Што направивте, ги извадивте? Моето уште нема 3 години, го чекаат да наполни и одма да го однесам ама јас веќе не сакам да чекам. Еве го втор пат пие сумамед во еден месец и тоа лето е, што ќе правиме во зима не знам. Сум вадела крајници, ја знам процедурата ама за детето ме плаши моментот ставање канила, успивање и будење. Кој има искуство кај толку мало дете ве молам да ми пише.
Не знам Мк како е, кога имате разговор за Оп прашај. Тука им даваа предходно сирупче и тоа ја прво ја смири, па крајно дејство беше скроз ошаметена и делот кога ја носеа накај сала не го памти, толку немаше сила што едвај ни мафна, па така мирни им ставаат канела. Кога ја донесоа, а и сите други дечиња беа плаччиви и агресивни од анестезијата и ни кажаа дека точно еден саат ќе трае и да пазиме да не се повредат, тој еден саат исто не го памти воопшто ни кога се освести скроз немаше појма. После плачењето спиеше 2 саати. Така да прашај како е целиот процес ама се надевам дека имаат начин како тука за да помине што помалу стресно.
Postov e postar ,no ke prasam Kolku mu bese visoko Aso i dali primase terapija za toa ,so kolku visoko Aso go zedoja na operacija Kako e sega otakako gi operiravye?
Ne e mn star postov @julia87 ...operacijata brse 31.01.2025 Aso pred operacija 300 Odese do 700 Terapija od klinika tri pati : 10 dena 3 pati ospen, 10 dena 2 pati, 10 dena ednas Go otruvme deteto...preroden e...zivna, apetit da ne zboruvam
I nas ni rekoja na orl treba da se vagaa ,no mene mi e mnogu strav Aso mu e 270 momentalno ,najvisoko mu bese do 520 ,ospen pie 2 meseca Na orl ni rekoja barem do 150 da spadne pa da se operira Kolku vreme cekavte za operacija,kako pomina so amestezijata ,i kako bese oporavuvanjeto potoa ,i kolku mu e asoto sega?
aso se kacuva dokolku imaat prelezano nekoja streptokoka,navisoka vrednost dostigniva pole 2-3 nedela posle bolesta Dokolku nema drugi povtoruvacki infekcii asoto samo po sebe paga a antibiotik pie za da se spreci ponatamosni infekcii odnosno kako zastitna doza ,kaj sin mi e taka Prvo bese 520 pa se namali na 370 pa pak se kaci na 470 i sega mu e 270 Prvata vrednost e pred da poscne da pie ospen ,vo megurveme mu se povtoruvaa infekciite i asoto reagira gore dole
Да да затоа ме интересираше дали и после антибиотик се задржува толку високо или паѓа. Колку години е твоето дете?
8 ipol ima,vo oktomri 9 Gledam i so 300 aso gi zemaat na operacija ,neznam zosto nas ni rekoja barem do 150 da se namali
Земете појак антибиотик и нека се спушти, па закажете. Подобро додека се помали, јас на 21 година ги вадев и многу тешко ми беше. Сега син ми да наполни 3 години и ќе му ги вадат затоа следам во темава, чекам некое искуство да се смирам.
Koj pojak panev,sumamed….. Jas sakam da ja izbegnam operacijata ,mnogu mi e strav ,baram drug nacin da go zastitam ,piese bronhovakson ,med so maticna mlec ,propolis ,defendil …..neznam sto drugo bi mu pomognalo da nema problemi ponatamu
Нема играчка со асо, нема да го заштитиш туку понатака може поголеми проблеми да настанат. Јас имам последица ревматски трески и болни зглобови, татко ми има срцева мана, може да настанат проблеми со бубрезите исто. Ако рекол доктор да се вадат извадете ги додека е мал, полесно поминува. Инаку и моите пијат секоја есен бронховаксом, за имунитет исто што не пробав. Еве големиот е добар ама он со третиот крајник имаше проблем, а помалиот без сумамед не поминува. Јас бев иста, од основно школо до 21 година цело време бев со гнојна ангина и инекции. Откако ги извадив се преродив ама проблемот со зглобовите остана. Ми дијагностицираа и реума ама не знам дали е поврзано со крајниците.
Па јас асо му проверувам 1 месец после антибиотик и секогаш е добар. Немал високо асо откако ќе испие антибиотик.
Дали оперираат крајници на деца ако има алергии,не само бактерија врзано ,дали нешто знаеш за ова ?Летно време на шламј мириса и се флексоназе.
Не знам искрено ама ми нема логика. Што би се сменило со алергиите ако се извадат крајниците? Сестра ми цел живот е со фликсоназе ама со крајниците немала поголеми проблеми. Или мислиш дали ги оперираат додека имаат алергија? Ако ова ме праша, исто не знам.