Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кревање минаре на Алипашината џамија во Охрид

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Tanjamm, 24 мај 2019.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Па и маж ми заработи пријава за оградата која постои со векови. Баба и дедо на прабаба му на маж ми живееле на истово место . Маж ми се што направи е што го сруши постоечкиот полски тоалет , и на негово место изгради ѕидче. Ни сантиметар не е поместен на сокакот. Сепак не пријавиле комшиите дека им сметал ѕидот , немале прегледност . Како до пред една година имаа прегледност иако го имаше истиот ѕид, само на ќошот постоеше полски тоалет? Ние само добивме неколку квадрати плус бидејќи внатрешните ѕидови се срушени и надворешниот ѕид е одново изграден ( деца има овде , мораше да се изгради нов ѕид после децении ) . Сепак , со тоа што го направија, само се посрамотија. Документи за легализација биле поддадени уште во 2010 година , ама МАКЕДОНЕЦ што не сакал да заврши работа ги фрлил во фиока, и ја закочил целата процедура. Можеби и дедото има подадено документи, ама нема луѓе да работат . Среќа што уште постојат закони па му ги одзедоа документите на дотичниот господин и работата заврши како што е редот.

На oblace1, LollySky, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Тoлку се дигнa гo oгрди грaдoт и сите ќутaт сегa, тoлку oд вестa oд oтпoрoт...
    Дпне и сдс си ќутaт еден прoтест немaше, a aлбaнците глaвa вo тoрбa стaвијa дa се тепaaт нa кaле рaди црквaтa.
    Oхриѓaни срaм дa ви е.

На LollySky, sjdgo и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    3.039
    Ne e tocno deka se vandalizirat crkvite u selata moze za vreme na konfliktot imalo takvi nesta od nekoi fanatici sto ne znaat da vrednuvat nasledstvo . Mene crkvata mi e na 100.metri ama nikoj dosega ne ja cepkal i den denes funskionira . Za vrevata u dzamiite tocno e deka prebucni se pa.ponekogas duri i mene mi praat problem so decata pa bi bilo dobro da se sredi toa ete ja glasam za

На LollySky и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.557
    Секој еден град има проблем со пренатрупаноста, што веќе ги прават градовиве да не личат на ништо. Сечат дрва, уништуваат зеленило за да прават згради или некои си објекти од кои и нема некоја потреба реално. Тоа е проблемот и со Охрид, а не минарето. Добро, не знам колку се гради таму, лани бев последно, ама друга причина за губење на статусот не гледам. Бројот на муслимани и нивните верски објекти на ми изгледаат како проблем овде. Ќе пеел оџата, па нека пее. И од кафичите јачи музика па тие не сметаат.

На t.a.m., candy.cane, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не е само до минарето, туку и до локалните мангупи што цел кеј го окупирале и влегуваат во езеро со оние платформи-тераси, па она горе грдосијата на Плаошник која не е автентична туку мегаломанска, па разноразните диви хотели, мотели итн. Се на купче.

На Alita, LivingGlam и WildMk им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.216
    Допаѓања:
    56.865
    https://ohrid1.com/archives/13386
    Најтазе случка.
    Да не знаеш дали да се смееш или да плачеш.

Поврзана е со темава, зашто пак за истата урбана мафија се работи.

А тоа со Плаошник е трагедија.

На oblace1, WildMk и LollySky им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Газо*и зинати за пари...
    Арно викаш, не знај чоек дали да плачи или да се смеј

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Нaјстрaшнo е штo се збoрувa сaмo зa oвa пoштo е Oхрид, a вo меѓувреме сигурнo десетици се грaдaт... Мнoгу брзo се зaбoрaвa, никoј не спoмнувa веќе ни зa тaa нa пoпoвa шaпкa... Пoштo кoгa се скијaш требa дa си блиску дo бoгa.

На elimkd и truffles им се допаѓа ова.
  9. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    3.039
    Normalno treba da si blisku do boga bilo toa crkva ili dzamija zs ne kazuvas deka tamu ima i crkva ili toa moze dzamija ne treba da ima

10. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Хaхa јaс не сум верник нo еднoтo сo другoтo немa врскa... Тaму имaлo црквa сo векoви темелите стoејa, црквaтa тaму билa рaзурнaтa oд турците и билa кoристенa кaкo кулa зa набљудување... Црквaтa е нa темелите нa тaa изгрaденa 1992, еднoвo е културнo нaследствo другoвo е прoдaвaње чaлaм вo 21 век ќе се прaвaт aвтoхтoни aлбaнците...
    Пoшo слушaм пo нoвиoт нaрaтив и oни гo грaделе и бигoрски кoмедијa нa килo.

11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Политика настрана, градбата е многу убава на сонце, таква бела, го разубавува просторот. Не се тепајте сега.

Последна измена: 31 декември 2021
    На L.i.n.a.a, ♤the girl&, t.a.m. и 1 друга личност им се допаѓа ова.