Крај на сериозна врска-Тежина или олеснување?

Discussion in 'Разделби' started by janafilth, Feb 14, 2012.

1. princess92

princess92 Истакнат член

Размислувам да прекинам речиси 8годишна врска поради монотонија. Незнам ни дали го сакам ... од друга страна се плашам што понатаму да не налепам на полошо...

Milenalena and srcence1607 like this.
  2. kjukli

kjukli Форумски идол

@princess92 Баш сега ти го читав постов погоре, кога гледам пишуваш 8 годишна врска, што значи пред две години откако си прекинала пак си се смирила. Не можам да разберам ни зошто ни како. Воопшто не вреди да си трошиш ни минута повеќе со него. Не те заслужува воопшто. Ќе ти биде тешко, но ќе помине време ќе се опоравиш. Верувај, дефинитивно не ти е потребен во животот.

На крај подобро сама, отколку во лошо друштво.

eliesaab and princess92 like this.
  3. princess92

princess92 Истакнат член

Во право си ...само го одложувам крајот цело време и затоа до ова ниво стасавме...

kjukli likes this.
  4. miki maus

miki maus Активен член

Браво на храброста на девојките кои прекинале долги врски..и јас сум во врска 2 ипол годишна се е монотоно а тој освен да сетаме по улици друго не сака никаде не одиме заедно го сакам и немам храброст да прекинам..

5. mama31

mama31 Истакнат член

@princess92 што направи со дечкото?

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Имав 8-годишна врска, со заедничко живеење, но со никакви планови за иднина од негова страна. Љубовта иструли и време беше секој да си фати нов пат.

Дефинитивно беше олеснување во мојот случај.

7. mama31

mama31 Истакнат член

Браво за одлучноста.
    Многумина се прават слепи при слични факти, и после о леле, само да не се прекине долга врска ахх

Lily92 and Kitten like this.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Одлуката ми требаше да ја донесам две години :| Но почнав да станувам нешто што несакам да бидам, огорчен и исфрустриран човек.

А поради тој страв да не останат сами, и вложувањето во врската долги години, завршуваат во брак а фрустрациите стануваат се' поголеми.

9. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Феминки, само што се регистрирав на форумов, бидејќи имам некои прашања па можеби ќе можете да ми помогнете или барем да си ја споделам маката :)
    Бев во врска од 7 месеци. Ова ми беше прва врска. Започна некако ептен ко на зафрканција, ама сепак беше убаво. Уште кога се запознавме и се распрашав во врска со него некако знаев дека не си одговараме, затоа што тој до тогаш имаше одено со многу девојки, а мене тоа ми беше прва врска ама со оглед на тоа што беше супер кон мене си реков да си ја пробам среќата. Првите неколку месеци се беше добро, имаше по некоја караница ама добро одеше. После како што поминуваше време почнав да приметувам дека се оддалечува некако, дознав дека се допишува и со други девојки и неколку пати се скаравме за тоа. Ме изневери и му реков дека е крај ама никако не се откажуваше. Со месеци се каравме и се смирувавме, му простив милион глупости кои ги направи, ама не се поправаше По 7 месеци му раскинав. После тоа уште неколку пати ме молеше да му се вратам, ама го одбив. И ете после месец дена си фати друга девојка. Ми беше тешко многу, но по некое време решив да продолжам понатаму. Е тогаш „бам“, ете го пак. Почна да ми пишува дека му недостигам, иако е уште во врска. Е сега сум многу збунета. Некако пак го сакам назад, а знам дека не е сменет. Некој совет, што да правам? Да бидам пак со него или да го заборавам?

10. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

Најдобро за тебе би било да продолжиш понатаму без него. Знам, тешко ќе биде, и јас сум се нашла во ситуација да бидам изневерена. Го простив неверството со надеж дека нешто ќе се промени, но ништо не се смени, само полошо стана. Млада си, сама кажа дека ти е прва врска, крени ја главата, штом има нова девојка значи дека веќе дозволил друга да ти го заземе местото. Нека моли, ќе му помине. Тоа е само лажно молење кое на крај резултира со разочарување. Не му верувај. Со многу работи те повредил, не заслужува друга шанса. Дај ја таа шанса на некој друг, нека дознае дека те изгубил засекогаш. Тогаш верувај, ќе ја сфати твојата болка. Ако не ја сфати, значи никогаш не те ни сакал. А таков најмалку ти треба. Се најдобро :)

Purplelilac likes this.
  11. mynameislove

mynameislove Популарен член

Јас сум по секоја цена да се прекине лоша врска, било да е долга или кратка. Ако веќе сме изгубиле интерес еден за друг, нема комуникација па и женското е третирано лошо, зошто да се пролонгира тоа, да се губи време и години. Може не е лесно, љубовта е слепа, ама подобро кога ќе покажеш карактер и ќе се одлучиш на таков чекор. Ќе боли ама со тек на време ќе биде ок, па голема веројатноста е да имате и поголема среќа да запознаете некој кој стварно ќе ве цени, како иначе ќе го откриете тоа? Јас лично сум немала вакво искуство ама имам пријателка што дури и се мразат со дечко и отворено искажуваат револт, со гнев зборува за него ама крај не ставаат, и тоа трае долго.. поарно слободен отколку да си го нарушиш здравјето, се собира горчина сепак.
    Затоа девојки што ќе се одлучите на овој чекор глава горе, некогаш животот ве запознава со лошо за да ви ги отвори очите да видите добро. Се е лекција и искуство.

12. mynameislove

mynameislove Популарен член

Некогаш ќе преминеш преку сакањето, џабе сакаш ти некој кога неговите постапки не ги сакаш. Ние се заљубуваме во постапки, не во луѓе. Не знам колку години си, можеби дечкото е привлечен, има некоја харизма, но ќе сфатиш дека се тоа е минливо. и ти самата знаеш дека не е сменет. Тогаш тоа е тоа, плус те изневерил, а и кога во врската ќе почне раскинување па смирување, по мене таа врска нема иднина. Подобро расчисти поскоро, вака си посредник помеѓу него и некоја друга, што не е пријатна ситуација

eliesaab, Purplelilac and H.VAGA like this.
  13. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Како најлесно и најбезболно да се стави крај на 6годишна врска ??

sagittarius989 likes this.
  14. Dust

Dust Game Over

Со разговор.

piksooki and WildMk like this.
  15. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Со разговор мора во секој случај ама како да се каже нештото а никој да не биде повреден (facepalm)(facepalm)(facepalm)

WildMk likes this.
  16. marija305

marija305 Популарен член

Не може никој да не биде повреден, секогаш некој ќе страда.

17. Dust

Dust Game Over

Никој нема да биде повреден само доколку и двајцата партнери сакаат да прекинат..
    Во спротивно, некој ќе пати

cresa-jagoda, A_star and WildMk like this.
  18. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Да објаснам подетално...незаинтересираност од негова страна, ни за искачање ни за секс како некои пензионери сме, не добивам никакво внимание ни љубов не ме бара, ако го побарам јас тогаш се гледаме ако не не, а од друга страна сака брак со мене и ми врши притисок да се земиме што побрзо...не знам дали ме сака или само онака од навика инаку има 35 год...ама јас не сакам брак со таква личност и со тоа понашање

19. piksooki

piksooki Популарен член

Колку год имаш ти?Што чувствуваш ти за него?

tigrica92 likes this.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Па му требаш за да го задоволи она што општеството и фамилијата очекува од него - да стане татко а ти таа што ќе му служи за расплод. Ради годините плус.
    Нема логика во бракот да стане подобар партнер од она што е сега, туку спротивно. Размисли си дали сакаш така безживотно да го минуваш животот со некој, твоја одлука е.