Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Podobro pomalku pari i sreken brak, odkolku poveke pari i razdrman brak!!!!

На feferona и verica81 им се допаѓа ова.
  2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Можеби малку вон темата, но оние чии сопрузи работат во Авганистан и сличните земји, мислам дека треба да разговарате со мажите и да ги советувате да посетат стручно лице.
    Имам гледано многу емисии и филмови за тоа како работењето таму им влијаело на многумина-од повлеченост, до посегнување по дрога :worried:
    Еве, конкретно за Смеа, не сум воопшто изненадена за таквиот однос на маж ти после се што сум гледала и прочитала, не е воопшто срамота да разговара со некој стручен на темата и да може брзо и полесно да се врати на нормалниот живот.

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    vo tebe e odgovorot.ti treba da znaes dali ke prodolzis ili ke custvuvas strav od nepoznatata idnina.ne plasi se od sebe nitu taguvaj za nesto sto nema polza.decata poveke custvuvaat bolka ako roditelite se karaat taka da mislam razmisli dobro dali vredi da se unistuvas sebesi ili sedni i otvoren razgovor napravi so nego ,ceni se prvo sebesi bidejki nikoj nema te ceni

4. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Подбро спречи, него лечи!
    Волкот може крзното да си го смени, но не и карактерот! Во овие две пораки има многу вистина!
    Не се осудувај на таква судбина! Сепак е твое што ќе направиш!

5. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    Podobro pomalku pari i sreken brak, odkolku poveke pari i razdrman brak!!!!
    Lori-30

и помалку пари да имаш не чини све ќе се врти се нема пари па тоа ќе биде кавгата и деца да имаш плус :( како сакате речете златна средина најубаво што и да правиме никогаш нема да имаме све ,све нешто секогаш ќе недостасува,еден проблем ќе се реши ете ти друг дошол,во една целина кажано тоа ти е ЖИВОТ

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babygirl-world

babygirl-world Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..odamna se nemam javeno,ne deka nemam sto da kazum,tuku prosto od licni problemi kako da ne gledam drugi.Cesto imam navika da kazam,deka od ovoj zivot stanav emotivno hendikepirana.Mi se slucuva da odime na pogreb(zena,dete,bliski),site placat,jas solzi povece kako da nemam.Samo stojam i gledam kako trup.A,eve i sega dodeka pisuvam stom ke mi tekne na faktot deka posle rabota treba da odam kaj maz mi,i koga ke gi vidam kako postojano nesto si zboruvaat so majka mu,(a ova go gledam 19 godini)reka solzi isplacuvam.I nemoj samo da go kazuvate onaa,,,razgovaraj.Bre na mojot soprug razgovorot mu odi vaka,,,zosto-oti taka sakam.Ako ne ti cini -patot pod noze i da te nema.I tuka zavrsuva se...ne mi zboruva po 2-3 meseci,a so mama postojano nesto se dogovara..I jas pak razgovaram de ;( najcesto sama so sebe.I se taka...godini,eden mesec e dobar,2 ne zboruva.Decata se kako kuriri,samo prenesuvaat.A na izgled prekrasno semejstvo.Sredno situirani,dobro vraboteni,ubavo izgledame i jas i toj,ama za kompromis znae kolku grcite :tmi: Koga gi slusam drugite kako se zalat za pari vo sebe si povtoruvam...jas bi bila srecna koga toj bi me prasal -kako si..ama od srce.[/quote]

Пиши само една причина зошто се мачиш - освен децата...не го заслужуваш маминиот син, малку иронично кажано ама колку што можам да сватам од твојот пост. Кој знае што му е проблемот и што му
    се мота по мозочето освен дигнато машко его, ама никој не е најден на улица, сите сме од крв и месо...
    Секој заслужува да биде среќен, па така и ти. Бракот е повеќе од институција и не е некоја формалност за маж и жена.
    Јас, само ке ти дадам подршка за твое спасение од тој човек што не ја почитува својата жена и мајка на неговите деца.[/quote] Ех,што да ти кажам освен тоа што и јас го имам истиот проблем.Со мојот сопруг скоро и да не разговараме,единствено кога треба се купи нешто за детето и толку а верувајте и тогаш го замарам .Кога сме во соба заедно со неговата мајка јас не можам да дојдам на ред од неговата мајка да поразговарам со мојот сопруг се е таа што ке каже а јас само трпам се обидов со разговор не еднаш туку 100 пати да сменам некои работи кои што ми пречат но ништо не постигам тој е многу ладен спрема мене така да и мене ми стана сеедно ,немаме ни секс скоро 6 месеци откга се роди нашето дете и трпам се трпам но до кога здравје ... затоа не се грижи многу иде нашето време па нека ја бара мама тогаш а ние у болји живот детето кај мама а јас ке видиме.Позз

7. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    :| незнам ни од кај да поЧнам.. но вака . во брак стапивме релативно млади.. и нормално се сооЧивме со проблемЧинја но после секоја кавга,, ние се смирувавме. веднас без многу лутенје и нервози.. но мажот ми бесе неколку години во странство по неколку години дојдовме и ние фамилијарно..но сто се слуЧува сега овде, од кај не познато тие е се. го брисас својот идентитет. кој си и сто си и доагас во друга држава кај сто за нив ти си неписмен ,, првото разоЧаруваје тука.. но секогас велев се ке се среди ке биде подобро. оптимизмот не ме напустасе никогас и во многу тески моменти.. а за децата да не зборам колку теско се прилагодија.. но како и да е се помина .. поЧнавме да фукнционираме тука .. да кажам помина 1 пеколна годинааа. но јас ах нз како да ви објаснам ама мојот маж мислам има проблем со пиењето.. најпрост пример ако одиме некаде на едно кафе тој пие пиво па не 1 , 2,3
    а сме отисле за 1 саат па тој си заседне .. и ако спомнам дека треба да одиме..
    децата се на сколо. изморени сакаат да си појдат тој.. единствена фора муе да си го допијам пивото знам дека вака не звуЧи страсно .. но проблемот е .. сто нема одговорнсот никаква.. кога е со пивото во рацете .. децата плаЧат да си тргнат тој. пивото да допијам ако во просек го пие за 10 минути сега ке треба да го Чекам пола саат да го допие.. ако керка ми го замоли ајде бе тато.. тој ке избувме .. на нејзее. а таа е во осетливи години 12 години има и не остава никаков убав пример тој и ако сме на роденден а децата на сколо се утре 12 на полнок тој сака да си го допие пивото а испил веке ,6,7 .. веке немам сила. искрено ..или дома ке знае во 11Ч нокта пиво да си отвори седне на фотелјата и пивне 2 голтки и заспие важно мора да проба пиво искрено како вода го пие. и друг проблем.. кога не пие е прекрасен татко. им готви ги забавува . само сто тие моменти се кратки а јас кога го гледам така кога си игра се расплаЧувам од срека.. и си викма кој брак го живеам јас... па нели е тоа нормално. да биде така да ги забавува своите девојЧинја да им биде идеален татко.можеби сум разоцарана бидејки мојот татко ми бесе идол тој се сто ке кажесе бесе најдобро најпаметноого обожавав мојот татко и се секавам тој мозеби со мајка ми ке се скараа ке се инати со нејзе ама ако спомневме ние со сестра ми ведес не послусувасе. не сакасе никогас ние да трпеме нисто.. . керка ми веке се срами да појде со нас бидејки знае дека татко и .. ке се опие и изгледа во таква ситуација страснооо.. нз сто да правам моментално сум невработена.. и немам никаков излез ако прозборам со него тој само ке реЧе. е да ..се ви смета сто правам јас. ама веке од тој збор да си го допијам пивото ми се поврака која совес од родител во 12. 30 на полнок децата плаЧат да си отиат утре на сколо.. а тој да се допие а испил веке 6 .. нз. навистина сто и како со него понатаму.. заклуцок тој не може без алкохол.. па и ако нее време. и не сум против .. да се запие некогас како и сите мажи.. ама ако е денот и местото за тоа. запианЧенје. или пак некој повод а не обиЧ :sweat: ни седенки ..пивото да тие како вода а сок не сум го видела д апие.. нзззззз :sweat:

8. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Тој дефинитивно има проблем со алкохолот. И се додека сам не си признае дека го има, нема да се реши ова. Не знам, некако да инсистираш на муабет кога е трезен, да поставите некој лимит на пијачки на кој ке се договорите, ама тој да се држи до тоа. Тешка работа.

На avita му/ѝ се допаѓа ова.
  9. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    :| знам дека е така.. во тек се сега преговорите околу тоа и искрено заедно со керка ми сме во ова .. па ке видеме на тамо како работите ке се одвиваат а јас .. навистина сум била напната од неговото пиенје многу сум порелаксирана и разговарам со него за се . отколку порано.. пиенјето го прави друг Човек.. ке видеме до кога ке биде вака Ч) позз и ти благодарам .. на подрската
    з

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    авита, те свакам точно за што зборуваш-истиот проблем го имаме дома т.е. татко ми(кога не пие е грижлив, кога е пијан сите му се криви, зборува се и сешто, ама мајка ми е крива и нема храброст да пресече
    се срамам да признаам, ама тоа е вистината-бев во врска што пивото го пиеше како вода-инаку вака беше ок ама тоа и беше причината што се разделивме и беше груб, по малку повеке и насилен-добро е на време што го спречив тоа, затоа што ако не дај боже работата дојдеше до брак :x

11. dino.kulevski

dino.kulevski Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ЗДРАВО ФЕМИНКИ ЈАС СУМ НОВА НА САЈТОВ.
    МАЖЕНА СУМ И ЧЕКАМ БЕБЕ ОД ДВАЈ ЧЕКАМ ДА СЕ ПОРОДАМ ЗА ДА ИМАМ ЗАНИМАЦИЈА.ВАКА Е МОЈОТ ПРОБЛЕМ ОД КАКО СЕ ОМАЗИВ СЕ БЕШЕ КАКО ШТО ТРЕБА АМА КАКО ШТО ИДИ ВРЕМЕТО СЕ ПОВЕЈКЕ МЕ ИЗБЕГНУВА МОЈОТ СОПРУГ.СТАНУВА СЕ ПО ЉУБОМОРЕН МЕ НОСИ ЧАРШИЈА КАКО РАДИ РЕДА И ПОСЛЕ КЕ МИ РЕЧИ ДЕКА ИЗЛЕГУВАЛ СО МЕНЕ А ЈАС САМО СУМ ЗЈАПАЛА ВО НЕКОГО.ИЗЛЕГУВА СО ДРУГАРИТЕ СЕ ПО ЧЕСТО СЕ ПРИБИРА ДОМА НА УТРО И НЕ МИ КАЗУВА НИСТО ШТО СЕ СЛУЧУВАЛО ИЛИ БИЛО КАКОВ МУАБЕТ. СТАЛНО КОГА КЕ МУ РЕЧАМ ЗА БИЛО КАКВА РАБОТА ДЕКА НЕ Е ВО ПРАБО СТАЛНО СЕ ВАДИ СЕ НАЈДУВА ДЕКА Е ВО ПРАВО ЗА СТО И ДА МУ РЕЧАМ ДЕКА СУМ ЉУБОМОРНА ЗА ТОА НЕ СУМ ВО ПРАВО.КОГА И ДА ПОБАРАМ ПОМОШ ОД НЕКОГО САМО СУМ ГИ КАЗУВАЛА ПРОБЛЕМИТЕ И РАДИ ТОА НЕ МЕ ПУШТА КАЈ МАЈКАМИ ДА ОДАМ ПА НИ ДА ИЗЛЕГУВАМ СО СЕСТРАМИ,НЕ ГО ПРАВАМ НИ ТОА ЗА ДА МУ БИДИ СЕ ПОГОДЕНО АМА НЕ БИДУВА.КОЛКУ ПОЕЈКЕ СЕ ПАЗАМ ДА НЕ ЗГРЕШАМ ТОЛКУ ПОВЕЈКЕ МУ ГРЕШАВАМ ЗА СЕ САМО СЕ НЕРВИРАМ И ПЛАЧАМ А ТОЈ НЕ МИВЕРУВА ДЕКА МИ Е ТЕШКОМНОГУ Е СМЕНЕТ А НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ.МИ ПРОПАДНА И РАБОТАТА ЗА РАДИ НЕГО И ЈАС СУМ БИЛА ВИНОВНА ЗА ТОА ОТИ НЕ СУМ ЗНАЕЛА ДА СЕ ПОНАШАМ СО ЛУЈГЕ МИСЛАМ ДЕКА СУМ НА РАБОТ НА НЕРВИТЕ ПОМОГНЕТЕМИ ШТО ДА ПРАВАМ........................................ИМА УШТЕ МНОГУ ЗА КАЗУВАЈНЕ :( :(

Прикачени фајлови:

• Chrysanthemum.jpg
      Chrysanthemum.jpg
      Големина на фајлот:
      858,8 KB
      Прегледи:
      469
  12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    ПОМОГНЕТЕ МИ......

Ниеден брак не е лесен,тоа е сигурно..Незнам колку време сте во брак,но доколку нема взаемно разбирање,добра комуникација,доверба,чувство на грижа за другиот и хармонија,тоа е сѐ само брак не.Јас мислам дека треба да позборуваш со сопругот отворено,да се потсетите зошто се венчавте,зошто сте си ветиле засекогаш,да се потсетите на љубовта која ви дарила мало суштество кое расте во тебе,кратко кажано,да позборувате за вас.Отворен,искрен и смирен муабет сѐ ќе ти разјасни..Знаеш,честопати знаеме да се изгубиме во сопствениот егоизам и да замижиме пред среќата која животот ни ја дарува а не е вечна..Знаеме несвесно,поради некои проблеми кои не потиснуваат,да избегаме од сите,заборавајќи дека некому сме му потребни,заборавајќи дека ниеден проблем не завршува ако избегаме од оние кои не сакаат.Не знам дали е тоа една од причините за ваквите постапки на твојот сопруг,затоа мој совет е ИСКРЕН МУАБЕТ каков што им доликува на двајца сопружници.Се надевам помогнав.Поздрав.

На dino.kulevski му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    ПОМОГНЕТЕ МИ......

се сложувам со ела.313 отворен муабет само од ова ке те спаси кажи му отворено дека ти смета тоа и дека многу се сменил кажиму колку ви било убаво во времето кога ви биле првите години во брак докажи му дека ти значи и дека те боли тоа што тој е таков отворено и смирено кажи му се што ти смета само така ќе успееш. поздрав

14. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    аиии драга....изгледа 80% од маживе се исти ѓубриња!!!! исти ама исто...кога те читав мислев дека сама се читам и моите другарки...боже боже!!!!

15. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Ќе испаднеш подеднакво дволична како него ако се омажиш заради твоите а не затоа што ти го посакуваш тоа..Јас на твое место не би се омажила,заедничкиот живот со него доста работи ти кажува,па замисли се себе неколку месеци со него во брак-тоа ти е полошо од самоубиство според мене.Кога тој сега се однесува така,замисли како ќе се однесува кога ќе потпишеш дека си "негова"...

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Не се исти ѓубриња но мажите се да знаете по себични во однос на жените. Зошто? Затоа што кај нив не постои таканеречниот мајчин инстинкт или само инстинкт ... чувство за грижа било каква и за другите. Кога ќе го сфатите ова ко жени може полесно ќе ви оди со нив. Едно е во врска друго во брак ...

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    навистина е жално што си прифатила предлог за брак а сте имале такви проблеми. јас кога не знаев каде сум и имав проблеми со мојот и тоа мн ретко но сепак многу битно му имав кажано да не ни помислува да ме бара бидејќи нема да прифатам. нормално ни требаше време се средивме и дури потоа падна предлогот за брак.

според мене подобро спречи ја венчавката помалку трауми ќе доживееш отколку да се разведеш по неколку месеци.

18. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Често кај подолгите врски кои се далеку од идеални и веќе е изразена нервозата, нетрпеливоста, и двајцата дошле до фаза ни со него/неа ни без него/неа, од немање храброст за раскин и почеток на друг живот, а постојат чувства колку само да те врзат да тапкаш во место но не и исполнат комплетно, се нуди тој прстен со надеж дека во брак работите ќе се сменат и се ќе биде поинаку, демек почнуваме наново, нов живот...Јасно е како ден дека нема да се смени, штом многуте обиди претходно завршиле неуспешно и уште сега паѓаат тешки зборови како -го мразам, не можам да го поднесам...не оди на добро. Прашање е дали можеш да ставиш крај, дали ќе се залажуваш дека ќе се смени или ќе се помириш со ситуацијата...а опцијата брак па развод после неколку месеци заради твоите мене ми личи на лоша варијанта.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    не се мажи,не се мажи девојче,спакувај си ги стварите и БЕГАЈ,бегај што подалеку да не го видиш никогаш,НИКОГАШ нема да се смени тоа,штом од сега така почнал,животот ќе ти стане пекол и ќе се каеш,горко ќе се каеш,затоа оди со додека е време,не се замарај што ќе кажат другите,другите не го живеат твојот живот и не мора со таков кретен да живеат извини знам дека сеуште ти е вереник ама вистински МАЖ не третира жена така.биди искрена со себеси,не сакаш да се омажиш и немој!

20. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    srcekrsacka..да добро си направила.. многу е тажно кога една фамилија функционираа. така.. срам е за целото семејствоо.. а тој не се гледа како изгледа во друство сите го исмејуваат потајно а тој мисли дека е интересен ..