Здраво, знам дека постов е постар, но би сакала да те прашам во однос на крварењето. И син ми се оперираше пред една недела, ласерски му се извадени крајниците и сабајле приметив малце крв околу устата. Што ви рекоа на вас за крварењето?
Sinceto pred okolu 6 godini se operirase vo Remedika , site tri krajnici , edna vecer samo prespavme plativme okolu 1200 evra . Mnogu e za razlika od drzavno , ama uslugata i toa sto tamu odma ne primija , a drzavna (iako bese iten slucaj) mesec dena ne vleckaja , za posle da mi se javat i pari da mi pobaarat za dok i anesteziolog. Steta kako ne gi snimav , ali ne ocekvev na telefon da mi kazat takvo neso . Pozz
Zdravo sakam da prasam moevo dete se operirashe na 11 juli od krajnici.Na 2o prokrvari malko nisto,posle na 22 prokrvari i od nosot i malko od grloto i dali oti goltashe krv posle ispovrati.Sega sme bo Sk fala bogu do sea se e ok?Iskustva molam
Дали некој скоро правел операција на крајници во 8ми Септември? Да ми кажете одприлика колку се чека за термин?
pa pred 5 6 meseci vadev krajnici .. dobri 2 god cekav za operacija se dodeka drug lekar ne se javi deka e hitna vekje operacijata pa taka dopreme donea
на золва ми детево чека скоро година дена, на 2 месеца се разболува со гнојни ангини , температура и антибиотици којзнае уште колку ќе чека...
Ние чекавме цела година додека не повикаа за отстранување на трите крајници кај синчето.Ги извадивме во 8 ми септември.Операцијата е ласерска со целосна анестезија...Помина одлично без никакви компликации.За болки вели дека исто го боли како кога е настинат,подносливо...Денес не отпуштаат, тука сме 5 ноќи.Персоналот е супер ...позз до сите
"Долга е листата на чекање за операција на државно." Нас така ни рекоа. Но можело и на приватно, во истата болница, после 3-4 часот попладне и за тоа може за 1 недела термин да најдат за сума од 54.000 ден на мало дете за 3 крајници + трошок од 1.200 ден по ноќевање на мајката.
Здраво мајки, ве молам за искуство дали некој има вадено трет крајник и намалување (редуцирање) на другите два и дали тој зафат се изведува на државно, овој совет ни е од Ремедика др. Весна. Дали има шанси и после намалување на крајници пак да имаме проблеми со нив. Малата има три години.
Само во ремедика бевме на преглед таму ни велат дека може, ќе тражиме и второ мислење во државна, имате ли искуство кај некој доктор во државна?
@ocicka2014 Ако детето: 1. Не диши преку уста преку ден а со тоа и не му се деформира вилицата, горната вилица напред 2. Не рчи додека спие 3. Не се често разболува 4. Нема воспаление на уши и крајници кога се разболе Можеби нема потреба од операција. Познавам луѓе што се возрасни па имаат проблеми со крајници, а докторите викаат дека после 5-6 година се повлекуваат.
Дали некој се има соочено со крипти,дупки на крајници,како бели точки кои ме болат и ако може некој лек или совет да ми кажете