Во другата тема за креми со СПФ за лице имаше доста позитивни коментари за кремиве на биодерма. Можеш да провериш таму дали некој користел и за тело
Темава не е баш најсоодветна за моево прашање, но барам препорака за масло /крема за сончање, не за самопотемнување, не мора да има којзнае каков заштитен фактор бидејки одев и на солариум, имам фатено боичка, но сега ќе се сончам на плажа и би сакала нешто ефикасно за добивање боја, освен кантарион, маслиново масло и такви работи, нешто друго да ми препорачате или да ми дадете мислење за кремава.
не знам во која тема е најсоодветно. Сакам да прашам дали некоја од вас го има користено гелов и ккао е задоволна?
имам читано дека во однос на заштитниот фактор, сите што се над 35 се суштински исти т.е. не игра улога дали е 35 или 50 или 70 итн.
Дали ја има некој користено оваа крема? Имам комбинирана кожа со мрсна т-зона, па не знам дали би ми одговарала.
Купив Black up крема за тело и сестра ми откако се намачка и изложи на сонце цела е исфрлана со точки на рацете и нозете некои дури и се набабрени. Не знам дали е конкретно од кремава или има алергија општо на сонце.
Здраво, среќни празници пред се Дилемава ми е што е подобро за бебе 30 или 50 спф. Да не е мн хемиски појак 50 Јас го барам само за лице кога излегуваме во количка на прошетки во парк Се мислам за ова крема на Alverde