1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крајници

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од teddygirl, 7 февруари 2012.

1. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Дали е нормално да се плука крв после вадење на крајници? Се работи за 7годишно дете, 7 ден од операција и често плука како кафеаво ама пред малку плукна свежа крв, дали има некој слично искуство?

2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    909
    Iskustvo so doktor Vesna od Remedika za vadenje krajnici kaj dete?

3. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    912
    ние закажавме кај нејзе не води година ипол веќе и не нива мора операција

4. Eli bebedz

Eli bebedz Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Zdravo.. Nie so malata 6 godinki e vo sredata pravevme operacija .. 4ta den posle operacijata t.e. denes ima malku krv na desnata strana .. dali e normalno .. momentalno sme vo 8mi septemvri .. operacijata ja vesese dr.Rade Filipovski i sum preblagodarna odnego i od celiot personal ovde samo me zagrzi ova so krvta.. nekoj iskustvo slicno? Vi blagodaram odnapred

5. PrettyWoman2

PrettyWoman2 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    98
    IMG_20240116_001715.jpg Дали некој има случно вакво искуство? Долго време го имам ова на левиот крајник, како гној собрано под крајникот. Нев на лекар ми вика добри си се крајниците , тоа не е твоја работа дс ги буричкаш да гледаш... Ама сепак некако ми боде во очи. А инаку ми се полнат крајниците и со тонзични камчиња, не знам дали има некоја поврзаност... IMG_20240116_001715.jpg

6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Здраво на сите,
    Гледам темава не е баш активна но ајде да си ја пробам среќата.
    Јас на 29 години прв пат фатив гнојна ангина и од тогаш еве една година секој месец ја фаќав ако не овој наредниот 100%
    пред 2 недели бев со гнојна ангина и 40 темп пиев антибиотик Зинат. Од овој понеделник сум пак целата отечена во крајниците и со не подносливи болки кога голтам, такада пак сум со Оспен и некој капки за во уво(и увото ме боли).
    Бев на уво,нос и грло тие се за операција да правам но јас сум скептична пошто сите ми викаат после се ќе спушташ на плуќа. Совет некој? Дали стварно де спушта не плуќа?

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Assiie12

Assiie12 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    nemora da znaci

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Искуство со вадење на трет крајник кај дете 9 години?
    Колку трае операцијата, постоперативно колку треба да се лежи на болница? Дали се плаќа ма државно? :)

9. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.178
    За само 3 крајник, ден пред операција те примаат, следен ден после операција пуштаат ако е се ок. Операцијата е околу 20-30мин. На државно минимално се плаќа партиципација.

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.950
    Како оди воглавно заздравувањето кај деца 5г после вадење на сите крајници?

11. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.178
    Зависи од дете до дете. Кај мене мн лесно помина, без болки, ама исто ко да не го оперирале. Дури и се чудев јас.

12. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    927
    Беше кенкав само денот на операцијата, откако се разбуди, потоа знаеше дека не смее се да јаде, повеќе течно и така, немаше некои големи болки. Искрено и заборавам до детаљ како беше од што се спаси и ептен ретко се разболува од тогаш, ама ептен.

13. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.950
    Ние сме ден 3, нема ништо ставено во уста освен вода. Ми повраќа чат пат вода и не сака да мирисне храна..

14. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    18.471
    Тонзилно каменче е ова. Се формира од бактерии, дебрис кој калцифицира. Не е страшно. Можеш да го извадиш само благо притисни го со чепкалка за уво.

15. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Битола на државна, дали имате искуства што треба да носам за мене и детево? Ќе не примат в понеделник и ќе го оперираат вторник. Кско што пишав погоре, само трет крајник ќе вадиме.
    В понеделник треба кај 11/12 часот да појдиме на приемно,тоа значи дека би имало некоја процедура понеделникот или онака рутински треба, па да не примат ден претходно?

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Дали имате искуство да споделите со воспален задјазичен крајник?

17. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    891
    Доста е постаро мислењево, но истата мака ја имам сега
    Мислењево е одамна, но ја имам истава мака и страв ме фаќа..
    Ме болеше грло перидов често, прекини па пак почни и од нигде никаде сега почувствував грутка кога голтам. Се сеќаваш дали провери за стрептокока?

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.029
    Не проверив никаква бактерија. Можеби имав нешто.
    Инаку јас често имам шлајм, дали имаш и ти?
    И мислам дека лесно за шлајмот се фаќаа остатоци од храна. Пред некој период повторно од нигде никаде човече чистев со смукалка, подголтнав и само го осетив истото чувство на пречење во грло. Ми помина за некој ден ама имаше врска шлајмот.
    Прави гргара со морска сол, со лимон, со сода, ако ти пречи многу направи брис. Ако имаш мака со крајник и тоа може да е, околу крајниците да се налелува шлајм и да пречи.
    Мене ми пречеше во било кое време како да ми стои нешто, освен кога голтав тогаш не осеќав ништо. И после пак се враќаше.
    Непријатно е многу.
    Ако имаш проблем подолго, провери и тироидна.

19. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    891
    Претходно да, мислам беше шлајм некако се давев и не можев да голтнам, а сега така немам ама имам грутка(оток не знам) Ќе проверам баш.. фалаа

20. Стефанија12

Стефанија12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки за детенце скоро 4 години во мај треба да одиме на консултација во 8ми септември за сите три крајници ме интересири колку време сте чекале за операција и колку дена се останува во болница
    Ви благодарам