Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе си оди, Грујо или Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од MaryAntoaneta, 3 февруари 2015.

?

По објавувањето на „бомбите“, кој ќе си замине од политичката сцена во МК?

1. Никола Груевски

135 глас(а)
    61,9%
  2. Зоран Заев

83 глас(а)
    38,1%
  1. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Синдром „кисело е гројзето“, а?;)
    Што ли се случува со народов денес, за администрациска плата ќе излиже се што исплукал. Задебеленото го побива се она напишано подолу. Ништо од тоа немаше да важи. Кој е „сиќе“ тука?

Патем, невладината е странска.

Тоа се тие карактеристични за заевистите говори. Премногу омраза, навреди, клетви, омаловажување, правење слепци, болни, малоумни и на крај најнечовечното, на „културен“ начин посакување смрт на човек. Постојано се бара слобода на говор, а постојано се користи говор на омраза.
    Ако човек фино, културно си напише свое видување на политичката ситуација и одреден настан, а тоа видување не е по нечиј вкус, се етикетира како и извитоперен ум.

За оние кои разбираат барем малку политика и најмала одлука е стратегиска, а не па волку голема. Затоа пак ќе кажам дека лидерот ви е особено прост и неталентиран за политика, колку и да го боли некого тоа. Со цепкањето на прислушкуваните разговори и емитување глупости по 20 минути еднаш неделно, само ќе стане досаден и маргинализиран кај народот. Ете и сами си признавате дека и самиот не знае кај тера и дека постои паника поради тоа. Ја и моето постоење ли сме криви за тоа? Или постоењето на над 450000 други? Лидер е на СДС, значи вие сте го избрале на изборно собрание. Ама ај нема тука дебата, не ми се пишува без врска.

Освен по телефоните сега почнавте и по сметки да чепкате? Навестување на уште една ваша бомба?:D

На troublesome му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.152
    Допаѓања:
    156.379
    ^ Оу, ти се најде за повикан?
    Ма браво.

Наши бомби?
    Јас немам бомби, ни па се идентификувам со некого за да имам наше, а вие ваше.
    Зборувај во свое име и дуби на трепавици ако сакаш што не припаѓам никаде. Ако сакаш ќе ти дадам име и презиме да ме провериш, добри сте во тоа. Ќе се изненадиш од исходот и горка солза ќе ти капне. Просто не можеш да разбереш како е возможно некој некако да постои во оваа држава, а да не припаѓа никаде. Тебе не ти се јасни основите на демократијата...
    Просто неприфатливо ти е што некому му е гајле за тоа во какви говна тоне државава и дека му се стега грлото кога гледа колку беда и сиромаштија има, а и се чувствува притиснат и угнетен во сопствена тн слободна држава.
    И не мора никој да чепка по туѓи сметки за да знае, а и не мора ни да чепка - ете сам си кажа. Како и во друга прилика каде што те испровоцирав и се си кажа, а јас само претпоставував и погодував...
    Сва среќа што имате сила заради партија, инаку.... кај би ви бил крајот, не сте многу бистри, еве искрено ти кажувам. Дали е женска итрост или стварно не капирате, па и потоа егото, е како нееееее... не ви дозволува да признаете, еве сериозно не знам...

А исто така поработи на препознавање на сарказам, а не народни поговорки, освен ако не си Марко Цепенков.

Никаде нема посакување на смрт на човек. Тоа ти така го читаш, затоа што твојот ум така е програмиран да ги препознава работите. А друго е кармички концепт и за жал, прост закон на природата кој е докажан со математичка формула, нема врска со нечии желби, тоа што треба да ти дојде ќе ти дојде, сам си го заслужуваш и не мора да биде смрт - како што ти го толкуваш. Ако ти е чиста совеста за твоите заслуги и твоите однесувања, нема што да се плашиш дури и од нечии посакувања. Може ако си прав и рози ќе ти процветаат, па ќе ми речеш и фала.

И дај ве молам поработете си на речникот. Освен - клевети, омраза, душевни болки и не знам веќе што... друго не препознавам. Ау да - комуњари, а вие џанам капиталисти со свои мултимилионерски бизниси. Ве уништила иронијата. Сатанизирање на одредени системи е само говорот на стравот, а бога ми и суштинската неписменост на распознавање на еден систем од друг. Те молам пренеси им во штаб да направите една работилница за почетници - одлики на политички системи, про и контра.

Едно ќе се согласам со тебе, лидерот на сдсм е прост, неталентиран и тотално нехаризматичен лик, заедно го коскестата Рада. Немаат капацитет да носат држава на плеќи, ниту имаат визија како ова тенеќе од држава треба да постапува за да функционира и просто исплашена сум од немањето избор. Се надевам и молам на чуда. Се надевам дека можеш ова да го разбереш без да го испреплетеш со твојот цинизам и скептицизам затоа што ти си одреден дека мора сите да се одредени.
    И поработете на паранојата. Гледам параноично реагирате сите до еден. Веројатно кога правиш нешто, логично е и да го прават и другите, па затоа така осетливи на се и се што, полни со недоверба. А и прислушкувањава бааѓи се одраз на параноја...

Ах сакаш и со твој камен по твоја глава? - ШТО МЕ КЛЕВЕТИШ ДЕКА СУМ ДЕЛ ОД ПАРТИЈА???
    Е така оди тоа, со тоа што јас можам да ти докажам дека не сум и дека не сум имала во живот никакви активности како член на ниту една партија, а ти не можеш да демантираш. Е тоа е разликата помеѓу мене и тебе, мојата и твојата слобода, мојата и твојата независност....

На MiloMalo, Tanjamm, BoaVista и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

Фокус дојде укажување со кое се посочува на злоупотреба на вработени од МВР. Групата, под лажно име „Македонски анонимуси“, во која некои пристапиле доброволно, а дел под принуда, деновиве треба да лиферува снимки од телфонски раговори добиени со неовластено прислушување.
    http://fokus.mk/zad-makedonskite-anonimusi-stoi-mvr/

Не точно и тврдењето дека СДСМ во полиција пријавила хакерски напад

(Видео) 360 степени – Пендаровски: Гигантска кражба и на овие и на изборите во 2011

министерот за Финансии Зоран Ставревски, во сопствениот имотен лист има наведено дека поседува стан во Вашингтон.

Последна измена: 17 февруари 2015
  4. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Не бе, ме викнаа од партија. Имало некоја фрка, параноја,...:D
    untitled.gif

Прво телефоните, па банкарските сметки, сега и до партиските списоци се докопавте? Ова материјал за третата бомба ли ќе ви е?:D

Сериозно, нема на што да реплицирам, а да е во врска со темата. За кармичките концепти, женска итроштина, иронии, цинизми, цветањето на рози и слични работи? Ни буква не ми се типка. Слабо некако конструктивност.

На troublesome му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.152
    Допаѓања:
    156.379
    ^ Фала богу што нема да куцаш право да ти кажам, ги исцрпи сите капацитети по другиве теми.
    Гледам и кај Тамара си се умешал со желба да нема политизирање на случајот, ама ти како што си створен, си се утепал од плукање и аргументирање. Ничија одговорност, така е, напред ВМРО.

Брука!
    Башка што си сатиричен. Колку живописно си ја објасни ситуацијата во која ве ставаат... просто во незавидна сте.

*му подава влажно марамче да си ја исчисти душата*
    *еве и вениш*

На MiloMalo, Offspring, peperutka87 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Jas se zaprasuvam kako spijat voopsto i ednive i drugive poltroni?
    Kako mozete zivotot da go pominete kleknati na kolena zad necija zadnica, kade vi e dostoinstvoto?
    Eve jas od start ne ja poddrzuvam dpmne, otkako pocnav da ja razbiram malku od malku politikata, pred nekolku godini si rekov, aj koga vekje taka funkcioniraat rabotite, moras za eden da bides, daj jas da si se pisam vo sds.
    I otidov. Da si ja prodadam dusata na gjavolot.
    Toa sto jas tamu go vidov na dva sostanoka na kolku sto bev, mi go povredi dostoinstvoto, pravo da vi kazam, si rekov, sto po gjavolite jas pravam ovde? Zosto mene nekoj mi nareduva sto jas da mislam, i me ubeduva vo nesto vo koe sto jas ne veruvam?
    Da ne gi spomnuvam aktivnostite na mlad, nadezen poltron, vo cija koza se najdov, da odam od kukja do kukja, da delam pokani za sostanok vo partijata, da idam na kafinja zaedno so tamu clenovite i.t.n.
    Ne mi bese dobro, sigurno. I resiv koj gi ebe, ne odam vise.
    Sledese dosagjanje od toj predsedatelot na sto ti ja znam kako se vika, grupata, na sekoj 5 minuti, i na fb, na telefon, covekot i doma mi idese. Abe, tortura.
    Jas tolku se izrevoltirav, sto zedov i ja zapaliv kniskata, mi dojde preku kurac i mu napisav, deka jas ne se gledam vo takva koza, vo kakva sto sakaat da bidam, i deka jas ne gledam deka sds na primer, se bori za istite ideali za koi i jas.
    Covekot pomisli deka valjda od dpmne me pratile jas da spioniram kaj niv, i sledese samo edna kratka poraka, "neznam samo so koja cel tolku glumese".
    Jas se zaprepastiv.
    E prasanjeto mi e, kako be mozete, i ednite i drugite taka da ziveete cel zivot?? Da odite na site tie brojni sostaanoci, da te pritiskaat na FB sto da pisuvas, sto da lajkas, sto da objavuvas??? Normalni li ste be?
    Kade vi e dostoinstvoto? Vaka navecer koga kje si legnete, sto si pomisluvate samite za sebe?
    Jas ne ja poddrzuvam dpmne, ja mrazam, a ne gi poddrzuvam nitu drugite.
    Neznam koj kje si odi, dali Grujo, dali Zajko, jas odamna si gi sobrav partalite i si otidov, DOSTOINSTVENO i cesno da rabotam, bez nicii uceni, zakani, ni naredbi.
    Koj kje si odi neznam. Znam deka pola drzava si otide, isto ko i jas.

На Marossa, faye, senza.parole и 8 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    E sega duri moze da se kaze deka si pocnala da razbiras sto e politika.Togas koga si mislela deka ja razbiras,ne si znaela.:)
    Odnosno ne si znaela sto znaci
    makedonska politika.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па луѓе кој сака нека си оди. Старештина остана, младина в печалба. Кога ќе видам подобро јас да си одам.

9. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    нека си одат де, ама нас кој не прашува? не замараат со бомби со глупости а Заев и Грујо седат негде на кафенце или ручече и се договараат како да ни отргнат пажња од поголемиве проблеми у државата..ја знам дека ни едниот ни друиот нема да си оди џабе фрка се дига само да се дешава нешто.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MaryAntoaneta

MaryAntoaneta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    68
    Денеска беше и шестата бомба на Заев, што мислите како ќе се одвиваат настаните. Повторно ве прашувам КОЈ ЌЕ СИ ОДИ од политичката сцена на Македонија? Ве прашувам повторно бидејќи можеби вашето мислење целосно или делумно е променето во врска со нив двајца.
    Јас лично се' повеќе имам подобро мислење за Заев, затоа што е храбар, за разлика од оној ненормален, како што го нарекуваат неговите соработници во разговорите, Груевски.

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.839
    Не сум определна и не одам на гласање.
    Тоа сакам прво да го нагласам.
    А сега да одговорам...ке си дадат оставка и госпожата и господинот...ке видите..од морални причини, па на пр. за да можат да се посветат на семејството и слично

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Od moralni pricini?
    Koj gi zapazuva moralnite vrednosti vo ovaa vlada?
    Toa nikogas nema da se desi od strana na gruevski.
    Znam deka ime i prezime se pisuva so golema bukva.

13. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Прашањето е како семејството на Заев ги добива сите тендери за изградба во Струмица?

Ако постоеше диктатура и одмазда кон членови на СДСМ како тогаш Заев намлати 12 милиони евра капитал баш во времето на ВМРО? Дали само неговата фирма е најспособна да ги добива сите тендери ?

Како братот на Заев доби тендер за изградба на катна гаража во вмровска општина?

Зошто Бранко Црвенковски го аболицираше Заев од затвор со случајот Глобал и узурпирање туѓо земјиште?

Многу лесно го заборавате делот во кој Заев ветуваше дека ќе јаде живи луѓе, се закануваше со масовни отпуштања. Тој струмички Циган најмалку може да ми е репер за некој вид чесност.

Проблемот е тоа што вие имате создадено слика дека секој политичар треба да е чесен, да има одмерен вокабулар на зборови, да не пцуе, навредува. Тоа не постои дами и господа. Шокирани сте од начинот на зборување, а сетете се како вие зборувате во секојдневна комуникација со пријатели.

Прашањето е зошто СДСМ не ги објавува снимките во коишто тие се прислушкувани за да видиме што помеѓу себе зборуваат членови на СДСМ, а? Какви планови кројат заедно со СОРОС, невладини организации, Пленум, лажните стечајци од Куманово патем кои тие ги оставија на улица?

Не мора да се крева толкава трагедија околу политиката и политичарите. Гледај кој повеќе ќе реализира проекти, ќе донесе инвестиции, ќе ја подобри инфраструктурата, а тоа дека се перат пари се перат и ќе се перат се дур постои човештвото.

Патем никој не кажа дека во Прилеп ќе се гради фабрика што ќе вработи 2.000 луѓе, а во северозападна Македонија ќе се гради нова американска инвестиција.

Како што реков владеењето на ВМРО има многу матни зделки, нечисти работи, но е неспоредливо порационално и подобро со владеењето на СДСМ)

14. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Бранко Црвенковски поднесе политичка одговорност за ТАТ, 250.000 стечајци, случајот Хард Рок, ликвидација на луѓе? Некои прашања не заслужуваат одговор, нели?

Рада поднесе кривична одговорност за предавството на Кичево и Струга само да останат на власт како и бојкотот на референдумот? Денес тие исти морони од СДСМ и нивното членство зборуваат за лажен патриотизам.

Груевски и Мијалков имаат еден куп гревови тоа е несомнено, но немој да ги споредуваш резултатите на нивното владеење и на тоа со комуњариве.

На SexiLy и deckoto им се допаѓа ова.
  15. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    Значи завршив факс, седам дома невработен сум и сум запрепастен од дешавкиве у нашава ни мила држава. Додека двајца се караат третиот користи, во овој случај се (албанците). Овие да ги наречам комуњариве органски не можам да ги поднесам. Зајче ли ке ни води држава, па со вакви смешни, јадни и не знам веќе како да ги наречам (акција у покушају) се веќе одвратни, прочитана книга уште од времето на Б.Ц. Него го изеде помрачина, и тоа ЦРНА катран. Е сега ова јагнево З.З марионета поставена од него која ке го јаде машки !! Од другата страна не ги подржувам многу работите на Вмро но барем мрднаа од некоја си нулта точка, се отворија некои работни места но за жал јас живеам во град предводен од комуњарите, од последните локални избори, нашиов ни градоначалник жив го нема абе едно уличе нема средено, а не некоја капитална инвестиција, мое мислење да дојдеше Вмро во Куманово ке средеше нешто, од нешто. А овие од другиот табор што фрлаат бомби, ке ги снема, ке исчезнат како диносауруси.

16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Temava ima naslov citko napisan."Koj ke si odi,Zaev ili Grujo".
    I za ovde Cacko,odnosno Branko ti e kriv?

На MaryAntoaneta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Pa mislam deka zaev samo se blamira ...i dokazuva svojot kapacitet do kade bi odel samo da dojde na vlast.

18. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Време е и двајцата да си одат, доста беше лажги, манипулации. Ама и кога би си отишле кој би дошол на власт? Немаме ние некој кој што би не кренал на нозе за жал..

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Петре Прличко

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Мојот одговор на темата е дека бомбите се премногу слаби за да би урнале власт која има скоро 500.000 гласачи. Нормално дека овие таканаречени “бомби“ на Заев ќе имаат некој импакт врз гласачкото тело, но тоа нема да биде ни 5% од нивната првична замисла за уривање на власта.

Патем, најголем дел од овие “бомби“ што ги слушаме “можеби“ имаат криминал во најава, но немаат криминал реализирано во пракса, затоа што се е законски и уставно барем според моето познавање.

Мене ме зачудува зошто сеуште немаме слушнато за снимените разговори помеѓу функционери на СДСМ, Сорос и невладини организации? Што тие договараат, што тие меѓусебно преговараат и со какви нелегални методи се служат за уривање на легалната власт?

Многу е очигледно дека СДСМ потпомогнат од Сорос соработувал со странски тајни служби, а имале доушници во УБК што е катастрофално за една држава. Кога последниот одбранбен ред на државата ( тајните служби) не функционираат тогаш треба да се запрашаме кој тоа нам ни гарантира во сопствената држава кога има еден куп луѓе инфилтрирано и финансиски помогнато од странски служби коишто работат против нашата државотворност?

СДСМ има 3 национални телевизии под нивна контрола, 4 дневни весници како и преку 30 веб портали финансирани од СОРОС. Зошто мислиш дека има медиумски мрак? Дали кога СДСМ беше на власт МТВ известуваше транспарентно и објективно?

Поентата е дека Македонија нема подобра политичка опција од ВМРО во моментов. Да излезат нови млади луѓе со македонски идеи, нова национална партија прв ќе гласам за нив и би им дал шанса, но на стара багра комуњари коишто освен уништување на Македонија ( коишто и ден денес ги трпат повеќето граѓани) не видовме никаква корист.

Факт е дека во владеењето на оваа гарнитура се реализираат илјадници проекти како нови автопатишта, регионални и локални патишта, канализациона инфраструктура, нови спортски сали, нови објекти од културата, субвенции за македонска музика, субвенции за земјоделците, субвенции за млади бизнисмени, втор најголем економски раст во Европа, а прв на Балканот, стипендирање на студенти на светски универзитети, обука на здравствени работници, инвестиции во здравството, инвестиции во училиштата и многу други проекти.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    715
    Истите малоумни папагалски повторувања за Сорос и минатата власт. Истите ретардирани ``ама и тие крадеа`` муабети после деценија власт. Истите ``сителовски`` (или куртонски барем како што кажува нивниот уредник) лаги за рекорден раст и инвестиции.

Од сите тие вложувања во образованието би било добро да се одвои некој денар за типови како Петре и да им се објасни дека криминалот не се амнестира со посочување друг криминал. Срамно е возрасни луѓе да се бламираат па макар и за дневница.

На cecilia, Edie.S, galapce и 2 други им се допаѓа ова.