se spomnuva sto mislis deka od tolku snimki nitu ednas ne e sponat Zaev za nekoj rab,kade e toa zasto ne dadoja da go slusneme,zasto nikade ovde ne se spomnuva videoto za Zaev tuku samo za snimkite

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    @Robin25 читам повозрасен си, а памтиш ли кога имаше социјална помош од која куќи си направија работоспособни млади луѓе тогаш ? памтиш, јас дете бев, искрено за социјална помош тоа е малку меѓутоа не си свесен колку луѓе тоа го злоупотребуваат и јас да сум бога ми на некои места скроз би ја немало. Едно ќе кажам, да не се лажеме свесни сме за сите грешки и лоши страни и тн. меѓутоа има и позитивни работи и тоа многу и за многу семејства тоа е не е занемарливо,а не е ни за државата. Не ги сакам овие теми од проста причина што треба некој импакт и придонес некако да се даде, лесно е да се критикува и гази се, многу работа има во оваа наша држава и многу нешта да се подобрат. Што се однесува до долговите, јас многу не се секирам, ако можевме да враќаме за Југославија долгови од кои државата наша ништо нема видено па, за сопствениот двор и дом да си го средам и да плаќам не ми е криво.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.