Sekako deka imam sin. Da mi e ziv i zdrav i golem da raste, ama ne mozam cel zivot za svoja suknja da go vrzam. Treba i toj da si sozdade svoe semejstvo. Mene kako majka da me pocituva ne veLam deka treba da me tepa Bog da cuva... skraja de e jas sum mu majka normalno. Treba pocit. No ne do tolku avtorutet da mi dade. Majkite ne treba da se sebicni treba da si go ostavaat deteto da si go zivee zivotot, a ne vo se prvi da bidat i da se mesaat vo se. Treba da sfatat deka deteto ne im je veke malo dete tuku porasnal i vreme e svoe semejstvo da sozdade.Treba malce oset prema drugi.
Pa stom imaat pocit i razbiranje togas kade e problemot? Vo mazot ti? Sedni porazgovaraj so nego, moze ne e uste naviknat na novata situacija. Lesno e nie tuka da kazeme majni go, ne ti treba majkin sin e. Stom ima ljubov ke se resi se. So sreka!
А почит спрема жената кога? Ако не планира да ја почитува значи не му ни треба. Едно е почит друго е се да биде како што мама ќе каже.
Жената сама треба да се избори за почит од страна на мажот и при тоа да не бара да се намали истата кон неговата мајка...две различни работи каде не би мешала мајка и жена.
Оф боже каде со размислувањето од пред 50години Нема врска немаме исти размислувања на темава. Доволно беше.
Ne e pocituvanje tuku ligavenje. Gi znam ja tie raboti gi imam oseteno na svoja koza. A ke kaze nesto mamma sinko vednas se ligavi po nea se zamisluva ko malo dete od 3 god. I kade e tuka zenata? Ona ko ke kaze nesto ne biva se ne biva, a mama ko ke kaze se taka bilo se vo pravo e. I kako se custvuva zenata? Majka, majka pa majka site si imame majki epa aj da ne se omazime ic. Ili da si ja zememe majka so nas pa so dvete majki da ziveeme najarno... majka ni e pa
Жената со тоа што му станува жена автоматски треба да добива почит а не да се бори за истото Почитта се заслужува не се тепа за неа А ако сопругата не си ја почитува тогаш кој Врската мајка -син е нормална од самото рагање ама граници мора д има.Затоа што гради семејство со жена а не со мама Со жена ке спие,ке прави деца,ке печали ,ке планира не со мамасита
Авторитет да станеш треба време. И тогаш треба да знаеш кога треба јазикот да го држиш за заби, оти ќе го изгубиш. Некои работи се решаваат пред да стапнеш во туѓа куќа. Влезе ли под туѓ кров ќе живееш според тие правила. Кога ќе си створиш свој дом ќе си правиш како сакаш. Познавајќи и читајќи по форумов какви се снаи има може да кажам дека не се секогаш свекрвите криви. Се познава оти сум идна свекрИва. Море Бака прича из искуства. Зна она. Некои никогаш не ја пресекуваат папочната врвца. За тоа може @Lilit да ви каже, ако не утре ќе пишам.
Денешниве жени сакаат само папучари да направат од мажите, да не ги сакаат нивните мајки и да ги крстат мамини синови. Ако е жената добра домаќинка, сопруга и брижна мајка, а мажот исто така, тогаш они ќе си градат семејство и нема да имаат потреба да се зајадуваат со вакви глупости..мајка ти вака ми рече или мајкати вака прави..(зарем сеуште не е надмината оваа работа?)
Мајките,сами си ги прават синовите папучари Покрај жена и 30 години напикани у задник мајките трчаат да им однесат јадење у кревет и им ги перат гаките.
Ако мажот ми е папучар што ме почитува во секој поглед и секогаш ме става на прво место-тогаш нека е. Во ред е да си ја почитава мајка му, ама секој треба да си ги знае границите. Можеби затоа е подобро секој да поживее малку оделено од родителите, за да се стекнат основните навики далеку од мама. Штета што кај нас се нема услови за истото.
Пустата сиромаштија и неможноста да се живее сам го прави овој проблем. Нагоре дали се замараат со свекрва и свекор. @duffi Да живее сам и да си готви, чисти и пегла сам ако не може да плати некој. @baba Rada Докажи се кога почна веќе
Со кој стапуваш во брак? Аха Сопруг Имаш проблем во брак? Треба да го решиш со тој со кој си склучил брак,а тоа не е свекрвата. Со неа пожелно е коректен однос,тоа е се.
Немам нерви душо за докажување на вакви работи, плус има тема за снаи и свекрви. Лоши сме жените, се свекрвите не ни чинат, а како бе некој зет не се пожали од бабата кога му се меша во домаќинство!? Потполно точно си кажа, заедницата ги прави тензиите.