Zdravo da li nekoj ima vadeno krajnici sega brzo vo drzhavna bolnica kaj doktor Marjan Marolov kako pominavte posle operacija prashuvam za dete od 4 godini
Mazot mi se operirase vo 8 septemvri od krajnici. Sega si dojde i posle 2 nedeli na kontrola. Pa ne mu objasnile bas sro smee da jade ovie 2 nedeli.tamu mu daavale samo caj i mleko. Toj e dobar, nema bolki.Sovet?
Zdravo da li mozhe nekoja majka da mi kazhe za detence so bolni krajnici koga pijat antibiotik dali prestanuvaat da hrchat ili si prodolzhuvaat so istoto hrkanje i koga kje pijat antibiotik Blagodaram
Zdravo, gi operirav krajnicite pred dva meseci. SE Pomina vo najdobar red,megjutoa seuste koga goltam cuvstvuvam Kako da mi stoi nesto vo grloto, I vkusot na hranata ne mi e ist. Dali e normalno ? I Dali nekoj imal slicno iskustvo?
@ocicka2014 и ние бевме на преглед Ремедика, тогаш мојава беше 2,5г лето, ни рече Др.Весна да почекаме за зимно време поарно, Австрија матичен ми кажа нема да ја праат оп под 4г и не ни покушав прво таму ама после кун април месец, матичен ми даде упат и кога ја видоја одма ми дадоја упат за Оп, пошо со термини се чека многу терминот испадна да е точно на полни 4г и тогаш се оперира, но со мојава дента се оперираа некаде 10 дечиња и од нив сигурно 3-4 беа испод 4г, кога прашав една мајка ми рече дека праат и испод 4 ако е итно. Јас ги имаѓ извадено на 6г, од тогаш на една рака не можи да се изброи да сум била болна. муабетот ми е дека оперираат и пред 3-4г и тука, не само Мк ако детето има потреба од итно остранување Мојава се гушеше во спиење, имаше прекини на дишење по неколку секунди. Немала проблеми за да дојде до антибиотик, со ушињата никогаш. Детево ми се препороди после Оп.
Дали после вадење на трет крајник, сте се соочиле по неполна година пак рчење при спиење.. 10 години е, операцијата беше април лани, есенва настинка, носот затнат и оттогаш не е оздравен а и полна рчењето. Без темп.
Ако е со секрет и не можи да диши валда нормално е да рчи, иначе мојава 1 година ќе праи сега од Оп и до сега нема ни настинка ни рчење
Искуство со операција на 3 те крајници кај седумгодишно дете Универзитетска Клиника - Уво ,нос, грло - детски оддел, д-р Игор Камшикоски. Прекрасен човек, дечар, а и голем специјалист во својата област! Од чистачката до докторот коректни, прекоректни. Сестрите сите полни со емпатија и убав збор за секое детенце. Во слободно време ќе поминат по соби и со трпение ќе одговорат на сите наши прашања и ќе дадат плус некој совет од искуство. Условите коректни, чиста постелнина, топло цело време, болничка храна уредна и хигиенски спакована. Единствено не ми се допаѓаше што имаше заедничко вц за двете соби. Прва контрола после 7 дена , даден совет за понатаму. Соработуваше синко максимално- пиј чај, пиј вода, пудинг...и поминаа неколку дена таму. Дома продолживме по препораките кои патем ги добивме и во писмена форма. Три години мака, нервози, болки, високо Асо и антибиотици, си велам ќе појдат во заборав.
Orovcanec povekje NE raboti,vesna NE operira tuku ke ve preprati za operacija kaj nekoja druga,eve nie konkretno ke vadime krajnici kaj Dr Shurkov vo zan mitrev po preporaka otidovme kaj nego ,pa ke spodelam iskustvo