Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А ако победи Зајко, може ли да го бараме да го пукаме со каљашњиков у Тетове? :devil::devil::wasntme::wasntme:

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сеуште мислите дека ќе има избори? :lol::lol::lol::lol:
    Избори нема да има. Зајко и Американците ќе се погрижат да нема. :rofl::rofl::lol::lol:

3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    дечко незнам што е твојот личен проблем али те имам замолено да не ме цитираш , дефиниција за досада си!!!

4. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Фала богу.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138

Не можам да кажам со сигурност на кој дел поточно реферираш дека е недокажано трач обвинување?
    Ако напишеш спецификација, ќе се обидам да дадам и референца..

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Не знам за каква волја зборуваме. Дали јас треба да живеам во страв дека ако не гласам за ПАРТИЈАТА што ми ја дала работата, ќе останам без леб? Не треба да биде партијата. Овде е проблемот. И оваа дискусија е друга тема. Волја на народот.. колку пропаганда има во реченицава.

Дали постои пример, некој да донесе предлог во партија и да се изведе истиот - некоја идеја од партиските членови, зборувам за тие што ја сочинуваат волјата на НАРОДОТ а не на тие во фотелјите што седат со банкарски сметки во даночните раеви? Баш ме интересира кои идеи ќе бидат извадени во новата програма. Ама прашањето ми е друго: Зошто досега на таа волја на народот не и текнало наместо панорамско тркало да се обнови болницата во секој град? Колку пари требаат? Која е таа волја на народот кога зема од својот леб и дава за мерцедеси? Ако оваа волја не уназади за толку години, фала за волјата што е покажана, ама не фала.

На theowndemon и galapce им се допаѓа ова.
  7. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Двата, никој што не направил автопат да се стига за час и пол од Ск-Бт или воз со парно и директен да се стига за помалку од 2 часа не заслужува да е премиер според мене. Од најградскиот град во Македонија, Битола стана слепо црево на Македонија.

На theowndemon, Victorian, MiloMalo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Не ми е по ќеиф овие теми да ги листам и коментирам ама постовите ти се провокативни и повторно како и минатиот пат недосикажани во целост. Не знам со што се занимаваш би сакала да ми одговориш на неколку прашања:
    1. Од каде е заклучокот за идеиве?
    2. Страв, за каков страв зборуваш? се гласа индивидуално и тајно, значи од кого би се плашеле луѓето?
    3. Груевски не е семоќен? Зезаш хаххахах зошто народот има таков впечаток што мислиш?
    4. Никако да ни кажеш која мала партија ја провлекуваш меѓу редови без да ја именуваш, која е причината што не ја именуваш?
    5. Објанси ми како се развива паралелно една држава или град, како според тебе тоа би требало да изгледа ?
    Ти благодарам, се надевам ќе ми одговориш без да очекуваш дека ќе настане перење на мозок.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Нема проблем повели. Слободно кажи ми и на кои делови треба да се дообјаснам и доискажани, радо би.
    Јас имам исто така прашање, како е битно со што се занимавам со тоа што го пишувам? На кој начин мислиш провокативни?

1. Не се воопшто идеи, туку реални доживувања од околината што ме опкружува.

2. Многу иронија има во прашањево, ама ајде. Да, физички гласањето е тајно. Стравот не е никаква тајна, напротив: "ако не гласаш за нас не се појавувај после изборите на работа" (да не ги реферирам бомбите, претпоставувам ги слушаше). "Ако сакаш да те примиме достави листа на имиња кои ќе гласаат за нас" (да додадам дека за примање кандидати во здравството и мвр сум сигурна дека е така т.е. кога треба да се вработи некој, нели господата од власта работат прописно и вработуваат според способности, со ранг листи од поени од јазици, успех на факултет, па дури видовме и лото извлекување во живо на телевизија, квалитетеи.. се додека не влезеш во најтесниот круг и стасаш до последниот одлучувачки фактор - интервјуто, на кое ти кажуваат како оди процедурата за да ти дадат препорака од партијата.)

"означи со квадрат/заокружи, користи друга боја на пенкало" ... Немаш добиено од пораките што гласат: "време е да ја исполните вашата граѓанска обврска" (и те чекаат да влезеш во изборната сала да те чекираат на листата), или од рано сабајле да те разбудат со: "името што го напиша на списокот мора да се појави на гласање до 14 часот". Доволно искажано е ова?

3. Не знам што би одговорила на вака поставено прашање.

4. Јас не велам дека треба да гласаме за некоја конкретна мала партија, туку поентата што очигледно не е доловена е дека секогаш има друг избор. Можеби СДСМ и ВМРО се најголемите партии, но никогаш изборот не е само меѓу нив двете. Никогаш не е само црно и бело. Секогаш има измеѓу. Да најдам време да прочитам кои се целите на помалите партии што ми се примамливи, ќе препорачам.

5. Како се развива држава или град? Многу е широко прашањево, и секако има многу начини, на кој претпоставувам ќе реферираш дека е нормално сите да не се согласуваме со ваквиот начин на лидерство и управување, и дека не може да се погоди на секој. Исто како што секоја политички партии имаат приоритети од различен вид, па затоа сега на уметност се фокусираме. Но, сметам дека има фундаментални принципи и темели што мора да се постават, пред било што друго да може да се направи. Али дефинитивно ако треба да се почне од некаде е прво правниот систем. (толку многу закони фалат во земјава, човек да не знае од каде да почне, немаме систем во кој треба да веруваме), патиштата и можност за транспорт насекаде (девојката погоре убаво напиша во врска со ова), консистентност во општините, унификација на системите и дигитализација!, транспарентност и граѓанска служба, таква служба како што треба... Кога луѓето ќе трошат помалку време да се занимаваат со бирократија и размислувања каква инспекција ќе дојде , верувам дека ќе имаат и повеќе време да се фокусираат на што може да се промени на подобро. Имам уште за пишување на ова прашање. Ама мислам дека за сега е доволно. Заборавив, прво нешто ќе ги извадам палмите.

На theowndemon и galapce им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Не е доискажано по се изгледа затоа што ни ти не си се решила кого и што да препорачаш, за мене тоа од старт бош муабет ко пред кооперација.
    3тот прашање ми е наместо зш таква ти е изјавата,а зш не одговараш тоа си е твоја работа.
    Се' што пишуваш за барања по избори и сл. внимавај кога некогаш ќе дојде др опција да не се соочиш со истата шема, ова не е измислено од ВМРО.
    По 5тата точка читам филозофии,а не конкретни решенија. А зошто ова ти го велам ЗАТОА ШТОМИ СЕ СМАЧИ ОД МРЧАТОРИ И МРЧЕЊЕ, НАМ НИ СЕ ПОТРЕБНИ РАЗВОЈ И НАПРЕДОК ЗА МРЧЕЊЕ ЕДЕН КУП ПРЕД КООПЕРАЦИЈА, ГУЖВА Е ТАМУ,ТВОЈ ИЗБОР Е ДАЛИ ЌЕ ОДИШ ВО ГУЖВАТА ИЛИ ВО МАЛЦИНСТВОТО.
    Поим немам за кои палми зборуваш. Позз

11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Sakas da kazes ti edno prasuvas tie sosem 5 ti odgovaraat isto ko na mene,ili moz sum greska

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Ако ги прочита одговорите внимателно ќе забележиш дека се чиста пропаганда (ПЕРЕЊЕ МОЗОК) и не се нивни зборови на некој начин затоа што нема одговори мила,во суштина нема одговори издржани и поткрепени со факти, а од днотото на душава си кажувам од такво нешто ми е смачено. На пр.не одговори од каде и како заклучила дека идеите се од СДСМ, нема одговор како луѓето се плашат туку наведе рекла казала муабети, нема одговор зш Груевски го нарекува семоќен, едноставно мене ми личи на (не сакам да навредам ама тој е мојот впечаток) пишување монолизи и кога ќе ја праша некој нешто нема ни Р од рефернци :) Го знаеш вицот за зајакот, како партал прави додека спие хахахха и она - додека никој не гледа лесно се победува :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138

Кхм интересно.
    2. Грујо е семоќен? Знае најдобро? Не ја делам истата идилична слика не би да ја нарушам утопијата во тој дел. А искрено мислев дека има сарказам во прашањето. Значи еве експлицитно, Груевски не може се, не знае се.

Пак не ми ја сфати поентата изгледа. Не се стремиме кон тоа кој и да е на власт истите финти да ги користи. Не знам како да ти објаснам дека општеството во целина треба да напредне и да престанеме со тие правила на игра.

Јас не сум ниту политичар ниту го имам тој комплекс дека знам и можам се што е типично за нашиот народ и нормарлно лидерот. Но фино е твоето гледиште. Демек мнозинството работи? Мене ми стои ова џабе работи џабе не седи..

14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Со оглед на тоа дека двајцата се замешани во криминал, ниту еден од нив не смее да добие повеќе шанса да ја води државата. Двете партии имаат доволно квалитетни луѓе, меѓутоа никој не може да дојде до израз заради комунистчките методи кои владеат во двете партии....
    и дај доста глумите неопределени...баш тие неопределените смрдат на километар...

На Victorian и Robin25 им се допаѓа ова.
  15. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Извини Оutlook, но не добив никакво известување ниту одговор дека некој бара референци за погорните. Фала за butterfly што одговори, за ти да напишеш дека ти треба меѓу другото.

Прво за фактите, ако си партиски член многу добро знаеш како иде гласањето. Ако не си, да ти кажам дека имам 2 другарки добија стипендија фала им на ВМРО за во странство, а една ја вработија во државна. Другарка што замина затоа што ставија партиски кадар, медицинска сестра во банката во Битола. Ова е факт. И каква сакаш друга поткрепа барај, знаеш за што зборувам многу појасно отколку јас ќе ти кажувам за луѓето околу мене.

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Мнозинството работи? девојче де, прочитај убаво што сум пишала и на што се однесува, те молам. А потоа реплицирај ми за тоа. Не ја сфатив поентата точно, не прочитав нешто др освен филозофии од шупљо у празно, а имаш еден пост во темата Вреди ли да се напушти државата од Bender Rodrigers ако не се лажам за никот, таму ти е се кажано како јас да сум пишувала.

17. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    А бе, девојче ЧЛЕН СУМ јавна тајна е тоа, и 100 пати реков не е се совршено, далеку е од тоа и ти повторувам ТРЕБА ДА СЕ БАРА НАЧИН ДА БИДЕ ПОДОБРО, А НЕ ДА СЕ ВРТИ СЕ ТОА ПА, ТОА. ПА, ПУШТИ ТВ ТОА Е БЕТЕР ОД ЦИРКУС.

На Robin25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Објасни ми ги работите за кои пишувам погоре и може ќе ме регритираш. Со факти нели. Оти не се зеќавам да изнесе некои аргументи досега.

А Доискажано ли е сега се? Треба објаснување и референци ? Многу префрлања имаш не можам да те следам. Али капа доле, меѓу првите вмровци си што се држи до некаде во дискисија. Повеќето што ги сретнав досега се во стилот: знаеш како е, морам.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Не е досикажано затоа што не сум тип на човек што верува дека треба да се убедуваме на нет, не ме познаваш лично, не знаеш ниту која сум ниту што сум, затоа не се ни обидувам да наметнувам некој вид на ајде, така да речеме пропаганда. Јас не верувам во пропаганди кои треба да те убедат во нешто што не е така, се држам до факти и реални слики, нозете строго на земја за да не се изгуби осет за реалност. Инаку не коментирам на постови во оваа тема ова ми трет пат, првите 2 пати бев мн изиритирана,а тебе ти реплицирав сега затоа што имаш долги постови кои се вртат во круг. А за да ти реплицирам со факти треба факри да ме намамат и тоа ФАКТИ не неколкуте палми во Охрид :) кои патем фино изгледаат :) Млада си, некако и претпоставив по постовите т.е начинот на кој одговараш на прашањата.
    А за другарките, не биди дел од мноштвото кое завидува на оние со кои всушност треб ада се радува, секој има свој пат во животот, ќе се реализираат и твоите соништа, а и моите :) Што се однесува на тоа како се држам :) ова е начин на кој разговараат разумни луѓе не зависно на кое политичко гледиште припаѓаат, а то ашто те закачам, таков ми е стилот, малку шала, повеќе став :)

На corto.maltese му/ѝ се допаѓа ова.