Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    лично,јас во мојот брак немам таков проблем кај мене мажотми не пие ,не пуши,не пие ни кафе,јас исто не пијам алкохол но скам добро кафе цигарче.Мојот дедо беше познат во градот но многу пиеше,еднаш несакаки бев кај нив и кога видов како ја малтретира мојата баба се преплашив до ден денес имам уплав.Но мораш ти да смогнеш сили бар за твојте дечиња да им објасниш дека тоа е нивниот татко дека тие не се како него и нема што да се срамат знам дека е тешко но мораш велиш дека немаш работа за да не зависиш во целост од тој човек твојот сопруг почни со некоја приватна работа на пр.продажба на козметика,или изработка на украсни кеси,нешто во што ќе се пронајдеш.Можеби не е некоја утеха меѓутоа никаде не е идеално,мене овој форум многу ми помага кога имам проблеми читам и споделувам мислења бидејќи тогаш знам дека не сум осамена.
    Биди ми поздравена :)

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    rici.aaaaa- ти благодарам многу, да помогнува бидејки некако веке немам доверба на никој да споделам па и ако споделам.. ке испадне дека само се жалам.. а овдее се сооЧувам со секакви мисленја .. мора да се најде наЧин да го одвртаам од пиенјето.. бидејки е добат Човек ти благодарам за советот..секое добро биди и ти поздравена

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Помогнете ако можете

Јас со маж ми сме во скоро лоши односи...скоро секој ден се караме и тоа за банални работи...тој едноставно не гледа за дома бидејќи живееме во иста куќа со брат му (ние сме на долниот спрат он на горниот) мајка му живее со брат му ама се меша на нас за се нешто де ова нечини де она....јас ќе му кажам што ми зборела и он ќе почне да се кара со мене дури понекогаш и ме удира но сетоа тоа сум го преќутила...дури еднаш си отидов кај мајка ми бев кај неа2месеци потоа маж ми ме натера да се вратам ама пак се е исто, иначе имаме едно дете тоа има 4месеци. сега незнам веќе што да правам ќе пукнам секој ден плачам од нервоза... :devil:

4. figura

figura Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Помогнете ако можете

disicke bidi jaka i cvrsta razmisli ili cel zivo kavgi tepanja i uste deca koi ke bidat istraumirani ili spokoen zivot vo koj ke se boris za svoeto dete i ke imas covek koj ceka na osoba kakva sto si ti.AKO NE IDE NE PRODOLZUVAJ

5. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Помогнете ако можете

ama jas sedam tuka samo zaradi deteto ako se vratam povtorno kaj majka mi znam deka i tamu nema da mi bide sjajno samo ke mi prefrlaat edno drugo

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.059
    Помогнете ако можете

Draga feminke,ovie teski vreminja gi napadnaa site luge,ako toa ti e nekakva uteha.Jas samo bi te posovetuvala da si porabotis na odnosot so mazot,posetete nekoe bracno sovetuvaliste ili nekoj psiholog,dobro ke vi dojde ,ke uspeete da se razberete ako se potrudite i dvajcata.Imate detence,toa malecko nevino sustestvo ne zasluzuva vakva nepravda,sekoe dete saka topol dom i ljubov od roditelite.
    Moj sovet obidi se na smiren nacin da razgovaras so soprugot,kazi mu da te soslusa da napravite obid da go spasite brakot,taka ke bide najdobro.
    Ako ne se promeni,togas duri odi opcija razvod-bolno ke bide no ako nema drugo care :?:
    I dobra ti e taa odluka da ne trcas stalno kaj svoite,taka poveke pokazi i zabi na svekrvata da znae deka ne si mekus tuku licnost so stav ,nejzina snaa i majka na nejzinoto vnuce.
    So sreka od mene se najubavo ,daj Boze da go resis problemot,i pisi sto se slucuva.Nemoj da se nerviras premnogu,ke vlijaes loso i na maleckoto. :hug: od mene

7. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    може еден совет да ми дадете?
    моите родители веќе повеќе од месец се скарани :^) налутени или не знам што му е :x
    не разговараат воопшто. куќава личи на распашана команда :(
    се натпреваруваат кој ќе заштеди повеќе од платата :fubar: ни едниот ни другиот вади пари.
    фрижидеров ќе го продаваме уште малку :doh:
    денес мама се смилува и ни купи стек па сега го правам за да ручаме.
    иначе варев леќа... пиперки за ручек... ги дотрошував резервите :|
    тешко е вака... не знам што да правам... воопшто не се ни погледнуваат. ако треба нешто пренесуваат преку нас :!:
    знам ќе ми речете седни ги разговарај ама не пали тоа :doh:
    ретко и да се зачекаме сите заедно

8. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45

Не се мешај, сами нека си ги решаваат проблемите. И не прави ништо за јадење, и стриктно и кога ќе си зготвиш нешто мало нека биде само за тебе. Ако они во нивните инаетења забораваат и дека некој друг чуствува поседици и неубава атмосфера, што па ти би се грижела, терај си ги своите обврски и интереси најнормално и биди и на принудна диета ако треба.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.621
    Јас в лице би им рекла дека се однесуваат како мали деца. Нека си ги решат тие проблемите кои ги имаат со разговор или на друг начин, сеедно, ништо нема да постигнат со инаетење. Треба да мислат на тоа дека не се сами, дека имаат деца за кои треба да се грижат.

10. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Побарај им пари да си купиш за себе за јадење и кога и двајцата ќе бидат присутни кажи им дека се однесуваат ко недозреани тинејџери. Ако нив им е интересна играта, тебе не ти е.

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    па не можам да не правам ништо за јадење сепак работат по 8 саати и кога ќе си дојдат дома да немаат што да јадат? плус тука сме јас и сестра ми и ние да гладуваме? тоа не ми е проблем готвење чистење и онака сум дома по цел ден. проблемот е што не знам што им е и не знам како да дознаам. мама се жали татко ви ништо не мисли, само дојди најади се бла бла... а таа не е ништо поарна. освен што оди на работа друго ништо не работи... на фб седи цело време. не знам кој е кривиот не знам што да мислам. мајка ми сега е во фаза дека е болна се жали само ова ме боли она ме боли мада нешто не ми делува веродостојно... се жали ме болат нозете вака така а на стол пред комп. со скрстени нозе седи :^). тато почна да излегува почесто... скоро секоја вечер но каде оди? некни бил кај еден пријател тука блиску но сигурно не е секој ден таму... да не има друга? :sweat: понекогаш и на тоа помислувам ... мама е ептен терсене човек, а и ништо друго осве фб не ја интересира и да се дотера ни коса да си направи ништо.. така ко бафтир оди. не знам што да мислам повеќе :x

12. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    Навистина ти велам, не готви ништо, само нешто за тебе и толку, зачистувај ако ептен те нервира, сега лесно е да се советува не чисти, а цел ден ти си дома и тебе ти пречи. И зошто ти цел ден си дома?? Ете ти си имаш проблеми за решавање значи, па сконцентрирај си се на тоа. Атмосферата знам дека ви е никава дома ама ти нема што да сториш, ни пробувај да помогнеш, ама не ни одмагај, биди умна. А твојте, по текстот, еве ќе видиш, еден ден ќе се смират како и што сега се скарале и си водат инат. Вие сте едно сосем нормално семејство, воспитано е едно нормално девојче кое се гледа дека е раснето во нормални семејни услови. А секој брак, семеен живот, ех се поминува па и едно ваков период. Ништо страшно, нит таткоти има друга, нит мајкати нема засекога ништо да не работи. Ептен си водат нешто инат, АМА кукле ќе им помине. Ќе видиш, нема за што да се секираш.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    се надевам искрено дека ќе биде така како што велиш :*

14. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Како и да е тоа се нивни проблеми а тие како восрасни ке си го решат проблемот,сепак ти си нивната керкичка која верувам дека од дно на душа ја сакаат/те сакаат,едноставно не се загрижувај за нив секако за твоите потреби ќе им ѓи кажеш но никако да делиш страна возрасните знаат малку да претераат и стануваат посмешни и од децата биди си своја и верувај во твоите родители се ке се среди ;)

15. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    малку е зафркнато искрено :| или јас не можам да сфатам. и претходно биле скарани па ќе се покараат и ќе им мине ама вака :?: тато е прва смена од 7 до кај 16 не е дома мама е 2 смена од 13 и 30 па до кај 22 и 30 не е дома. кога ќе си дојди ќе јади кафе ќе пие и легнува, тато или е легнат или ќе легне покасно. значи контакт никаков. во право си за тоа дека се ко мали деца :!: ама целава ситуација е напната :( нервозни се за ситници знаат да се истурат врз друг посебно мама :x знам дека е нервозна ја сваќам ама :sweat: се надевам се ќе се среди. кај да е ќе излезе работата в поле па ќе видам дали тогаш ќе се избегнуваат :^)

16. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    :( девојЧе се наогаш во тешка ситуација заради твоите дома. и неможеш да се преправаш за она што се слуЧува околу тебе...но ти си немокна сепак се твои родители.. а децата патат налмногу.. нз пробај барем со едниот да пробаш да разговараш татко ти мајка ти.. не е битноо со кој се осекаш по блиска ако они не се во добри односи.. направи неккао барем да се трудата околу вас .. има браЧни парови кои не се ок ама се натпреваруваат околу децата. пробај некако да ги разбудиш вака само патите ти и сестра ти .. предвреме ке изрнаснете .. или лиЧно ти отиди во служба за заштиита на децата, или кај социјален работник и раскажи им. ке добијат покана за разговор мораш да направиш нешто вие при 2 родители сте како сирци..

превземи ја работта во свои раце е сега незнам колку години имаш но штом умееш да правиш руЧек знаЧи си повеке од 15 :) .пиши сто се слуцило. се надевам дека твоите родители ке ја поминат кризата без вие да ја осетите .*

17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    аххх 15 да имав :?: во август 22 ќе правам :) ова блондираното :^) што ќе има раскажам дека мама и тато не спијат заедно оти се скарани? како ќе одам таму кога и двајцата се прекрасни родители. ова е проблем меѓу нив ама па не е до толку за да ги пријавувам во социјално. сепак утре ќе одиме охрид сите заедно па се надева ќе се подобри ситуацијата а и наредниве денови јас и сестра ми ќе сме охрид па така тие двајцата сами дома можда ќе се смират :lol:

18. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    аџ епа супер ама ти како што објаснуваше изгледаше страшно .. дека не ви купуваат јаденје водат инат. ти готвиш таа на ф.б ама добро била си оЧајна па ти изгледало страшно а за социјален работник мислев така да ги свестиш тие ке разговараат со нив.. ништо страшно само кај нас се сфака тоа толку трагиЧно .какао и да е се надевам дека ке немаш повеке такви моменти ти си веке голема но твојата сестра како помала трагицно ги сфака овие работи :) .позз и се најдобро

19. xxdolcevita

xxdolcevita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    problemi vo brakot

vaka .. jas sum vo brak 7 meseci posle 6 meseci vrska .. go sakam maz mi no vo posledno vreme imam problem .. jas ziveam vo slovenija znaci toj za prv pat dojde odkako se ozenivme .. no sega e izmenet ..go gledam odsuten .(svesna sum deka menuva sredina deka se odeluva od lugjeto so koi bil cel zivot no!)jas za nego se skarav so majka mi i so site za da bide prifaten i pocituvan od site ..poveke nemame odnosi onaka spontano tuku jas treba da go teram .. na pocetokot ne sakase deca .. potoa ostanav bremena sega sum 6 ti mesec .. i najzalno .. vo edna karanica izleze od doma i pravel muabet so edna mnogu bliska licnost so mene..rekol deka ako ne bev bremena dosega ke si odel 100 pati (samo zatoa sto go teram da ima nekoj red vo kukjava,iskreno mislam deka nikoj na nikoj ne e sluga i nego toa go nervira ) mi veli deka go gusam deka samo nareduvam no ne e taka jas samo sakam da ima red da se znae koga se jade koga se spie ne raspustena banda .. zarem mnogu trazam ?ne znam sto da mislam iskreno .. mnogu pati posle tolku placenje sedneme da razgovarame i samo me gleda i ne zboruva nisto koga mu zboruvam .. ne znam sto da mislam ..

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.157
    Допаѓања:
    156.431
    problemi vo brakot

Ептен дека си во блажена состојба,не е соодветно да ти се пишуваат искрени мислења,ама еве...
    6 месеци врска се кусо време за да познаваш некого. Има такви кои ја имаат среќата на случајноста да бидат сродни души,но кој би знаел?! Затоа секогаш треба да се почека и трезно да се размисли,немало потреба од брзање.
    Веројатно тој не е сменет,туку не си го познавала толку. Не може човек да се промени преку ноќ Сите го знаеме тоа. А и да си дозволи 7 месеци да биде разделен од штотуку венчаната сопруга...е ... во најмала рака огромен симптом.

Штетата е направена. Не ти преостанува ништо друго,освен да се роди малото и да видиш како ќе се однесува,ако те повредува неговото однесување и си несреќна, поубаво раздели се од него и живеј онака како што тебе ти одговара,можеби ќе сретнеш некој кој ќе те усреќи,без оглед на се. Секој има право на многу шанси во животот,така и ти,ама и тој,види како ќе се одвиваат работите.

Развод не е страшна работа,колку може да биде несреќен целиот живот и твојот и неговиот и на детенцето.

На Ordinary му/ѝ се допаѓа ова.