1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крајници

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од teddygirl, 7 февруари 2012.

1. dis connected x

dis connected x Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    so opsta anestezija e?

2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.178
    Целосна

На dis connected x му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dis connected x

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    kolku vreme trae procedurata?
    posho se plasam malku...:worried:

4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.296
    Поминав 2 ноќи в болница.
    Првиот ден, дека уште под анестезија, ич не ме болеше.
    Вториот така така. Ме оставија и втората вечер, иако беше договорено само 1 ноќ да сум таму.
    Третиот ден си тргнав, дома почнаа болките.
    Од четвртиот до деветиот ден, не сакам да те плашам, ама боли многу. Барем мене ме болеше.
    Ме спаси ефридол, неколку пати на ден, иако е "препорачано" еден на 12 саати.

Се на се, 10 дена гладна си седев, ослабев 8кг.
    Болки да, ама затоа сега сум рает со години.
    Платив 54000 во Ремедика и некои 3000 денари в аптека таму за антибиотици и парацетамол што ми препишаа.
    Ако ме прашуваш, пак би поминала преку истото, да, болеше, ама не пијам веќе по 10 дози антибиотици преку зима.
    5 години подоцна, само од ковид што бев болна така посериозно.
    И кога сум настината сега, не се мери со болките што ги трпев на времето.

На Gordan007 и dis connected x им се допаѓа ова.
  5. Ena2402

Ena2402 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da prasam dali znae nekoj cena za operacija na krajnici vo Zan Mitrev ili Neuromedika?

6. Maja.jana.

Maja.jana. Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo iskusktva be molam so dr Marjan marolov se raboti za vadenje krajnici I tret krajnik na 6 godisno dete

7. Garry

Garry Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Здраво, сакам да прашам за искуство со трет крајник кај Др. Никица од воена болница, и доколку знаете која е цената на детален преглед кај неа? Се работи за 4 годишно дете. Благодарам :)

8. dis connected x

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    Pak jas za krajnicive :doh:
    Dali vo leto moze da se vadat?
    I koj e najdobar doktor za vadenje krajnici?

9. dis connected x

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    Koj period od godinata gi vadese i kaj koj doktor?
    I dali tamu oni ti davaat antibiotici i kako gi piese pretpostavuvam ke ne mozam da goltam?
    I dali se doplakja ako ostanuvam nokj plus ili vkluceno e vo cenata?

Izvini so prasanjava ama ne znam bukv nisto a mi gi otkornaa nervite ovie krajnici veke,

isto nekoj mi spomna vo leto ne e preporaclivo da ss vadat... :envy:

10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.296
    Јас на есен вадев, бев в кревет 15 дена и климата беше на 22 степени.
    Антибиотик ми препишаа од таму, можеш да голташ апчиња, не е до толку страшно. Кај мене беше покомплицирана операцијата, затоа не можев да јадам и затоа останав плус една ноќ, не ми наплатија плус за тоа.

На лето не се препорачува дека е многу топло и може да ти направи проблем топлото.

На dis connected x му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Ова воопшто не е точно и важеше пред 20-25 години кога условите во клиниките беа лоши и ризик од инфекции. И сега се лоши условите меѓутоа се прават операции.
    Моите се извадени во среде лето заедно со аденоидот тн. трет крајник, со целосна анестезија и престој во болница 4 вечери што воопшто не е малку.
    Исто ослабен неколку кила но многу придобивки по операцијата се враќа килажата и се подобрува секако и имунитетот.

12. dis connected x

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    мене докторката ми рече здравје на есен кога и кажав дека сакам да ги вадам но во моментот не ми текна да ја прашам подетално зашто не на лето

13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Пред еден месец ми беше отечен левиот крајник, пиев антибиотик и имав ангина со тт, баш како настинат кога си. Овој месец ми отече десниот, немам тт или симптоми за настин, освен нелагодноста во грлово и во ушето како да ме зачешува. Веќе една недела сум вака, матичната вика да не пијам пак антибиотик ама ме фаќа страв да не се искомплицира. Гаргарам бетадин, жалфија, спрејови, пастили ама не врви. Искуства некои, не знам дали да почнам пак антибиотик да пијам.

14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Ако нема гној не ти треба антибиотик. Јас моите ги извадив... не биваше.. се воспалени беа. Сеа ми е криво што не пробав да ги решам на алтернативен начин, кај некои "баби" што дуваат сол, и што знам други кои опции ги слушнав. Откако ги извадив крајниците мислев супер, ама алергиите ми се влошија..

15. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Будејќи недела и пол ме болеше (без гној и тт) ама ми беше страв да не се влоши, си го почнав пак антибиотикот и сега веќе не ме боли, а и отокот му се намали. Досега обично грло ме фаќа, ама крајнициве вака набрзо не било, ќе видам сега следен месец. Макар да, пиев поладно и на работа сме со клима и ми пречи, можеби е од тоа.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.394
    100% ти е од ладните пијалоци, да знаеш. Не се бабини деветини. Ќе си пазиш кога е топло и кога си загреана да не пиеш нешто ладно од фрижидер.
    Мене крајниците одсекогаш ми биле слаба точка, така да знам од искуство. Заради тоа не пијам пијачки со мраз и грч ладни пијалоци.
    И климата може да е причина за ушите да те болат, ама мислам не толку за крајниците.
    И мене така одма ушите ми реагираат кога ќе ми се воспалат крајниците, најчесто и заради компликациите почнувам со антибиотик.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Еве јас пак да пишам, значи 3 месец со ред ме фаќа грлово и крајниците. Овој пат сопругот беше настинат, скоро цело друштво и малиот. Јас имав тт 2 дена и мислев и мене ќе ми помини лесно. Ама ме фатија жештини во грлово, болки, затнатост накај ушите, главоболка и болка во мускулите. КС покажа покачено црп, леукоцитите се мирни и пак антибиотик- 3 месец по ред. Сега следно се мислам да одам на проверка кај др за уво- нос и грло па да ми ги ѕирнат крајнициве ако знаат да кажат што се случува.

18. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Операција на крајник на дете 9 години, препирачувате Скопје или Битола? Конкретно моментално имам упат за кај Доктор Димче Маркоски во Битола.

19. IG27

IG27 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    На 8 ноември имам термин за преглед во 8 Септември и сакам да ги вадан крајниците, Ве молам за информација некој да сподели искуство со 8 Септември, колку време се чека за термин за операција, дали прават ласерски и сл Благодарам.

20. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    119
    Која е цената за вадење крајници во Ре медика, и ве молам споделете искуство кај кој доктор сте ги ваделе.