Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360

Некои работи едноставно не заслужуваат спасување.
    Бегај дури си млада и дури имаш шанса да си најдеш некој кој одвај ќе чека да те гушне и да е насамо со тебе и кој ќе те гледа како принцеза.
    Тоа е тоа.
    Животот продолжува.

На bibiiii, galapce и katevvv1 им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    За да се окриви некој,треба да се знае и другата страна:!:

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Стварно ми е жал ама од оваа работа брак не бидува. Секоја чест како издржуваш...млада си премногу (скоро врснички сме) и се надевам ова нема да ти влијае понатаму на психичкото здравје, пошто ова е права тортура.
    Секогаш сум на страна на љубовта, секогаш сакам да победи љубовта. Ама онаму кај што постои вистинска љубов тогаш нема ни да дојде до ова.
    Овде има трудење само од твоја страна, тој ич ама ич не се замара.
    Беше ли кај мајка ти? Да поседиш малку кај неа, да зборнеш малку со неа? Да слушнеш мислења од сестра/брат/другарка? Појди кај мајка ти, викни некој близок и зборни.
    Среќа немате деца уште. Грев е да се уништува брак одма, ама кога не бива едноставно не бива...

На galapce, Gosh, Izdrzliv и 3 други им се допаѓа ова.
  4. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    И јас и споменав за здравјето да успее да го сочува и само да се снајде финансиски и ако не се менува нешто да замине. Не ја избрзувајте со совети,оди итн. лесно е да се замине,но мора да се размислува каде да се смести,што ќе и биде извор на финансии,да не зависи од никого. Понекогаш се прашувам што е потешко-соочувањето со фактоте дека од вакви ситуации-БРАК не бива или откако ќе се соочиш со ова како факт сфаќаш дека финансиски зависиш од маж,негови и прво треба да ти е наоѓање работа а кај нас ене ги темине барам работа итн. т.е.знаеме како најчесто се стига до некаква работа. Како и да е,само здрвје чување, се ќе се смени,помине итн.ама ако отиде здравјето и се убаво друго оди во вода,нажалост.
    Не за џабе рекле здрав човек-1000 желби а болен само1-да оздраве.

На katevvv1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Chekaj malku, a dali ti si probala da sednesh i da razgovarash so nego? Se ova shto go pishuvash tuka da mu go kazhesh na soprugot. Deka ti gi pochituvash negovite roditeli i nemash nishto protiv niv, ama deka na ovie godini 24/7 da bidete vrzani so niv e nonsense. Treba da rabotite, da si imate vashi prijateli, da si shetate, a so negovite pak kje si se gledate ama ne da bidete vrzani ko svinski creva. Seriozno ova e vekje epten nezdrava sredina za mlad chovek, pa ti kje skrenesh vaka ako prodolzhish. Probaj, napraj muabet, pa spored negovata reakcija kje vidish shto ponatamu.

6. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Не ја читате целосно од претходно. Му има од околу спомнато, тој и одвраќа дека е глупа што сака да се мачи и двои од неговите што се им пружаат. И вели малди се да работат сега демек да користат од неговите додека се живи со пензиички и дури и се лути дека сака раздор да им прави и дека тој не се дели од неговите.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Мене ме мрзи да ја читам, реков дека за мене таа е тутурутка. Туку пишала ли барем дали во сексот се согласуваат, дали имаат редовен секс, немаат деца и не одат на работа, млади, прави, е за здрави незнам....би требало едвај да чекаат да скокнат во постела;)
    Мене не ми штима тука нешто:?: Можеби е нивниот брак по некој договор, несакан, принуден..хмммм:?:

На joy1, rose60 и fallenangel им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Јас не и реков одма да го остави. Моите први постови беа за тоа да зборне со него, да му каже што ја нервира, дека сака внимание, итн...Ама таа зборнала и еве вика пак нема никаква промена. Тој по цел ден е со нив и не ја приметува дека е жива.
    Затоа и пишав совет да појде кај мајка и. Ќе поседи таму, ќе зборне со неа, ќе размисли за се. Млаку промена добро би и дошла.
    Не мора да ме послуша ама добро би и дошло...

На NOVAVON му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Ok, ja se izvinuvam shto ne sum bash vo tek.
    Vo toj sluchaj neka proba ushte ednas, ovoj pat ne odokolu, tuku direktno i odluchno da mu kazhe deka e ednostavno nesrekjna, deka toj nachin na zhivot ne i odgovara i deka ne mozhe vekje taka.
    Ako tokmakot pak si tera po negovo, neka si se spakuva i neka odi kaj nejzinite.
    Ne mora odma da podnesuva baranje za razvod, neka pocheka da vidi dali soprugot kje prezeme nekakov chekor, dali kje proba da ja vrati ili kje bide indiferenten i kje si sheta so tatko mu.
    Vo megjuvreme, neka pobara rabota, neka proba da obnovi kontakt so nekoja drugarka, da prosheta malku kako i sekoja mlada devojka, da sedne na kafe, da odi vo kino, da se izmesha malku so vrsnici, a ne so penzioneri da dreme ko da ima 60 godini.

На NOVAVON му/ѝ се допаѓа ова.
  10. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Луѓе фала на сите, тоа е... Веќе во оваа куќа никој не делува нормално, па и јас. Ќе ми требат големи сили за да издржам и најдам решение. Само ВЕ МОЛАМ сите немажени девојки немојте, немојте да избрзувате... Има време за се, има време да бидете жени. Јас пред овој брак бев многу среќна, се гордеев со себе... Сега некој постојано ми вели да не летам во облаци ништо не ми вредело од постигнатото, а тоа е човекот кој ме сакаше безусловно, на кој му бев најважна на светот...ете до каде дотурка работата...

На Glasna, Aleksandar1212, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Ocigledno ste izbrzale so odlukata da se zemete,mladi,neiskusni ,greska golema
    So toa ato vikas TOA E,ispaga deka se pomiruvas,i ke si trpis,samo prasanje e do koga??
    Ti pisav ednas da si pojdes kaj tvoite edna nedela,da vidis dali ke te pobara
    Ako vidis deka nema promeni i mu e seedno,ostavi go,nee ni prv ni posleden

На tina-63, Роберт 7, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  12. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Фала ти душо за сите искрени коментари и совети. Морам првин на мајка ми да објаснам за да може да ме свати, вака ништо сериозно не и изгледа. А таа мајка е многу повеќе има минато од мене, и таа има несреќна судбина....знам дека ќе ме разбере и помогне. Пред се сакам бракот да го спасам, повторно да живеам со маж ми како некогаш, да бидеме среќни... Вака не сакам да судам, но сепак сметам дека неговите фини родители имаат влијание на неговото однесување. Со нив немам лошо, затоа што јас не сакам и не замерувам... А нив толку ги боли кога им го краднам синчето за себе, уште како дете го гледаат...

На mami blue и NOVAVON им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas bez razmisluvanje bi si zemala alista,najosnovno i ke go izvestam mazeto deka zaminuvam kaj majka/sestra/brat malku da odmoram od dramata vo kukata.
    Ako go interesiras i te saka ke te pobara da se vrates.
    Podobro resavaj dodeka seuste nemate deca i ste mladi.
    Posle 10+ god veke e kasno zatoa sto si gi zagubila najubavite godini.
    I ic da ne ti e gajle dali na nekoj bi mu izgledala kako sebicna odluka.

На galapce, mami blue, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Мене воопшто не ми изгледа себично одлуката да си го средам животот и да почнам да живеам како што јас сум посакувала и планирала.

На joy1, galapce, rose60 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Mene iskreno tie negovite na se mi licat samo na arni ne.ako vekje resile sinot da im se zeni,nemoze taka da postapuvaat i da mislat deka im go krades,naprotiv ako se luge na mesto,ke napravat kafe i za tebe i ke te pocekaat zaedno da go ispiete a ne da se dvojat.

На duffi, katevvv1, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    @katevvv1 разведи се и не му ја мисли. Тој ке биде петар пан и на 24 и на 44 и на 64 и коа ке рикне ке си рикне ко дете.
    Нема што на мајка ти да и дрндаш за твоја ЖИВОТНА одлука.
    Остави ги овие кои ти викаат ти си го одбрала не знам што.
    Додека немаш дете имаш поголеми шанси да најдеш некој кој те заслужува. Со дете е потешко и заеби ги муабетите ако те сака и со дете ке те сака. Да ке те сака, ( тој новиот) ама неговаата фамилија дали ке те сака и дали таа иста фамилија нема да ти го отфрла детето. А ако родиш дете кај овие што си сега, знај тоа дете никад нема да биде твое, а и понатака ако сакаш да се разведеш имам чувство дека свеки твоја ке се бори преку недозреанипт мочко да ти го земе детето.

Замини се сега. Има време ке најдеш и работа, остави што сега на се оваа мака ти викаат да најдеш работа, а знаеш и сама дека тоа е последното нешто на кое сега помислуваш и знаеш дека не можеш да работиш кога имаш толкав товар на себе.

Замини кај мајка ти, подај си документи за развод и одмори некој месец.
    Пробај да ги обновиш пријателстваата но биди претпазлива пред кого и што зборуваш.
    Кога ке заврши и разводот и кога ке се стабилизираш, тогаш ке побараш работа и ке најдеш, а со тоа и друштво и нова љубов итн.

Мене мм да ме остави со свеки да шетам и да не ме ебе бар 4 пати неделно има партали да летаат.
    Што си им бе ти тамо во куќата ИНВЕНТАР? Мене на тоа ми личиш. Само наткасните може да седат сами во соба и никој да не ги шмиргла, па и нив бар еднаш на 2-3 дена некој ке ги пребрише.
    Ебати пензионерскиот живот што го живиш, ко ВДОВИЦА си. Порано коа ке умрел мажот, сната останувача во таа куќа заборавена и сама исто ко ти СЕГА.

Абе земам партали и довиЃења пријатно, ни збор нема да им кажам, нека си се думкааат кај ја посрале со петар пан

На Daydream, elena.mak, Goody и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Леле што прочитав. Се вратив од почеток до крај секое мислење го прочитав, мене ова ме потсети како во македонските народни приказни и така ги замислував како шетаат рака под рака снаата и свекрвата (свекрвата ја замислував со ликот на Шенка Колозова), низ сеоските сокаци, а мажот го замислував со ликот на Лазар Бараков, таков ашлак, секаде глумеше ниска каста или измеќар напред со таткото Ѓорги Колозов, рацете прекрстени на појас, и така упатени цело село да види идила, на пазар одат.
    Немам зборови.
    Ај што ова се случува, јас немам зборови дека постојат луѓе на форумов, на кои оваа ситуација им е нормална. Дека не постои проблем тука. Дека се е супер.
    Абе кај живеете вие бе? Во кое време, во кој век? Како може ова да не е проблем, дали сте вие нормални, двајцава не се ни ебат, прво и основно. Двајца млади здрави и прави од по 24 години, имаат секс еднаш неделно.
    Ајде се зеле кога немале ебан денар во џебот, во ред. И јас и мм немавме ебан денар во џеб кога се земавме и еден куп други луѓе, ама се размислувало дека ќе се работи и ќе се заработи. Овде нема желба за работа и заработувачка. Нема желба за осамостојување, значи нема никаква конкретна цел во заеднички живот. Нема цел за дете, нема цел за работа, нема цел за свој стан, нема цел за свој бизнис, овде е џабе тепање време. Јас да сум ќе си отидам, ма чао бре, чао! или ќе се бориш во животот со мене, или јас ти отидов друже, немам време за губење, патиштата и погледите кон животот ни се разделуваат и тоа е тоа. Нема тука нешто значајно што ве поврзува, па во име на тоа нешто значајно да даваш фора и шанса да се поправат нештата (може да биде нели, дете, заеднички бизнис, заеднички долгови, заеднички имот итд.) Значи немате ништо заедничко во животот, што те врзува со таков човек? Јас да сум ќе му кажам, мислиш ли ти да пораснеш, ако мислиш ОК дај да реагираме и дејствуваме, ако не мислиш отидов друже јас за мојот живот, нема тебе да те чекам со години.

На Daydream, BlondPrincess, MargaritaD^2 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    @katevvv1 ,jas samo edno ke prasam: ok e maz ti zdravstveno?
    Da ne ima covekot nekoja zdravstvena maana za koja ti neznaes?
    Ovaa situacija mi doadja kako covekot( ne daj boze) da ima zdravstven problem pa mora da e pod nadzor na roditelite.

На bibiiii, galapce, Daydream и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас помислив оти е педер и оти неговите знаат за тоа, па снајкава им служи да си го прикријат синот затоа така и си ја чуваат и пазат. Тоа ми е некако најлогично за млад човек покрај кој жена спие секоја вечер а он нема желба да ја пипне.

На bibiiii, galapce, Stories и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.434
    Допаѓања:
    171.906
    мене ми отиде умот дека мажот си има некоја психичка болест од детството сега е ок под терапија а овие мораат да го држат на око

На bibiiii, Daydream, Salome и 5 други им се допаѓа ова.