Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Потполно се согласувам со тебе. Ќе се трудам тоа и да го постигнам, иако искрено се сомневам дека и тогаш нема да се промени ништо.. Ваков случај немам видено. Цел ден со нив, татко му цел живот за него работел, амн бре луѓе кој човек не работи за своето дете??? На живци ми одат веќе тие нивни лигавења.
    Фала на сите, за подршката, за советите... Да не ја развлекуваме темата... Колку и да зборуваме, тоа е ништо нема да се промени :(

На NOVAVON му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.130
    Проблемот е што ако некој ти плаќа сметки, ти купува храна, ти дава пари за сите потреби, немаш многу простор за бунење. Т.е. немаш воопшто, реално под нивен кров си и финансиски не допринесуваш никако.

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Во право си, ама она не ја сака таквата ситуација, туку и ја наметнуваат цело време. Така што има полно право да се буни, бидејќи девојчево сака да работи и да допринесува, ама маж и сака да си живеат од на мама и тате пензијата.

На Antebellum, blessed.an, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    8.737
    Срцко смисли начин како да поразовараш со мажот ти? :( Не е лошо да се поврзани ама треба да се знаат граници жена си е жена родители се родители. Многу ме нервира што сите мислат дека некој некого пробува да го грабне откако ќе се оженат/омажат и почнуваат да се мешаат... Со свекрва ти нема шанси да се разбереш на оваа тема ќе те сфати погрешно. Во нејзината глава тие прават се за вас да ви биде убаво не сфаќа дека треба да ве остават сами да си одлучувате...

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Кате, се надевам дека твојата животна ситуација си ја побутнала од мртвата точка до сега.
    Да ти кажам дека, седејки во другата соба сама потоната со солзи прашања и јад нема да решиш баш ништо.
    Се гледа оддалеку дека маж ти нема осет, подршка, љубов ..чуства баш ништо, зарем веруваш ти во тоа дека ќе дојде во твојата соба доколку се оддалечуваш штом до сега не дошол?!
    Нема.
    Тоа не е љубов кате, друго е.. несозреаност е и страв од созревање и обврски.
    Те земал зошто твоите сакале а не зошто тој сака.. тој впрочем е сеуште мало дете не знае што сака верувај, се теши со неговите, нема свој живот, не стои на свои нозе не знае што е борба и созревање бидејки така е навикнат, така му е подобро, покомфортно.

Наместо да чекаш нешто да се реши завземи став и стегни заби, замини, замини од таму и стани човек, чивек на своето на свои нозе. Ќе најдеш работа, ќе си го промениш животот, кругот, околината, животот и ќе здивнеш. Ќе осетиш што е живот всушност.

Срамота е здрави прави да ве чува и рани некој, млади сте треба да заработите и да живеете.. со скрстени нозе на тросед и даниско не се живее..
    Ако тој не сака не си го згорчувај ти животот, остави го и застани на свој нозе, погледни подалеку од својот нос и че видиш како е поубаво. Млада си кате, не се упропастувај, размисли.

Немој да ти солзат очите за бебе, бебе ќе дојде кога ти кате ќе си го средиш животот. Вака џабе и да ти плачеш и да сакаш кога е навистина срамота да го чуваат родителите и да купуваат памперс и млеко за твое дете.
    Не за џабе родител се станува со некаква си созреаност и поткрепа, треба да имаш свој буџет, да стоиш на свои нозе. Тоа значи осамостојување и надминување на возрасноста.
    Родители да помогнат ако можат и сакаат да, но да ви туткаат некој денарв џеб за кафе и да ве прехрануваат а вие здрави прави возрасни.. срамота е.

На tina-63, duffi, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. stefani.i.t

stefani.i.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    zdravo...i jas sakam da ja spodelam mojata prikazna so vas..imam 22 godini lani pravevme svadba,soprugot e od drug grad ziveeme kaj moite,od svadbata navaka zivotot e pekol sekojdnevni karanici bez nikakva seriozna pricina,ostanav nekako bremena,vo septemvri se porodiv i mislev deka rabotite ke odat na podobro ama poloso stana,na trudnicko kako ostanav doma so deteto me pravi nesposobna samo on rabotel nz sto,iako i jas zemam pari od socijalnoto,mene mi bilo najlesno,ako go iznervira nekoj jas sum sekogas vinovna i ne samo toa...najlosoto e toa sto pomegu nas zamre sve,nikakva bliskost,ne se sekavam koga posledno sme se gusnale a ne pa nesto poveke dvajcata sme mnogu mladi,se zemavme i prifativ so cel da ni bide ubavo a ne da se macime vaka,premnogu sme mladi za vaka vremeto da ni odi :'( uzasno mi e tesko sekoj den pominuvaa so solzi.....zosto mora sekogas da e se taka tesko :( :( :(

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    @stefani.i.t навистина ли немавте никакви проблеми пред свадба?
    Или барем нешто што наведуваше на тоа?

Имате ли разговарано? Од каде доаѓаат сите тие караници?
    Имате ли некој проблем, на работа,дома?

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Се чуствува запоставен, искористен, неизживеан, тоа е друго нема
    Сега не сака дете и жена и сака пак ергенски живот да си фати.
    А може и му е тешко што не живее со неговата мамичка.
    Може и се набројаното да му е.
    Ич не му ја мисли, залепи му се во лице и нека се преиспитува. Тој само забаротувал ајде бе, а тој да раѓал и деца да чувал?
    Е што мрзам вакви недозреани себичњаци.

На buba4e89, evangelina.ina, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  9. stefani.i.t

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    pred svadbata imase pak kavgi ama ne vaka,sitnici bea kako vo sekoja vrska,i sega nekoj poseben problem nemame,mozebi veke nema ljubov i toa e se,ne se podnesuvame vo edna prostorija ni 5 min..neznam sto ke pravam i kako ke odi ponataka sega za sega deteto mi e na prvo mesto da porasne malku pa ke vidime :( uzasno se osekam :(

10. stefani.i.t

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    vo potpolno pravo si,kavgite se oslonuvaat 99% za negovite,za majka mu,kako mu se daleku sekogas mi nabacuva deka ostavil se zaradi mene nz so..i dodeka bev bremena se karase sekoj den so mene,me nervirase za se,a tatko mi nego go branese i seuste go brani,poddrska samo od majka mi imam zosto taa gleda se i slusa se so nas e celo vreme sega okolu deteto.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Jas mislam deka e samo period.Nov clen vo semejstvoto.Tebe hormonite ti rabotat turbo i se toa se beri.
    Ako sakash da si so nego zemi malku izdishi.Ne se raspravaj.Sedni razgovaraj.
    Ako ne biduva ne biduva.Sto ke pravish.Premnogu si mlada.Zivotot e pred tebe.Pa da go pominish zivotot so sebicna budala.Em dojden domazet em kazuva prikazni.Pa toj ke nosi doma koga si porodena pred tri meseci.Koj da nosi????
    Izvini vaka ama mn se iznervirav.Postojat be vakvi kukavici ne mi e jasno??

На Tajnaotrovna, Petar80, NOVAVON и 2 други им се допаѓа ова.
  12. stefani.i.t

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Jas si priznavam deka sum mnogu nervozna periodov iako pominaa meseci seuste sum vo faza na oporavuvanje,megutoa toa ne znaci deka mi e toj vinoven,jas prva ne provociram za kavga,mu pobarav malku vreme na nekoj nacin kako so vikas da me ostavi da izdisam od se,ali toa ne go dobiv,kako namerno da bara bilo kakva pricina za kavga..zivotot skroz mi se promeni,ne ocekuvav deka vaka ke se zavrsi se.

На Petar80 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  13. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Zenski a kako pominuvaa ovaa kriza vo brak kaj mene trae veke 2 meseci i poleka stanuva i nepodnoslivo... Se trudam da razgovaram nema nikakov efekt... Druga nema sigurno se isproveriv... Neznam veke sto da pravam???? :(

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.429
    Допаѓања:
    171.890
    каква е вашата криза?

На Tajnaotrovna и okcenzi им се допаѓа ова.
  15. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Незнам како да објаснам маж ми иде дома сака се да е средено наместено ручек и тн.. Не разговара вика заморен сум седнува на компјутер и како да не е дома. Малата ми има една годинка барем нејзе да и обрне внимание... Вака е со месеци ако нешто јас изреагирам тој почнува да се нервира и да вика и поради тоа веќе и ништо не му зборам... Незнам што да направам има чуство дека не ме сака повеке мислам дека тоа е причината ама незнам

На Antebellum, Tajnaotrovna, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Викам јас маживе бар 90% се несозреани себичњаци.

На elimkd, naturally, Gosh и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Машко сум ама нажалост мора да признаам дека многу детинствено, незрело постапуваат маживе некако неизживеано незрело за брак.

На Antebellum, muchacha_a, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Vo se sto ke procitam se pronaogjam sebesi;( zalost stvarno mnogu ne ima so ovie krizi vo brakot:(

На elimkd, annaa22 и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Kako toa ne te saka? Pa neka ti kaze!
    Taka samo poveke se macis, a toa sto ne mu zboris za da ne reagira toj ne e dobro, taka ke se navikne a za nego poarno normalno.
    Kako be tie mazite nemaat volja za nisto, pa duri da si igraat so decata dodeka zenata e zafatena? ( normalno ne site ).
    Pa duri sakal rucekot i se drugo da mu e stokmeno, abe ajde be!

На elimkd, Viktorijaaa5, annaa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.429
    Допаѓања:
    171.890
    ако сака се да му е стокмено а ти не успеваш нека се потруде и онмалце со две раце ти толку можеш
    он делува дека е рамнодушен кон тебе си мисли ја земав и сега нема потреба да се трудам со неа а и голем дел од маживе така терат се ожениле и мислат слугинка земале
    Мислам дека треба еден смирен разговор фати го со смирено од околу и кажи си што те мачи тоа што кутиш ништо не решаваш само е знак прашање кога ке пукнеш

На evangelina.ina, okcenzi, annaa22 и 2 други им се допаѓа ова.