Пробав јас преѓе и супер испадна, направив три прамени во црвена боја (сакав да се розеви ама кога ја изводенав кредата, испадна црвена била ) кога е мокра косата, бојата ќе изгледа многу темно ама кога ќе се исуши е стварно супер Сега одам јас да се туширам па да видам дали ќе излези, бидејќи немам голема храброст со црвено-розеви прамени на училише да одам во понеделник
КОга ќе се измиеш косата ,дури ти е водена треба да почнеш нпрамените да ги боиш со кредата.После со миење се оттргнува!
Oва се пастелни бои,како што знам,ги има и кај нас ..ама можда има и слични јас само претпоставувам позз
другарка ми се ја исфарба косата со обични пастели и ништо не и беше... Од кога ја измикосата бојата падна, сепак не верувам дека со пастел се бои коса , сигурно ова се некои специјални креди
Јас пробав со креди во боја за пишување на табла ама не функционира ќе мора специјални креди за коса да си купам Едит. а да пробам со темперни бои???
Не се некои специјални креди, туку меки пастели, се користат за сликање и сл... Јас имам испробано на мојата коса, и на темни и светли прамени фаќа бојата, и потоа со капење паѓа скроз... инаку ваквите пастели би требало да ги има во секоја подобро снабдена продавница каде што се продаваат бои, или пак во Jumbo ( jaс лично од таму ги зедов )
jas imam slushnato za kredi za kosa, voopshto ich ne se shtetni i da tochno e deka posle 1 mienje pagja celata boja i 99% sum sigurna deka vo makedonija nema ..
Ги имам дома, баш вчера се направив со сина боја . Не се оштетува косата ич, бојата паѓа со миење. Ги купив од овде, 80 денари, 6 бои
интересни се овие креди може да си правиш проби со бојата па која ке ти одговара и да си ставиш боја потоа
Прв пат слупам за ова,инаку интерецна работа ми го привлече вниманието . Каде може да се набават ? или нема шанси тука во Македонија ?
Јас се направив сега пред малку, темно розева(светла ми излезе), жолта, темно сина и зелена, со пастел ми е, ама мислам дека може и со обични креди. Ќе пробам со обични и ќе пишам.
а кај може да се купат пастелни бои?? а иначе јас имам пробано со обични и не ми испадна(ама црна ми е косата) а тебе би требало да ти испадне
Моите се оние по ликовно што ги користиме за цртање. Ги купив во просветно дело лани. Мислам дека беа околу 300 денари. Еве уште неколку слики вчера што ги направив: