Decata ne gi rasavaat nikogas problemite vo zaednica . Roditelite ostanuvaat vo los brak nekogas zaradi decata. Od toa nisto dobro ne proizleguva.
Да?. Јас мислев дека децата се создаваат со љубов од 2ца финансиско-емоционалоно зрели партнери да има бидат круна на бракот, ме подзамисли дека треба да бидат фластер на раните(кризите) во бракот. П.С.сега прочитав ти одговори Мила.П.
За каква круна на бракот мислиш, таа круна што паѓа скоро на секој 10 брак? Погледни само колку бракоразводни парници има во судовите! Деца не мора да се создадат како ти што велиш од двајца финансиско и емоц.зрели партнери..погледни околу себе и ке видиш кој се направил деца. Децата и те како знаат и многупати се фластери и облоги за кризите или раните во бракот.
Немам потреба да ги гледам другите и кој до каде стасал. Јас гледам/мислам за себе си и знам што сакам моите деца да ми бидат и знам дека не сакам да ми бидат фластер на т.н. БРАК (МРАК). Да не одиме надвор од тема ,си има теми за деца итн. Овде станува збор за БРАЧНА КРИЗА која не се решава со сосила направени ДЕЦА. Ама која како си сака,нека си прави и нека гледа кој брак пропаднал и како. Пропаднат брак лепен со деца. После полни биле другине теми,па како да не се ако се смета дека не треба да имаш финансии и зрелост за да правиш дете. И дека децата се прават за да трае веќе пропаднат брак. Ајде малку зрелост/ созреаност да се покаже,доста малограѓански ставови.
Абе најлесно е ти сега да осудуваш со кој памет се земале,и дали се живеело од воздух..... Ако имаш некој совет да дадеш во врска со проблемот на кате кажи си.....не знам....уште неможам да се исконтролирам кога ќе видам дека луѓето осудуваат....ете биднало,не размислиле за понатаму како ќе се одвиваат ситуациите и тоа е тоа.... @katevvv1 сепак мислам дека треба да поразговараш со свекрвати,ама онака индиректно дека сакаш деца,дека сте одалечени со сопругот,дека лошо се чуствуваш,ама не директно како од пушка....кружи малку од околу.....понекогаш свекрвите опасни се,ако им кажеш се директно ...ќе помислат дека они се виновни и одма ќе настане галама.Затоа муабетот нека испадне во стил демек бараш совет од неа Good luck
Decata moze da se samo momentalna lepenka pred golema bura. Kate vo ni eden obzir ne treba da pomisli na deca pred da go resi problemot sto go ima so maz i i dodeka ne najdat rabota. Lesno e da kazeme razvedi se i ne ja sovetuvam da se razvedi.Dokolku ima ljubov i razbiranje se resava se. Dokolku nema..ostanuva samo razvod za toa sama ke si odluci.
Јас пишав претходно дека те разбирам што сакаш да потенцираш. И доколку Кате има слични гледишта/карактер како тебе и овие 2 години она со молчењето би си правела работи во своја полза. На пример има диплома,тоа е за почит,ама нели нема пристојна работа, па со мило,молежливо треба да има се постави на свекор/свекрва на огласи за пристојна работа бараат курс по ова она ми треба да се запишам таму итн.Така ем ќе вложува во себе,ем подалеку од старциве,еме еден ден ќе има пообемно цв за добра работа. Ама кој како гледа. Иако бабе да ти кажам она кука зошто 2години трпела, ама ако е мудра/тактичар ќе го реши проблемов но не со ДЕТЕ кога немаат свои финансии.
Прочитај убаво имам дадено совети што и како да направи т.е решение. Јас не осудувам и не сум судија,многу погрешно ги толкувате поимите. Епа зашто не размислувале на време за понатаму,затоа дошло до ова.Па сеа нека се влечка со свекор и свекрваи по пазари,и нека седи во соба во 4 зида.
Се виде колку имаат љубов и разбирање,мажето со тате и мама си седи по цел ден,а она затворена во 4 зида. Абе тоа живот ли е бе?абе да ти се плукнам во таквиот мизерен живот,кај без пари,кај во 4 зида,а мажето го заболе за женаму битно он е со тато и мама. Ако направат сеа дете во ваква ситуација,е тек тогаш го заеба ѓаволот за цел живот.
Уште дете и треба,што зборите,кај не работи,кај маж и не ја погледнува,па дете кога ќе се роди,па свекрвица кога ќе почне да се меша,да превзема се у свои раце ко што прави, е тек тогаш усвет да фати,и да си ја чука главата емм без работа, ем без пари
Прости,ама на таков начин ти беше напишано мислењето...таков впечаток добив,како одма да чекаше да искритикуваш @mami blue Донекаде си во право,ама не зборувајте за женава како да никад нема да иде на работа..и дека стално ќе биде без пари.Можда ќе си почне набрзо на работа,можда ќе сака да си ја разбие монотонијата у животот,па да му покаже на сопругот дека е поголем маж од него и дека е способна да донесе пари за леб дома
Јас никогаш никој не сум искритикувал без потреба,секој си е со мана јасно ми е тоа,нема никаде совршен човек.Ама тука се работи за живот,не се работи за шала и трошење на време.
Ako do sega ne nasla rab dokolku ostane trudna i rodi ic nema da najde.Ili mozebi ke go ostavi i bebeto so starite? Zalosno e imajki mlad i sposoben maz,ona da odi da rab za da se dokaze i istakne vo semejstvoto deka moze poveke od niv.On treba da si gi zasuka pred se rakavite i da go zeme zivotot vo svoi race. Inaku imam dosta slicen primer od bliska okolina.Drugarka i maz i se vo stranstvo okolu 5 god i super im odi. Arno ama nemu sea mu teknalo deka podobro ke im bide vo Mkd do negovite mame i tate pa ajde nazad.Ke pukne ona od grizi zatoa sto znae ovdesniot zivot kakov ke im bide.Mu zdosadilo tamu da rbma pa sea saka malce da legaci kaj negovite
Dokolku ja saka ke se smene,maz/zena dokolku se sakaat se podgotveni na kompromis Neka mu kazi deka ova veke vaka ne ode i ke si zamine pa ke vide dali mu e dojdeno do nea.
Ем со дете што ќе се мачи да го носи/раѓа а свекрвица ќе го гледа/чува/расте ко свое.... Ама така ќе им трае б(м)ракот нели?
Не вели како да си пророк и дека знаеш како ќе биде во иднина и дали ќе најде или нема да најде уопште.Многу женички познавам што имаат деца па работат,а за чување на дечињата се снаоѓаат некако.Како прво членката не наведе дека старите и се монструми и дека не би се снашле со внучето. а околу втората под точка...ако би се нарекло така.... Не е жалосно она да оди на работа и да се истакне пред сопругот нејзин и пред неговите родители.Многу е лесно туѓ леб да се јаде.Она нека си ја исполни својата обврска како човек,како сопруга ....да се ангажира повеќе и да си најде работа.Тоа што мажот и е лембед и неќе да донесе леб у куќа на членката не и дава право и она да се однесува како него....у стилу кога може он можам и јас....Треба да бидеме малку почовечни,кога гледаме дека едниот не го бива.....преку неговата мана да се трудиме ние да бидеме подобри па некад ваљда ќе ,му дојде памет..
Bas fino Ona neka se trudi on ne. Ne stanuva zbor za toa koj civ leb ke jade tuku deka i dvajcata treba da vlozat vo brakot i zaednickiot zivot. On voopsto ne se trudi da ima zaednicki zivot so nea.Uste sto ne spijat site 4 ca zaedno,se drugo zaedno rabotat.Nikakva sloboda nikakva privatnost tuka ne gledam.Mene bi me guselo toa. 2 god teraat vaka.Uste kolku ona treba da se trudi?I da najde rabota se prasuvam kolku od tie pari ke bidat bas nivni(na nea i mazot) a ne kukni pari od site cetvorica. Inaku da takvi 'zenicki' ne ima mn.I nie so mm i zarabotuvame i sami si gi cuvame dvete deca. Ovde se raboti za sosema drug sustinski problem,a ne za deca cuvanje.
Не навлегувам во муабетот за децата,зошто не ни имаат.Втора работа,кога гледа дека неможе да се смени,пробала да збори со него,не го бива,неќе да работи,неќе буквално нишо да праи,што треба да прави? Да плаче да кука и да дреме дома?