Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Отвори тема наменета само за Сорос и ќе ти напишам реферат за него.

Арно и им текнало да ставаат споменици. Јас кога ќе отидам во некоја држава, веднаш одам до спомениците, да видам кои се, што се, да ги сликнам или да се сликам со нив.

Овде кај нас, под власт на СДСМ, само знаеа да крадат од народот, а парите никој не знаеше кај одат. Сега барем знам каде ми идат парите и баш не ми е криво. Нека се градат споменици. Тоа е добро и за нас и за туристите.

Јас не сум ни на едната, ни на другата страна. Ама знам дека ќе гласам за Груевски, зошто ми се загрозува мирот, ми се загрозуваат многу работи додека Заев ја тера таа политика.

На опозицијата се гледа која им е целта. Тоа веќе сите го знаат. Со ниеден став не се согласиле со позицијата. Нит со МПЦ, нит со некој закон, ама апсолутно со ништо.

На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Znaci vie se slozuvate so tie sto sakaat nasila da dojdat na vlast? Koj e kriv za 2001, koj so cija pomos ovozmizi da ima konflikt za albancite da baraat prava vo nasata drzava, koj dade ostavka so ucenuvanje i kade se 10 milijardi dolari izceznati vo vremeto na Branko.Se povtoruva 2001 no sega teroristite nosat vratovrski.I nema vlada sto ne krade toa na site nie jasno no ovie i da kradat barem pravat sto napravija sdsm dodeka bea na vlast ili za niv nema dokazi?

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Povekje me interesira kako prosvetluvash vo temata za Neil Armstrong :f:

No :!: MAKEDONIJA VECHNA, jachi ste od Rothschild i od sudbine.
    Samo toa da zakluchime i rekov ne komentiram vekje.

На Priroden и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  4. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :D

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Против логиката, крадат ама барем прават, нема повеќе што да се дискутира, се гледа дека главата освен за шишање друго не ни ја користите, али ајде ќе си траат по форуми и фб вмровците до 24ти..... после и од нив ќе куртулиме....

На galapce, kjukli, Kaley и 2 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :headbang:

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас не сум ВМРО-вец, а и нема ни да бидам. Ти ако не го користиш паметот, не значи дека и другите сме како тебе.
    И те молам поштеди не од твоите СДСМ-овски политики.

8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Хахахааха, јака е темава. Кој ќе си оди?

Јас велам никој. Никој нема да си оди од тука, ниту од власта додека не се зас*ре нешто поприлично, па да биде принуден и од земјава усвет да фати. Ниту Бранко си отиде, ниту Георгиевски си отиде, сите си се тука, на купче, во сенка и само си бркаат работа и свои интереси. Џебовите си ги полнат, народов го јадат и го тераат да се јаде меѓу себе, а тие ни кројат судбини како да се богови.

Ете така нема да си отидат ниту Грујо, ниту Зајко. Жал ми е само за нивните симпатизери и приврзаници...

На galapce, Victorian, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Ќе си оди, и веќе си оди, само народот, од овој безизлез и држава без иднина.

Жалосно е што сите размислуваат само у насока Грујо или Заев - а на никој не му текнува дека има, или барем би требало да има, некоја друга (односно трета) опција, која не ги вклучува овие двајца. Станавме двопартиски систем, како САД, со таа разлика што по ништо друго не наликуваме на нив.

Сами се доведовме во ситуација „Или змија да те апне или магаре да ти го бапне“, па уште се расправаме, фаќаме за гуша и дискутираме до недоглед која од овие две опции е подобра и кој би бил подобар ако дојде (т.е. остане) на власт. (facepalm)

Од овие двајца мамлази ќе си оди, односно ќе остане оној, кој ќе добие директива од Западот, затоа што за политиката во Македонија одлучуваат сите други, освен македонскиот народ.

Како и да е, кој и да си отиде, немојте да го жалите - нафатирани и обезбедени се они за 10-ина идни генерации. Они ќе си печалат, односно крадат, а ние ќе се караме кој е подобар, односно помалку лош. :clap:

Македонија вечна! :sun:

На theowndemon, crimson, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Грешка си. Љупчо си отиде, па дури и се кандидираше за градоначалник на Благоевград ама не го избраа. И кога виде дека ништо не може да направи во Бугарија, си се врати тука. :lol:

11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Знам јас дека ЉуБчо одамна си замина за Бугарија и реши дека е Бугарин, а и дека македонскиов народ е бугарски. Муабетот ми беше, штом повремено го има на политичкава сцена и се меша во нашите државни работи, па сакаше и на некои избори да се кандидира - не си отишол...

За жалење се сите 120 и кусур со ред.

На theowndemon, kukla21 и Marick14 им се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    7.468
    Колку добија?

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    7.468
    И јас се плашам за тоа....многу се забегани,ќе биде џумбус;)

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    FB_IMG_1452080375438.jpg

На theowndemon, butterfly*, fighter и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Буфтање со патриотизам и партицизам на почеток од новава година навистина не е потребно, кога голем дел од партиските војничина од двата фронта имаат бугарски пасош, па во прв момент гледаат да збришат од Македонија, по дефолт од мене имате нокАУТ !!!
    Ниту една од понудените партии во прв план не и е иднината на Македонија и на Македонскиот народ, само си дигаат меѓупартиско его, чучење на високи државни позиции на дадичко, тетичко, дедичко и тоа така веќе 20+ години, истите лаги пред избори, истите изјави но различни пиунчина, кои потоа по 4 години добиват титула на кралеви, па прават различни шах-матови кои подоцна скапо ги плаќа народот...
    Тргнувајќи од барок стилови кои немаат ниту една допирна точка со Македонската историја, па се до преслушкувани крастајчарски разговори мегусебно, разликата помеѓу двете горенаведени е тоа што едната ги користи тендерите како "легална" основица за правосмукалско крадење на пари, а другите пак сосем "случајно" со рачина си земаат од буџет, па се до отварањето на фабрики од силни странски корпорации кои решиле да ги искористат нашите робовски понуди...идете во централен регистар, побарајте информација како тие фирми се заведени таму па ќе ви стане јасно за што станува збор...
    Факт е дека во секое демократско општество правата кои ги ужива народот скапо си ги купува за да ги ужива, а сето тоа поради некоја индивидуа која била малку попаметна од останатите, искористила своите 5 мин за да дојде до огромно индивидуално богатење на терет на држава!!!
    Епа погодете што, нивните 5 мин кои траеа цели 20+ години веќе завршуваат време е и двата "лидери" како и сите нивни поврзаници да пропаднат во своите "идеалистички" идеи, само се молат да не ги повлекуваат со себе и замолчуваат младите идеалисти...

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mentol

mentol Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    66
    Зоран заев че си оди тој не може ни куче на прошетка да води а не пак држава да води и сите окулу него се такви рада стево едниот на лево другата на десно да најдиме некој право да ги води

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Никој не си оди никаде, на жал. И двајцата у три лепе и нек дојде некој нов.

Кога одиш да се сликаш на некои споменици во странство, тие бар имаат некоја историска важност. Многу ме интересира што ти симболизира Триумфалната порта жити мајка?! Мене брука ми е кога ќе ми дојдат гости од странство бе. Ни се смеат - ми викаат ова како циркуз личи.

На theowndemon, galapce, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Заклучок: Народот гледа.
    Среќна Нова Година!

На butterfly* и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Триумфална порта имало пред многу години кај нас во Скопје. И нормално дека значеле нешто. На сите влезови во Скопје порано имало Триумфални порти. Така да има значење портата, а и сите споменици имаат значење.

20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Смртно ме занима, еве шмизлата на пример :D Или врбите... Тоа (според мене) беше и те како непотребно. Друго не порекнувам, ама факт е дека не сите споменици имаат, Маре, да не ме сфатиш погрешно :)

На galapce, kjukli, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.