Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    2.802
    Možebi,no i na dobri i srekni brakovi,koi vo početok i ne vetuvale premnogu....ne postoi pravilo.

На katevvv1 и larrachi им се допаѓа ова.
  2. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Седат пред ТВ гледаат филм, вести, на фб, па на скајп со роднинете, со золвата, па гости доѓаат што ми прават муабет за земјоделие....Било што, го молам дојди седи со мене, да прошетаме, да појдеме кај некој од моите роднини и јас имам роднини, го молам, а тој ми се обраќа...Јас не сакам такви лигавења, да бараш да се гушкаме, да се лапаме времето помина, дојди и како човек седи со моите... А за другарка, веќе и малку ги имам, дојди кај мене ти за да видиш дали ќе успееш да ме прашаш како сум, други ќе ти прават муабет. Трпев мислев ќе се смени, време треба...но веќе се плашам.

3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Kate da te prasam..
    Od kaj bre devojko crpes nervi da go trpes seto ova?
    I sto ke praves ?
    Ete ti dadovme soveti..

На Annath, Скопјетесакам, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  4. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    И јас баш ќе прашував: што ќе правиш?!

На katevvv1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Искрено, ме гризеше совеста...тие се многу фини кон мене, многу ме почитуваат, ме сакаат...но се тоа на нивен начин, ви кажав на кој...Имав надеж дека ќе се промени ситуацијата, дека ќе застанеме на сопствени нозе, ретко се расправавме...но јас со маж ми и немам некоја комуникација за да се расправаме...
    Планирам, да ги известам дека јас ќе барам работа и дека сакам да работам, знам дека ќе се навредат со тоа, знам дека маж ми нема да ме подржува за тоа...Во тој случај ќе започне војната и ако маж ми дојде од моја страна, и сака да оформи со мене семејство ќе го почитувам и ќе направам се, за да имаме се што ни треба да бидеме среќни, ако пак не дојде од моја страна, и ако ми повтори дека не сака такви лигавења, да му е тешко да ме гушне, да ме бакне, да прошета со мене, да појдеме на работа, колку и да е тешко луѓе...ќе си заминам сама со сопствената среќа...ова вака веќе не оди.

На Stories, Kitten, s1a1n1d1r1a1 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Еве јас немажена од 30 години дефинитивно во животов не посакувам да дремам дома со старци без работа и денар во џеб и маж кој попрво ко пензионер некој со рацете позади грб ќе шета со татко му секоја вечер наместо да искочи на пијачка или во кино со мене. Работава битно е да си во брак каков брак не е битно , само сама мома да не си пошто е тоа најстрашно.

Пукнаа совети за бебе,тоа двајцата вода во очи немаат бебе ке прават. Не знам само тука на форумов бебе е решение за сите проблеми во бракот а не мегусебното разбирање и компатибилност мегу партнерите.

На Daydream, cheerleader, Offspring и 11 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    I vo spanskite serii resenieto e sekogas trudnoca :!:

На Daydream, Kitten, Offspring и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    :x
    Добро, што му е на човекот? Обично сите млади бегаат од старите, сите млади сакаат приватност посебно тазе во брак, тој застанал на фб со мајка му (facepalm) Што гледа со нив на фб? Имате ли вие воопшто секс?
    Уште вечерва кога ќе останете сами покажи малку заби пред него. Зборни, развикај се ако треба.
    Утре земи си малку алишта и појди си кај мајка ти на поседок. Малку промена убаво ќе ти дојде.
    Не верувам дека ќе го променат тие своето однесување ако заминеш и затоа ти предложив прво да зборнеш со него.
    Кажи му дека ова воопшто не е здраво. Дека сакаш шеткање само со него, сакаш приватност и сакаш луѓе што се ваша генерација. Сакаш работа да најде...сакаш да си го средите спратот...

Ех Господе...кога мислиш дека се си видел...
    По цел ден обесен со нив (facepalm)
    Јас 30 мин со мајка ми да седам, па ќе ме фатат будалите и ќе заминам или сама во соба или ќе излезам...женско сум, па немам толку што да зборувам по цел ден со неа....а не па да сум тазе во брак, ќе застанам со мајка ми и татко ми, Даган Вучиќ ќе го гледам :x
    Мене не ми изгледа ова на нормално. Обично сите тазе свекори и свекрви, и фамилија што ми се и комшии, ги слушам кај што викаат: Заминаа младите, шеткаат....значи старите си седсат дома или одат кај нивна генерација, а младите ги пуштаат да шеткаат сами...

Тебе ти прават огромна тортура на мозокот. Додека не си скрос полудена најдобро е да се оддалечиш малку од сите нив, да промениш средина, да си ги средиш мислите и зборни со мајка ти...може и таа убав совет ќе ти даде...

Стварно ми е жал...

На Kitten, tina-63, supertoasty и 6 други им се допаѓа ова.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    4 луѓе на пазар??? Аууууу, што е многу многу е !!

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Не мораш да ги известуваш дека ќе бараш работа. Знаат дека сакаш да работиш, ете ти рекле дека ќе ти бараат тие, значи знаат. Ти прати огласи и кажи му на маж ти дека си аплицирала откако веќе ќе аплицираш. Ако почне да се противи, мислам дека ќе ти биде јасно до каде сте стигнале и како планира да си го помине животот...

На crimson, supertoasty, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Se nadevam deka ke uspees vo toa sto go sakas i maminiot sin ke se svesti pred da bide docna :)

На katevvv1, NOVAVON, larrachi и 4 други им се допаѓа ова.
  12. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Фала ви на сите луѓе, фала многу, ми годеше муабетот со вас. Знам дека мора да бидам силна и ќе бидам ветувам. Уште од сега игнор на сите ќе ставам и вака како и овој ден сама во собата ќе седам, додека не ме избркаат или пак не се освестат...Мене веќе ми е сеедно. Поздрав до сите, уште еднаш фала за секој коментар.

На referentka, DVAANGELA и sonuvana им се допаѓа ова.
  13. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не е решението да ти стане сеедно или да се затвораш во соба.
    Решението е да се слушаш пред се` самата себеси и да направиш резиме на она што ти го кажуваат срцето и разумот. На крајот на краиштата, остави не` нас тука. Сите ти издрдавме по нешто, гледано од наш аспект, и размислувано со наш ум. ТИ си таа која треба да пресудиш што понатака. Само ТИ знаеш што би било најправилно за тебе и твојот живот, за да не се измачуваш и да не патиш. Заслужуваш да си среќна и задволна од сите аспекти, па стори го тоа. Стори нешто што ќе те направи среќна, радосна, задоволна.
    Макар и замини. Макар и остани. Макар и ти промени се.
    Но најбитно е ТИ да си среќна и да ни пишуваш утре дека ти е добро, дека се средило на ваков или таков начин.
    ТИ си знаеш најдобро дали треба да останеш или да заминеш, ТИ си го знаеш сопругот, фамилијата, срцето и се` друго.
    Слушна многу мислења, а сега ти преостанува само правилно да пресудиш.
    Не се затворај во себе, не се измачувај, не си отежнувај. Само резимирај и пресуди и тоа во скоро. Или покажи си ја јаката страна или засекогаш ќе бидеш измачувана.
    Едно нешто што мора да направиш е да се отвориш и да се зајакнеш. За да заминеш или да останеш.
    Поздрав и секое добро :)

На Onyx, tina-63, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  14. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Со среќа,многу трпение, мудрување/тактизирање и прво да си најдеш убава работа лично ти да си финансиски стабилна,сега тоа ти е најважно,за деца правење имаш време, обезбеди си услови во кои асално ќе ги раснеш.

На katevvv1 и MilaP им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Ова ти е добар начин да тргне работата или барем ќе бидеш на чисто дали си во брак со маж ти или со цело негово семејство...

На evangelina.ina, referentka, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  16. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    2.802
    Ne seedno,pogrešno e toa.
    Ti sovetuvav dete,bidejki pomisliv deka toa najmnogu go posakuvaš i nekako e logično deka toa bi go aktiviralo mažot.
    No i vrabotuvanjeto e dobar izbor :)
    Sekako deka moraš da napraviš presvrt i bideš rešitelna i bez strav.

Ti posakuvam sreka,sila i trpenie :)

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Баш ме интересира дали има промена деновиве во ситуацијата?

18. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Нема никаква промена тоа е па тоа, како и претходните години. Само јас како да станав малку рамнодушна, не им седам по цел ден со нив во соба, седам во нашата спална, тие не гледале турски серии и никогаш не дозволуваа да се гледа-сега ги гледам, читам книги, зборувам на телефон, чистам и секогаш наоѓам некоја занимација. А маж ми постојано е таму со нив, единствено за кое сум сигурна дека сакам да го постигнам е...работно место...
    Премногу боли оваа делба, ако на нив не им значи мене уште помалку ми значи. Не знам како понатаму, но не е лесно верувајте. Пробав за оваа недела зборував, не вредеше-не помага. Што можам да сторам за да го спасам овој брак, да прифатам дека сум жена на мајка му?

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Како да имам дете? Сама не можам, ова е невозможно... Станувам наутро околу 8 часот него го нема, со неговите пие кафе. Седиме цел ден со нив, со нив излегуваме, секаде заедно, на гости кај сите пријатели на маж ми и свекорот, Вечерта тој си продолжува со татко му пиво да пијат, да седат муабетат, некоја кола да се најде на интернет да се купи-прекупи. Јас не можам да чекам, досадно ми е, умирам од монотонија и досада, одам и си легнувам да спијам. Односи имаме да речам еднаш неделно, тој не се интересира за дете. А јас тоа дете го посакувам повеќе од било што да е на светот. Душата ме боли кога нешто ќе ме потсети на бебе. Страв ми е дека ако имаме дете ќе го придобијат и одвојат од мене, веќе на се мислам...

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.434
    Допаѓања:
    171.910
    Оди си жено не се мачи со нив нели гледаш им фали по некоја даска у главата очигледно е дека тоа не е нормално семејство овие се сите со фабричка грешка

На bibiiii, mareane, Daydream и 4 други им се допаѓа ова.