Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коњско опавче или пуштена коса?

Дискусија во 'Коса' започната од easyyyyy, 15 февруари 2011.

1. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    Секогаш сум со пуштена коса,само кога сум дома ми е соберена и тоа кога ми е жешко...Што знам некако мислам дека коњското опавче не ми стои добро,имам брановидна коса и некако е многу издуено..

2. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Многу сакам коњско опавче тала високо на главата, ама за моја несреќа имам високо чело и не ми стои така. :^)
    Па секогаш ја носам пуштена со испеглани шишки или некогаш може и внатрешна плетенка. 8)

3. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Многу сакам коњско опавче тала високо на главата, ама за моја несреќа имам високо чело и не ми стои така. :^)
    Па секогаш ја носам пуштена со испеглани шишки или некогаш може и внатрешна плетенка. 8)

4. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    91

мене вака некогаш ориродно ми се витка опавчето

повеќе време јас ја чувам фатена во опавче,затоа што е многу густа :)

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Најчесто пуштена, а коњско опавче скоро и никогаш не врзувам. Кога ептен ми е топло или ми пречи косата ја врзувам во пунџичка горе или долу на главата, а од коњското опавче ем ми паѓа претерано косата ем ме боли главата...

6. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Па повеќе ми е пуштена косата, но во топлото време си ја факам во коњско опавче.
    Па некогаш си ја правам и за излегување . :)

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    сепак се зависи од моментот и расположението :rofl:
    но сепак повеќе сум за опавче :)

8. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    Јас за излегување секогаш со пуштена коса одам,а низ дома скоро секогаш ја фаќам косата во коњско опавче.

9. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.185
    Најчесто пуштена ми седи, ретко кога ја фаќам. Чудно, ама има денови кога се свиѓам со коњско опавче и денови кога не се свиѓам. Денеска сум океј, фатена ми е. :D

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Повеќе сакам пуштена коса, али на овие високи температури коњско опавче. Ужасно ме нервира кога од жештината (испотена) почнува да ми се лепи косата по вратот, рамењата

11. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Јас пуштена ја носам само кога не ми е мрсна, а повеќе ми е мрсна :@ :@ Инаку се свиѓам и така и така, но повеќето велат дека подобро ми стои коњско опавче бидејќи имам многу долга и права коса и опавчето е подолго. :lol:

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Пуштена посекси се осеќам, да ја извиткам скрос или да ја испеглам, а коа ми е фатена во репче дама права ххх

13. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    3.618
    Јас повеќе си се сакам со пуштена коса иако другите ми велат дека и фатена кога ми е ми стои ептен добро... е сега, зависи од денот како ќе ја носам... :D сепак, преферирам пуштена коса... :D

14. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    овој период повеќе ја носам собрана(пунџа или репче),а повеќе си се сакам со пуштена :D

15. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Повеќе сакам да ја носам пуштена, но повеќе луѓе ми имаат речено дека поубаво ми стои во коњско опавче (општо собрана) бидејќи лицето ми е мало, и пуштена коса ми го покрива. Така да, си ја носам секако :)

16. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    повеќе сакам да ја носам пуштена косата но сега поради топлово време почесто ја носам собрана во реп а често и во плетенка онака разбушавена. :)

17. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас почесто ја носам собрана косата, во репче, плетенка, кокче, фатена со шнола, стуткана во разбушавена пунџичка, бидејќи имам долга коса и ми смета ако ја носам нон-стоп пуштена, па ми се зафаќа во прерамките од чантите, во патентите, се плетка и ми се оштетува, а сега и на горештиниве уште пожешко ми е ако ми е пуштена. Затоа ја носам собрана. Ја носам и пуштена, најчесто за излегување навечер или кога сум дома за да се „одмори“ малку, но има и периоди кога воопшто не ја собирам, пак поради тоа. Инаку, ми се допаѓа како изгледам и со собрана и со пуштена коса.

18. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Па повеќе пуштена. Ја врзувам само кога ми е мрсна косата а ретко ја оставам мрсна или пак кога е многy жешко.

19. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Уште од мала имав набиено некој комплекс дека имам клемпави уши, па косата секогаш ми беше пуштена. Ретко кој ме видел со собрана коса. Летово некако се осудив да ја соберам, но во пунџа. Никој не ме гледаше накриво, па си продолжив да ја собирам косата. Сите велат дека сум поинаква личност со собрана коса. Многу брзо се трансформирам и многумина не ме препознаа :lol: . Сега не можам да се замислам да излезам некаде преку ден по овие горештини со пуштена коса :x . Сега за сега, практикувам собрана коса. :)

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.213
    Ретко ја врзувам.
    Повеќе ја сакам пуштена - нек се веје слободно. :D
    Инаку знам да изненадам некогаш и да ја фатам во високо опавче, пунџа и да се трансформирам од ordinary girl во lady. 8)
    ^^ rubbish. :)