Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Од што немаат луѓето леб да јадат, одат во Сити Мол секој ден, се чекираат во кафичи секој ден, шетаат насекаде, најнови телефони користат, по продавниците нема некој млад вработен, се се над 40 години. (facepalm)(facepalm)

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Goody

Goody Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    73
    Оди прашај ги од каде им се парите,90% се заглавени со кредити живеат нереален живот,незнам ти каде си гледал ама дефинитивно според описот не е Македонија.Ама ајде да не излегуваме од темата,мислата ми беше дека редно време е да ни се опорави државата ,а не да се градат барокни згради,јас како иден архитект можам да кажам дека тоа се живи глупости..Време е Македонија да излезе од калта,да почне да функционира,толку сме загреота што дури и најутепаните земји не престигнаа веќе...
    Поздрав

На sjdgo, galapce и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    7.468
    Доста е градење во Скопје,нека градат во помалите места за да се растерети Скопјево;)
    Што се однесува до Аеродром не се движам многу во таа населба, едино кога морам да поминам едноставно не ја сакам како населба,а ова кај стара железничка е во моја близина и нормално дека ми прачи,а и им ги затворија терасите и прозорците на станарите во предходните згради...можеби си поддаваат кафе од прозор на прозор:(
    Луѓето се бунеа,протестираа ама ништо не помага...кај има сила,нема правдина:(

На galapce, cresa-jagoda и Goody им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Грујо секако ќе си замине за една недела, туку барем овие негови фанови нека седат мирни да не им текне војна да почнат, за диктаторот. Намерно тој сеа вработува, им дава на студенти привилегии, на пензионери, станови на бездомници.... демек еве добар е, па народот да плаче по него. И ко што гледам доста глупи си има па се се очекува. И ако победи сдсм, подобро Пендаровски нека го стават за премиер отколку брзоплетиот

На theowndemon и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Sekogash sum bil za realnosta pa i po ovaa tema realno mislam deka.......podobro Grujo da pobedi.Toj barem ja stavil ekonomijata kako najbiten faktor vo drzavata i za nea raboti.A ne kako Branko za se ke diskutira samo i samo da izbega od temata ekonomija, koj i si nemashe vrska so nea.

Za Zaev ipak mislam ne e za visoka politika.Toj podobro da si ostani vo Strumica i da redi bekaton plocki po trotoarite.A i navistina mozam da mu podadam raka kako pochit za toa shto Strumica ja napravi najdobar i najubav grad vo Makedonija.Za gradonachalnik go biduva.

На butterfly* и Marick14 им се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да, ги гледам сите се заглавени со извршители. Се кријат. Не искачаат од дома за да не ги затворат.
    А најверојатно и кај тебе е исто. Заглавена си со кредити. Плаќаш за интернетов што го користиш преку кредити, дома јадеш преку кредити. Сигурно и не работиш, зошто ова што викаат дека вработуваат, сигурно лажат, пола и повеќе од младово население ни е невработено, па и кредит ти дале онака на жими мајка.

Барокните згради од стиропор сите направени. За 5 години ќе се срушат. А дали и толку ќе истрајат.
    Зимбабве има појака економија од нас.

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Заев како градоначаник да се кандидира за Скопје, би гласал за него. Човекот ја среди Струмица. Почиста е, средена без ѓубре. За градоначалник нема збор, многу го бива. Ама за Премиер никако. Ќе ни ја пропадне државата со неговата политика.

Економијата не ни е на толку високо ниво како што кажуваат на Сител ТВ. Викаат дека е најбрзо растечка економија во Европа моментално. Ама јас не им верувам. Точно е дека малку ни порасна економијата, ама не за да биде најдобро растечка во Европа.

На Bulgarian му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Za Zaev imame isto mislenje.
    Za Grujo se soglasuvam deka negovite tv kanali preteruvaat deka sme najdobri(demek 6 vo svetot za lesno otvaranje biznis).

Jas na primer eve se razbiram ekonomija i biznis.Bev na ekonomski fakultet(iako ne go zavrshiv)10 godini se trudam da pochnam biznis i golem ljubitel za biznis sum ama nikako da uspeam so zaraboteni tukashni pari.Iako imam dobra rabota kako shofer vo firma.A da bev vo zemja od evropskata unija do sega ke imav nekoj biznis i toa tamu ke otvorev so spechaleni tamu pari.A vo MK treba da odish vo bogata zemja da spechalish i da dojdesh tuka da otvorish.Zborot mi e tuka da rabotish i da otvorish so tuka spechaleni pari e skoro nevozmozno.Taka da za 6 vo svetot za lesno otvaranje biznis se gleda od avion deka e laga.

Ama ipak site prethodni premieri isbegnuvaa da diskutiraat i rabotat za ekonomija a Grujo i diskutira i raboti za nea.Toa kaj nego mi se sviga.Na primer Branko diskutirashe se samo ekonomija ne.Posebno meguetnichki odnosi i ramkoven dogovor mu bea najomilen temi.I se niv gi vrteshe za samo i samo eden zbor da ne kaze za ekobomija.A ako premierot ne ja podobruva ekonomijata jas i ti sekako deka nemame ni vlast ni moznost da podobrime i doneseme stranski investitori.

9. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    391
    ДАли се замрам јас за вакви глупости, ме заболе и за двајцата, туку гледам јас шо побрзо да си заминам од државава.

На theowndemon, galapce и fighter им се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И мене ме заболе...та преку тасета.

На julie77 и zekzeki им се допаѓа ова.
  11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Епа нека ти текне, Груевски пред да дојде на Премиерското место, за што беше Министер.

12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Кој вика тука да гласаш за сдсм, гласај против ВМРО , има 20 партии .... која сакаш гласај .... само немој да дозволиш со твојот глас да подржиш криминалци и банди на власт да останат.... незнам што не е јасно.

Марик ај те молам зградата си била супер, вакви ретадирани мислења не се ни за форум пишување, ај разбирам да браниш партија и све , ама барем да е добар аргументот, а не краделе ама граделе и било ок да се исече цел парк за да се изгради барок зграда, имало автопати и споменици а луѓе гладувале и се иселуваат , ама важно ок било оти граделе.... не... те молам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    На 15ти си иде Премиерот , и толку од тоа што збореше цела 2015 дека ќе останел и петардите на Заев немало да доведат до избори и оставки.... така да тоа е тоа.

На cresa-jagoda и galapce им се допаѓа ова.
  14. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    446
    Оваа влада изгради повеке за нивниот мандат одколку што се изгради последните 40 години во Македонија.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Aj rasprasaj se koj se saka sdsm da gi oslobodi od zatvor za glasovi,pa posle ke pravime muabet koj se kriminalci i bandi

На oblando му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako si tolku informiran do sega ke svatese deka izborite se za da nema vojna.A Zaev ako bese tolku za ovoj narod nemase da go podrzi soros za pukotnicite vo Kumanovo,dodeka Nikola ako ne se soglasese na izbori ke imase vojna toa grant

На oblando му/ѝ се допаѓа ова.
  17. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    446
    Некои од нив се веке ослободени во минатото, за жал и прават сеуште штета на државата.
    Затворени или на слобода, криминалци се криминалци...да не им е чика сорос што им подфрла паричка за зулуми, ке ги прашаме од другата страна на решетките сите нив.:lol:

18. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ok mozebi si vo pravo,no ne zaboravaj kolku bezdomnici i socijalno zagrozenite dobija krov nad glava

19. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    446
    Некои луге имаат привремена амнезија секогаш кога не се работи за успеси и постигнувањата на нивната симпатизирана партија.;)

20. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Branko koga bese na mandat propadna vo zemja nikade go nemase,nikade ne se pojavi,dodeka kolku pametam jas graganite na Strumica imaa protest za Zaev da dade ostavka

На Bulgarian му/ѝ се допаѓа ова.