Крв во урината

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од femina21, 2 април 2011.

1. Minniie.s

Minniie.s Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки

Како што гледате на резултатот кај уринарен статус покажува дека имам крв и еритроците 12-14. Матичната ми кажа дека би можело да е од цистата што ја имам на едниот јајник, пукната е ама нецелосно испразнета. Не ми кажа ништо дополнително да испитам нити некаква терапија или совет. Некоја со слично искуство? Секој совет би бил добредојден

Прикачени фајлови:

2. La.RagazzaMisteriosa

La.RagazzaMisteriosa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    10.844
    Можно ли е ако се прави крвна слика во период кога имаме добиено, во урината да покаже + еритроцити или не?

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Да, можно е.

4. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,последниве неколку дена забележувам дека имам како крв во урината,не многу туку како потемна урина и крв малце и многу ми е страв,инаку имав болки во карлица можеби 3 месеци ама не постојано туку како да ме стегаше неколку секунди и ми проаќаше и мислев дека ми е од стрес зошто имав доживеано многу голем стрес и еве веќе некое време не ме боли карлицата ниту јајниците,само сега ова со уринава не знам што е премногу ми е страв,дали е можно да ми е циста? Инаку имам редовна менструација само што последниве 3 месеци ми трае помалку околу 3 дена,а пред тоа ми траела 6 7 дена..многу ми е страв значи

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Оди на лекар.