Јас поврќе мислев на државно за операција ако има некој искуство приватно тешко :/ Ама мора да се вадат нон стоп е со гнојна ангина
Државно катастрофа ! Два месеци ми го маткаја детето а требеше итна операција да се прави. Сами кажаа дека мора итно ради апнеа , стануваше со крв во устата , нонстоп со антибиотици, неможеше да зборува убаво . И на приватно ојдов за два дена беше направено и од тогаш дете се прероди. 6 години поминаја не се има антибиотик напиено освен еднаш за заб .
Знам поминав , незнам колкаво е али не чекај . Знам сите викаат као крајници штитат ... ништо ако се расипани чабе . Имам уште две другарки децата им живнаа после операција .
Знам и јас сама како дете имав проблем и чекаа да ми се опраат но секако тоа не се случи и ги извадив на 18 години и како последица на тоа постоперативно поради режимот на исхрана нели(кажано од доктор) почнало да ми се прават камчиња во жолчка а башка антибиотици,заштитни инекции и ред други работи ...Сакам што побрзо да му се извадат не сакам веќе да се мачи пошто знам како е...кој не знае како е среќа имал.
како не оперираа ? заоперсција со нејзе се договарав во средата бев кај нејзе таму е и оровчанец за консултации . таму се тројца и Николче е
Не е државното катастрофа, се чека многу затоа што цела Македонија се лечи и оперира на клиника, бројот на доктори, анестезиолози и останат персонал драстично се намалува, нов не се вработува. И јас за обична амбулантска интервенција чекав четири месеци, ходници, амбуланти преполни. Не може по сто операции да прават во денот, нема ресури ниту сали за толку.
Да, еве ме мене операција на трет крајник како дете (претшколска возраст) не ми помогна многу ниту во однос на гнојна ангина, ниту за хрчење. Си поминав цело основно болежлива со гнојна и антибиотици, и рчев исто, со текот на годините се намалуваа драстично овие проблеми, ама ангина имав редовно секое зимо, можеби до некои 14-15 години сигурно. Друго да не му го предизвикува рчењето?
Катастрофа е ! Или барем беше јас кога бев . Незнам колку е сега сменето . Се лечи цела Мк да ама се работеше за итен случај, незнам колку прочита какви симптоми имаше. Не сме од Ск и секоја недела одевме Ск , крв му земаа секоја недела и болест му направија дека има (незнам како се вика она кога не ти запира крв да течи што после испитавме благе везе немаше ), имаше две сестри таму некултурни , за на крај да ми се јават на тел и пари да ми побараат. Тоа беше врвот!
На државна има одлични доктори, ама условите се тие, за жал. За барање пари можеш да ги пријавиш. Јас се оперирав на клиника и платив само 65 денари за прегледи и за интервенцијата, приватно ми побараа 650 евра. Ама гужва е затоа што има ненормален број пациенти и интервенции.
Здраво. Може ли некој што знае да ми каже колко пари е операција во некоја приватна болница за операција на 3 крајник кај дете?
Здраво Некој искуство со продолжена увула и хронично зголемени крајници да сподели? Бев на преглед на ОРЛ и ми кажаа дека треба да се отстранат (др. препорача во 8 септември), па и за таму ако има некој искуство да каже како поминал за време на операција, искуство со персоналот,пост оперативно закрепнување и слични некои детали. Јас сум преплашена
Здраво дали некој има искуство со Др Никица од 8ми септември? Треба да ги вадиме сите три крајника,се работи за дете од 6години.