Дали ви се случува да крварите од носот?Јас имам забележано дека од кога одев во средно,ми се случуваше,по некое време престана, и сега веке 3 -4 дена пак.Ве молам пишете ако ви се има случено и на вас,зашто почнав да се плашам. Прво чувствувам мала вртоглавица и како малку да ме стега главата,не ме боли,ама непријатно е,а после тоа ми е подобро.Ве молам пишете
Направи си проверка на крвта.Мене ми се има случувано да искрварам од нос, кај мене беше од слаби капилари па долго време земав ц витамин и железо.Вртоглавицата може да биде и од низок притисок, но најдобро ќе ти биде да отидеш до лекар.
Ех со ова крварење на нос. Беља работа е. Како мала нон-стоп ми течеше (не буквално нон-стоп, туку многу често). Сега фала му на Бога да не се заречам, добра сум. Може да тече од слаби капилари, од притисок, може и на пример да не си била баш најарна, како малаксана и после на сонце да излезеш...ти кажувам сево ова од искуство. Ако не ти прекинува оди си на лекар, иначе кога ти тече крв, главата на назад и влажна крпа на чело. Мене ми помага.
Драга Хипица и мене истото ми се дешаваше како мала и мене сите ви велее главата нагоре, но кога отидов на доктор ми рече никако главта горе зошто крвта оди во устата и може да се затруеш. Инаку мене ми се случуваше бидејки имав низок притисок и многу крв во мене.поз
Фала многу на сите... Инаку и на мене лекар ми има кажано да не ја кревам главата нагоре,подобро било да истече,а и често си ја проверувам крвта,и до сега ми беше добра.Ке треба пак да си ја проверам,а и периодов ми беше стресен,па може и од тоа да ми е,ама ете пак се плашам.Страв лозје чува Фала ви многу
Па не знам баш зашто ама и јас сум слушнала. Инаку јас имав проблем со еден капилар, па почнуваше да ми тече од никаде и ужасно ми пречеше. Отидов на лекар да ме средат(поправат) и ми казжаа ако почне да ми тече да го притиснам носот со дланката во тупаница а палецот испружен т.е му доаѓа делот меѓу палецот и показалецот. И за една минутка престанува да тече.
site tie problemi gi imav i jas ,non stop krv od nos.nekogas od sonce nekogas od umor nekogas nekoj ke me dopre i reki od krv.krevav i race i noze i tupanici stegav i vlazni krpi po celo i sto uste ne. na doktor proveruvav sve zivo i sve bese ok. doktorot vika ti pukaat kapilari i zatoa ti tece.nezgodni situacii vo skolo na rabota sto da vi kazam.Eden drugar me povrza so negov kolega i on mi nabavi lek koj se usmrkuva vo nos napraven od nekoj trvki.usmrkuvav 10 dena po dvapati na den i od togas eve pominaa dve ipol godini mi nema nikogas proteceno.FUNKCIONIRAA 100%. ako nekoj saka mozam da pomognam.
Истиот проблем го имав и јас до скоро време. Секој ден од новата година па навака ми течеше крв од носот, па бев со мајка ми на доктор кој ми ги изгоре капиларите. Сега го немам овај проблем. Кога ја навалав главата наназад не ми беше убаво затоа што цела крв ми се слеваше во устата. А за тоа со кревање рака можам да ви кажам дека имам слушнато, но не дека треба да се крене левата рака туку спротивната од ноздрата од која ви течи крв.
Јас си го имам овој проблем константно од малечка. Не дека крварев секој ден, но месечно 2-3 пати по 2-3 дена сигурно. Пред 3 години почна ептен активно некако да ми тече, само си седам и оп-ми се тркала по лицето. И обилно. Бев на лекар, ми кажа дека конструкцијата на носот ми е таква, па плус недостиг на витамин Ц и проблеми со синусите чие недоволно празнење притискало на не знам што блабла... ... имам низок притисок и слично. Пијам од тогаш витамин Ц по минимум 1000 мг дневно. И подобро ми е, нема крварено носов од сабајле.
Крварењето од нос може да биде и поради нагла промена на температурата (топло-ладно). На едно зимување од таа причина на многу од нас ни течеше крв од носот.
Крварење од носот Во последниве неколку месеци мојот нос често крвари,секој ден,по некогаш се случува и по два пати во денот!На секого му се случува,ама толку многу....Покрај тоа добивам испукани капилари по нозете,најчесто во колената и стапалата,но ми се појавуваат и по рацете и околу стомакот. Посетував лекар неколку пати,направив многу тестови,анализи,но сепак не покажуваат ништо.Наспроти тоамојот матишен лекар кога ги виде анализите ми реце дека поздрава млада жена нема никогаш појдено кај неа!Посетував и специјалисти во Скопје и Битола и повторно исто.Во Скопје ми рекоја дека само ме е многу силна крвта,па можеби затоа така и ми препорачаја да дадам крв неколку пати,а јас сум кводарител веќе 5 години,активно.Па дали знаете нешто во врска со ова,некој цај или некоја маст,било што некој лек,и да се лекови кажете ми ги ве молам.Поради тоа најчесто времето го поминувам дома,не сакам да излегувам не посебно со дечкото зато шо сите почнуваат да трчаат околу мене и да ме прашуваат зошто така,од кога.....Он знае ме сфаќа а и дома ни е забаво!!!Но сепак летово ќе помине,а на есен морам на факултет,до тогаш морам да најдам нешто!!!
Крварење на носот и пукањето на капиларите!!! консултирај се со докторите за некоја маст, или пак побарај во аптека.. дали си пробала и на интернет да побараш нешто за овој проблем??
Крварење на носот и пукањето на капиларите!!! И мене ми течеше крв порано по 2-3 пати на ден, обично пред да ми дојде.Отидов на лекар ми кажа само вит. С да пијам.Пробај и ти да пиеш витамин с можеби нема да ти тече крв толку многу.
Течење крв од нос ВЕ молам доколку имате некој совет или некоја алтернативна медицина за течење крв од нос на детенце
течење крф од нос Крф од носот во летниот период најчесто тече од топлото и треба да се избегнува да се изгелува надвор по жештиниве, но доколку ти тече постојано преку целата година мислам дека треба да одиш на лекар , па тие ќе ти препорачат што да пиеш
Течење крв од нос Мислам дека нема лек за тоа. Тогаш пукаат капилари во носот и тоа го предизвикува крварењето. Наведни ја главата наназад и лежи додека да прекине.
Течење крв од нос Не назад,туку напред да ти биде наведната главата,а носот затворен со прстите. И треба да се пие витамин Ц подолго време.