Јас имав класична операција ама претходно се консултирав за ласерска. Ми рекоа дека оздравувањето е побрзо, крварењето помало ама лично од Оровчанец добив препорака да си одам на класична операција. Како и да е, со целосна анестезија е, нема шанси истиот ден да си одиш. Мене многу ми беше лошо, не можев сама да станам ни до вц, повраќав цел ден.
здраво. се работи за 4 годишно дете .. третиот крај му е многу отечен .. не пратија кај др Афродита Јакимовска за преглед и да виде за операција ... на секој две недели воспаление на увото и грло фаќа од крајникот ... некој искуство со докторкава и колку отприлика се чека за операција бидејќи не може ниту да спие навечер
На малата и закажаа операција во државна на сите три крајника, има 4,5 години. Ве молам споделете искуство тие што биле на операција со деца, како поминавте, колку дена ве задржаа, што смее да се јаде/пие?
Крајници мака за цел живот од детски години. Ги имам вадено сите три во раните дваесетти години. Класична операција со целосна анестезија и кога се извади ткивото биопсијата покажа целосно загноено еден вид на некротично ткиво. После тоа цели 4 дена на болничко лекување со страшни болки и само на течности и супи едно 10 дена. Значајно ослабување ама ефектите се видоа затоа што пред нив мака мачев со бактериски инфекции и хроничен проблрм со носот. Тој што има хронична мака со крајници нема конзервативен третман само операција.
Zdravo edno prashanje kje mi treba vashe mislenje ili iskustvo so dr Suzana Cvetanovska i Kirjas Maja za pregled na krajnici i dokolku e potrebno vagjanje dali dobro si ja rabotat rabotata? Ili nekoj dr doktor da mi predlozite... Ne sum od Skopje i ve molam za nekoj stvarno dobar i iskusen...
@Natashhhhh... дали правевте операција и кај кого на вашето дете и како оди постапката, поточно дали те пуштаат и тебе како родител да седиш во болница додека е и оно таму. МОјата има 5години препорачуваат операција но некако ми е страв дека е мала...
Здраво. Ќерка ми 5 години, пред една недела се оперираше од крајници, сите три и се извадени. По оперијацијата таа има проблем со говорот, збори ко на нос, неразбирливо, вели дека од грлото неможе убаво да збори. Ме интересира дали тие оперираните имале вакви проблеми
И моето дете пред неколку дена се оперираше и скроз му е сменет гласот, збори баш како мало бебе... Се надевам ќе се врати во нормала.
Исто, буквално како мало дете, ништо не ја разбираме што збори, некогаш само со мимики се разбираме. И јас се надевам ќе се среди.
Здраво, син ми го оперираа, ги извадивме сите 3 крајници пред 10 дена. Пред тоа имаше постојано затнат нос. Сега по операцијата 5 дена беше ок, но повторно почна да има проблеми и му се затнува носот кога спие. Докторот вика ќе помине, нормално е, но ова секој ден е се полошо. Ве молам дали некој имал слично искуство
Kolku kosta da se izvadat krajnici, dali mnogu boli, za kolku vreme ke se oporavam? Ako moze nakratko ako ima nekoj iskustvo?
На државно околу 2500 ден, ама ќе чекаш со месеци термин. Приватно од 1200-1500 евра. За опоравување индивидуално, дете одма ништо не го болеше, се надевам ќе продолжи така, ама има други кои што имале болки.