Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    More site si odime eden po eden tie site si ostanuvaat..:drunk:

На BloodElf и anina им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.198
    Допаѓања:
    156.841
    За кого сакате бидете, само ги молам мрсулковците кои беа најголеми ВМРО-вчишта да застанат на страна, оти гледам почнуваа јавно да ја менуваат партијата, со време, демек со време сфаќаат што не е во ред...и ете другава страна поарна била, па се напред Заев.
    До народот е... ни е до Грујо, ни е до Заев, ваквите вртикапи и гниди ја кварат и суштината, а полтрони никогаш не се на одмет за било која партија. И не дека не им било јасно, туку имале интерес, ама сега работата тоне. Класични стаорци...

На De-lovely, mirandaa, calliope и 8 други им се допаѓа ова.
  3. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Мене ми е криво што вмровците имаат “амнезија“ кога се работи за високото раководство на ВМРО - ДПМНЕ. Малце ретроспектива за да знаете дека на власт се бивши високи функционери на удбашка, анти - национална партија.

1. Зоран Ставревски - Вицегувенер во НБМ, како кадар на СДСМ
    2. Сашо Мијалков - поранешен припадник на титова Гарда
    3. Орце Камчев - поранешен кандидат за градоначалник на СДСМ
    4. Минчо Јорданов – поранешен заменик на Влада на СДСМ
    5. Ванчо Чифлиганец - поранешен член на СДСМ
    6. Силјан Мицевски - поранешен член на СДСМ
    7. Срѓан Керим – поранешен висок функицонер на СКЈ и близок до СДСМ во 90тите
    8. Ивица Боцевски - поранешен член на партиските одбори на СДСМ
    9. Благој Ханџиски - поранешен член на СКМ
    10. Владо Поповски - поранешен министер во Влада на СДСМ
    11. Вељо Тантаров - поранешен член на СДСМ
    12. Ѓорѓе Иванов - поранешен член на СКМ и член на Управниот одбор на СОРОС фондација
    13. Јован Донев - поранешен член на СКМ и член на Управниот одбор на СОРОС фондација
    16. Паско Кузман - поранешен член на СКМ и член на Управниот одбор на СОРОС фондација
    17. Влатко Мијалков - поранешен член на СКМ и поранешен припадник на титова Гарда
    18. Драги Наџински - поранешен Потпреседател на ОО на СДСМ Берово
    19. Михајло Маневски – поранешен член на СКМ и последен Комунистички министер за Правда
    20. Љубисав Иванов Ѕинго - поранешен член на СКМ
    21. Драган Павловиќ Латас - поранешен член на СКМ и секретар на ОО
    22. Димитар Мирчев - поранешен член на СКМ
    23. Ристо Никовски - поранешен член на СКМ
    24. Мирка Велиновска - поранешен член на СКМ

Дури половина од листата е само копирана, останатото сигурна сум дека го знаете. Како објективен непристасен член на формумов без политичко минато во двеве партии можам само да кажам дека ниту едните ниту другите не треба никогаш повеќе да добијат доверба.

На iloveyou29, calliope, RedWine и 12 други им се допаѓа ова.
  4. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Глувчињата се секогаш оние кои први го напуштаат бродот кој тоне.

На cempres72, coolzhena и Dr.Awesome им се допаѓа ова.
  5. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    213
    Извини елиса ја само си го кажав своето мислење а тебе што не ти се свиѓа е твој проблем а кога ќе се освестиш каква е сегаѓната власт доцна ќе ти буде ;)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    213
    а што направи грујо извини вака?само краде од народот и го лаже народот,само пере пари преку спомениците кои грујо кажа дека вредат 80 милиони а достигна цена повеќе од 580 милиони евра па сега ти види кој е лаже кој не лаже,долговите ние народот и нашите деца и внуци ќе ги плаќаат нема он да ги плаќа ;)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Дали се прислушкувало или не не е битно. Во времето на Бранко исто беше аферата Големото уво, кога прислушкуваа се живо и диво. Јас не сум против тоа високи функционери да се прислушкуваат, имаме служби во државата кои тоа им е работа, да водат сметка за безбедноста и сиигурноста на државата.

Но..................Да излезе некој како овој Заев и јавно да ги пушти во етер приватните муабети на луѓето кои си зборуваат нешто друго, или оговараат некој или си прават муабети за рецепти и слично, каде што нема никакво загрозување на државата ДАЛИ Е НОРМАЛЕН, дали е нормален простакот ќе се испотепаат луѓето меѓу себе, и тој што мисли???

Да ми се случи и мене за негова цел и бомба да го пушти мојот муабет во јавност со некоја другарка што сум си го правела и сум лупала глупости што треба или сама да се отепам или него. Удри во интегритетот на граѓаните.

Требаше да каже оти има докази дека толку луѓе се прислушкувани и истите да ги поднесе во обвинителство, и таму да си слушаат тие неколку луѓе се што треба а не цела јавност, па денеска по сајтовите и слики излегоа од оние кои биле спомнувани во муабетот.

И што излезе Груевски не прислушкува а Заев не пушти сите да на слушаат, цел свет. Дно дна, кај ќе му оди душата не ми е јасно.
    А и тие кодошите вработени по тие управи во МВР што ги предале материјалите кои и да се и од која партија треба доживотно да лежат во затвор. Тоа се издаици, тие секого во животот ќе уништат без разлика од која партија и кој и што е.

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.011
    Допаѓања:
    51.864
    Во каква држава живееме ако прислушкување на 20 000 луѓе е најнормална работа?

На Marossa, Hipster, mirandaa и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Дали е најнормално за 20 000 не знам, и дали стварно се толку слушани ќе видиме. За тоа си има институции кои треба да го решаваат тоа. Ама дали треба цел свет да ги слуша тие разговори??в Тоа дали е најнормално. Што ги пуштија овие во етер.

10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    A ima li nesto normalno kade sto deluva voopsto politikata?
    Imame li normalni mediumi?
    Ostava li vlasta prostor za normalnosti?
    Ma nemoj da ja gledate samo neormalnosta na ednata strana.
    Ne djabe e pesnata od damnina"Svesti se momce "Makedonce".
    Moze pa i ke svestime nekogas voopsto.

Ova e prv pat vo Makedonija,a voopsto i vo nekoja drzava,mediumite celo vreme da zborat vo superlativ za vlasta.
    Abe Svajcarija ne ni e ramna vo nieden pogled ako ja slusame vlasta i mediumite.
    Zarem tolku sme zadoeni?
    Do koga ke gi gledame slepo samo svoite celi,svojot kar?
    I toa da e barem nekoj kar,a ne licen mizeren..
    Kako i da e,site imame razlicni percepcii i razlicni ocekuvanja..

На Marossa, Annath, MaryAntoaneta и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Галапче еве реално кажи ми сега Дали е во ред што ги објавија муабетите јавно?
    Тоа ме интересира, што мислиш ти?

12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Па гледај сеа , во држава каде што се случува се и сешто , прислушкувањето му доаѓа како обична водичка , онака не се ни лутиш бидејќи знаеш дека на листата најлоши работи што оваа држава ги прави ова би било некаде на 50 место ...

На Offspring, Hipster, mackica1 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Elissa,realno uste nemam slusnato da dadat na televizija da slusnam javno,prisluskuvan razgovor.
    Sekako deka ne treba.
    No kako da sedeluva protiv ovaa diktatura daj mi ti predlog?
    Zarem verodostojnosta na snimkata so razgovorot go premierot za prodazbata na bankata ne bese vistinska?Zarem oinstituciite pravlno reagiraa?
    I ne samo vo toj slucaj.Zarem navistina mislime deka instituciite vazat za vlasta?
    Ne sakam da se nategam,so cel kejf mi se diskutira koga vaka odime bez navredi edni vrz drugi kako clenovi.
    Dali tie bi se navreduvale zaradi nas?Nikogas.
    I edniot i drugite go gledat sopstveniot interes.
    Moze ne gi opravduvam opozicionerite,no vlasta ne ostava izbor.
    Ako ne drugo,se nadevam deka ZZ ke otvori pat za nekoj sosema tret.Osvesten.
    I da ne se zalazuvame deka ke pustat vo eter nekoj komsijski nebiten muabet so koj ne steti na drzavata.

На Annath, MaryAntoaneta, vozrasen и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.198
    Допаѓања:
    156.841
    Најиритантен заклучок на велелепните умови ми е - има институции, нека го решаваат тоа...
    Кои институции девојко?
    Тие што направија да почине дете?
    Тие што казнуваат и кријат докази?
    Тие што одлучуваат дека е во ред да се градат глупости?
    Тие чии управители се сликаат каде што има страд и глад?
    Тие кои судат по двојни аршини?

Што не е во ред што ги пуштиле јавно разговорите?
    Ќе глумиме морал откако од државава остануваат само рушевини?

Знаете што...
    Одете у пичку матер.
    Еве овака простачки. Здосадени се со вашето слепило и убедувања. Помирете се со вашата неспособност и проклета зависност од властта зошто јадете леб од државна каса која се полни од пари на обичниот граѓанин на многу подло смислени начини.

На Candid, Offspring, Marossa и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.009
    Допаѓања:
    12.725
    С те
    А тебе кога ќе ти стане јасно дека институциите не функционираат, се е партизирано, уништено, цела држава е изместена од колосек.

На iloveyou29 и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  16. vozrasen

vozrasen Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Elisa tvojot razgovor so drugarka bidi sigurna deka nema da go objavat dokolku ste obichni gragani i na nikoj nema da mu treba toj razgovor no Gordana i Stavre kumot se ministri i ako se sekavash Stavre kako mavtase so zlobnoto rache za pobrzo isfrlanje na pratenicite vo parlamentot od strana na obezbeduvanjeto? I poleka se nadevam deka ke slushnime mnogu interesni razgovori sigurno imaat mnogu materijal. Ako se objavat vo eden den duri togash nisto nema da se vidi i razbere propagandnata mashinerija ke someli se.

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  17. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    4.252
    Тоа не се случи во времето на Бранко туку во времето на Љубчо и тогашното ВМРО-ДПМНЕ. Бранко Црвенковски, тогашниот лидер на СДСМ само ја обелодени таа афера, имено дека го прислушувале него и странски дипломати.

На Marossa, dragan4eDR и galapce им се допаѓа ова.
  18. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Страв ми е да не ги објават моите жешки разговори на hotline:worried:

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Треба и двајцата! Тука некаде се на умот.
    Едниот се фатил за спомениците и реформите и не попушта. Нема врска што неговите реформи ја направија државата од индијанско племе „појака“. Нели треба да се раѓаат по десет деца и да се јаде здрава храна за лесно празнење. Па и тоа за абортусот да не е нешто со кое треба премиер да се занимава. Плус не постои жена која лесно би се одлучила на абортус, нели?
    Не негирам дека Грујо прави „матни работи“, но проблемот е во тоа што Заев не е поразличен. И не само што не е поразличен, туку е и доволно голема будала пред телевизија да изјави дека соработува со странски служби.
    Да се рече, двајцата се еднакво штетни за државата. Што останало?

*Се извинувам што имам 14 години и глупаво е да зборувам за политика бидејќи сум крајно нерзела и немам животно искуство. Жал ми е што не играм ластик или whatever како што вие сте играле на моја возраст.

20. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Тогаш запрашај се во каков свет живееш зашто секаде се слуша. Еве ти мапа на региони прислушкувани само од НСА.
    http://i.guim.co.uk/static/w-620/h-...2013/7/31/1375276955812/XKeyscore-map-010.jpg
    Колку и да пишувало некаде дека е незаконски, никој не може ништо против тоа. 21. век е, навикнете се. Секој што може да слуша, а притоа да не одговара за тоа, ќе слуша.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.