Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Со ланци го има врзано. :D

На Petar80 и baba Rada им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Не бе бабе, за тулето, шо вика жената или срамно е?:lol: @baba Rada

На Petar80, duffi и baba Rada им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Е во тој случај треба да се повикаат социјалниве служби:rofl:

На Petar80, duffi и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Страм ми е да кажам:$
    :lol:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Мамин син
    Како се однесува

Живее со својата мајка. Ако има 25 г. можеби има најдено некое местенце, но ако ја поминал 35-тата покрај мајката таму и најрадо останува. Се катеригоризира во пасивно-агресивен тип на личност, но понекогаш во зависност од мајката може да биде разигран опортунист.
    Потсвесно е бесен на мајка му, се плаши од нејзино отфрлање и бесот се појавува во однесувањето. Цел живот го поминува во казнување на мајчината замена. На разни начини -преку однесување ја казнува жената. Се инаети и однесува ладно. Агресивноста не ја покажува вербално, туку преку однесувањето. Доцни на состаноци или ги минира. Видлива е само посветеноста кон "саканата мајка".

На bibiiii, Antebellum, meckicka и 6 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Зошто е таков
    Тој е резултат на мајка давеж и незаинтересиран татко. Веројатно на таткото му претставувал ривал. Има два вида однесување спрема мајката. Често е маж да се посака, ретко е виден злоставувач. Тој не знае да ја остави својата мајка. Ретко е спремен да се ожени, а и ако го стори тоа мајката оди во пакет.
    Кога ќе се ожени
    Постојано се карате со неговата мајка, а тој е оној кој ја подгрева кавгата. Мајчините потреби треба секогаш да се задоволени. Мајката секогаш најдобро знае. Всушност тој сака своите обврски да ги префрли на жената. Во незавидна состојба е и не гледа излез од лавиринтот. Од жената очекува да работи се како што работи неговата мајка.
    За врската е загреан се додека не стане озбилна, додека не се појават децата, бидејќи децата се негови ривали баш како што тој е бил ривал на сопствениот татко.
    Карактеристики
    Постои голема празнина во машкото однесување, како и конфузија во врска со полниот идентитет.
    Живее во несвесен страв дека жена му може да го проголта. Наизглед има позиција на прекрасен човек. Прилично е резервиран и не ги открива своите чувства.
    Ваков тип на маж не треба да се спасува.
    Нему не треба да му се помага ниту кога бара помош, туку да му се каже дека сам може тоа да го стори.
    Тој е всушност преплашен, несреќно детенце заробено во тело на возрасен. Често има чувство дека се наоѓа во погрешно тело. Тој треба да сфати дека разделувањето не значи оставање и дека слободно може да се раздели од мајката. Нажалост, се додека е жива неговата мајка тој ќе биде венчан со неа.
    Од ваков тип на маж барајте искреност, охрабрете го и дозволете му да го ослободи потиснатиот гнев. Најважно е да го научите да каже НЕ.
    Да кажеш НЕ не значи дека сме безвредни и дека заради тоа ќе бидеме оставени.
    И на крај дозволете му да порасне.

Последна измена: 30 декември 2016
    На NOVAVON, Antebellum, meckicka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Se sto napisa e apsolutno tocno. No takvite mazi ne mozeme da gi naucime da kazat ne i da gi naterame da sfatat deka nivniot samostoen zivot so zenata na znaci razdelba za navek od majkata. Barem kaj mene taka e. Se i sesto storiv i pak mi veli
    Ti mene ne mozes da me razdelis od majka mi(facepalm)...:@ ......e za vakvoto odnesuvanje se vinovni majkite, kako sto kaza clenkata pogore v krevet jadenje im nosat..kojznae se zamisluvaat mladi nevesti so tablata v race :wasntme:.......ccccc(facepalm) barem zemi go kaj tebe na krevet i pej mu prispivni pesni za polesno da spie(facepalm)

На NOVAVON, Petar80, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.202
    Ај кога збориме за мајките и синовите да кажам и јас нешто.На почетокот кога се земавме,мажиштево тогаш 33 годишен,си ја штипкаше мајка му за образ,скоро секој ден,и тоа траеше можеби 1 година.Како ви се чини?Мене ова ми беше ненормално,ма не знам ни што беше нормално во нашиот брак.

На NOVAVON, meckicka, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. andrea994

andrea994 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Девојки имам еден проблем и би сакала да се олеснам. Со мм сме 1 год во брак (после 5 год врска). Од скоро некаде заминавме у странство и поради оправдани причини мора година дена да живееме со неговите тука. Е сега додека бевме во врска имавме кавги шо мислам нормални се. Исто и во бракот,но она што ме плаши е вчерашниот ден кога толку се скаравм што се ми дојде преку глава и слишнаа неговите па дојдоа па што е како е. Мразам кога родителите пробуваат да се мешаат, а уште повеќе кога слушаат како се караме. За ваков голем и убав празник да го упропастам е таложено со месеци откако сме тука. Се повеќе ми се контра за се нешто ми се испонашува за најмала ситница. Имам чувство дека ме мрази така се однесуваме со луѓето кои не ги поднесуваме. Пробав и со разговор џабе. На крај да бидам јас крива и за неговото понашање и за се. Се плашам дека имаме детенце од скоро годинка што ако се растури браков а натаму тера. Синоќа толку ги мина границите што не можев да издржам. За Нова Година истото ми го направи , цела вечер понашање и кога се разлутив и се повлеков во соба дојде да ми кажува како јас се однесувам како мало дете и не знам што. Не знам дали да продолжам и да најубавите празници денови ми минуваат вака или пто да направам не сум веќе паметна? Извинете на предолгиот пост. Среќни празници

На Aleksandar1212 и Jasnabasna им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.506
    Може се работи за мала криза, не помислувај одма на крај на бракот. Јас сум сега бремена, па со маж ми имав караници иако сум бремена, а мене толку ми треба, хормоните работат и одма расправии. Помина кај нас, тоа беше некој период. Ќе се среди, не се секирај. А за мешање и мене тоа би ме изнервирало, што ги интересира нив за што се карате, сте имале причина, не треба да прашуваат. Во секој брак го има тоа.

На Abril и andrea994 им се допаѓа ова.
  11. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    @andrea994 како што ти кажаа и погоре криза се случува во бракот сите ги имаме тие кризи и мене не ми поминуваат сјајно празнициве ама верувај ми сите расправии се решаваат само со мирен разговор меѓу вас двајца НАСАМО!!!!

На andrea994 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    A bre luge ne mozam vooppsto da sfatam zasto mazite koga ziveat sami se e super, a koga se vo zaednica so mamma i tato im se digaat akciite? Ama voopsto ne mozam da sfatam ozbilno....
    Koga se vo zaednica se povekw se ke karaat, pa roditelite se mesaat i sekogas site se zaedno protic tebe, a ti ko nekoe tele sama.....oni sekad zaedno i na prvo mesto samo ti na strana..... a koga ziveat sami se kako sto zenata saka, karanici ima normalno, no i sloga poveke.
    Moze koga gi gledaat roditelite se zamisluvaat mali pa se ligavat i razgaluvaat(facepalm)
    Devojce razgovaraj uste ednas so mt ama ovoj pat ZAPLASI go malce deka ako prodolzi vaka ke si go zemes maloto i ke si odis...... da vidime sto ke pravi moze ke se smiri

На Antebellum, andrea994, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Рaзгoвoрoт се решaвa.Нo пoнекoгaш сo некoи луѓе немoже нa крaј дa се излезе.Кaжa декa привременo сте зaеднo сo свекoрoт и свекрвaтa.Стегни зaби и издржи.Мислaм декa oвa не е дoвoлнa причинa зa рaзвoд.Пoчекaј дoдекa не се иселите.Верувaм декa се ќе се среди кoгa ќе бидете сaми.Се сoглaсувaм сo феминкaтa пoгoре декa мaжите земaaт силa сo мaмa и тaтo.

На andrea994, Petar80 и joy1 им се допаѓа ова.
  14. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    I da tocno e toa deka koga ziveete so negovite pocesti se kavgite,jas mislam deka i od samoto nivno prisustvo i pomislata sto ne sme sami ne pravi ponervozni i poizbuvlivi,jas i mm koga ziveevme sami imavme prekrasen odnos i sloga i razbiranje,sega sme privremeno so negovite i iskreno napnati sme,odma se oseka deka ne e isto,i cesto kavgi za sitnici i gluposti

15. andrea994

andrea994 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Ми преостанува да почекам да се одделиме од неговите па да видам како ќе биде. Не можам да го препознаам. Ви благодарам на сите.

На Antebellum и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @andrea994 околностите секогаш нема да бидат на ваша страна. Не чекај да се одделите.
    Пробај да воспоставиш убава конекција со тм.
    Немам идеа, пробај со нешто што секогаш е предизвикувало прекрасни емоции. Пробај да го зголемиш бројот на сексуални акти. Пробај нешто што ви е било убаво да го правите пак, да не остане време за карање.
    Пробај да му кажеш колку многу ти значи :l: Избегнувај карање. Не за детето, туку за тебе.
    Што и да правиш, прави го првенствено за тебе. За денот да ти заврши убаво :l:
    :f:

17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @andrea994 ubavo si napaisha deka ni so arno ni so losho negoviot odnos sprema nea Ne se smenil na podobro,vakvo ponashanje daleku e od krizichen period ova poveke e od perenje na mozok...Znaat nevestata nema kade da bega,pa psihichki ke ja tormozat..toa e.

На okcenzi, Nalutena1 и stilas7 им се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Како што постоеле кризи во врската така ги има и во бракот, и нормално е бидејќи така зацврстуваат одредени работи. Разликата е во тоа што сега на ситниците замижувате, што тоа не било случај во бракот, и што жените се посентиментални заради децата. Во врската ќе се прекине и можеби ќе се продолжи, но ако се растури бракот нема назад. Тој што вели дека му е идеално - ЛАЖЕ, значи тој бетер е од било кој брак. Совет за мене и за сите, со ладна глава и спуштена топка да се решава се....ако се брза може многу да се погреши. Не сум за тоа да се мешаат родителите, но сметам дека некогаш треба да се побара совет и од нив, поминале многу повеќе него ли ние.

На Monella, minne992 и emce.eme им се допаѓа ова.
  19. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    597
    Во брак сум неполни 4 години. За жал го нема проблемот со мамини синови и свекрви ;) Родителите на маж ми се прекрасни луѓе, мајка му е многу коректна и не живееме во заедница. Од кога се венчавме финансиски сме се полошо и полошо и колку и да се трудиме тоа се одразува и на животот, комуникацијата во бракот, односите... Имаено се венчавме двајцата вработени, набрзо потоа добивме и дете. Во меѓувреме маж ми остана без работа, но среќа има занат и почна приватно да работи, и тоа е колку толку добро бидејќи сепак носи пари дома. Јас сум за никаде во тој поглед- после породилното ме скратија на пола плата, скоро три години барав друга работа но не најдов, и се уште се борам за подобра шанса. Морам да напомнеам дека во овие три години сме како проколнати- прво не ограбија дома (злато и пари), па потоа останавме без кола, па купивме нова кола (на старо) - и таа со еден куп проблеми. А секојдневието си тече - сметки, рати, долгови. И сето тоа се нервози бидејќи нема промена на подобро... Живееме прилично скромно, јас и работам се по дома бидејќи имам време, а и нервоза истурам на домашните обврски, а маж ми и порај тоа што работи по 10 саати од понеделник до сабота никогаш не прави проблем за јадење, за дете чување, да го прошета и слично... Значи кога малку би ни било олеснето од финансики проблеми би било супер. Е сега тука „лежи зајакот“ - избегнуваме дома да разговараме за финансии, да не се караме, а кога се караме тоа е само обвинувања - јас него, тој мене; и тоа завршува без конкретно решение. Во принцип сопругот не е нервозен тип, ама кога е нервозен подобро да не му се приближуваме ни јас ни детето - не дека нешто ќе ни направие, него дека е порано човекот на раат да го оставиш да му помине лутината... Не знам како да ја зголемам комуникацијата, да му кажам дека од толку стресови срцето ќе ни препукне, дека и покрај финансиите нема да умреме од глад. Не знам што да направам, а сакам да успее браков... Во последно време се почесто се прашувам дали овие 4 години животот не тестира и дека ако успееме да ги пребродиме - ќе ни тргне на поарно, или пак ни дава вакви пречки со цел да сфатиме дека ако се разделиме би просперирале!?!?

На Antebellum, stilas7, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Ајде и јас да си олеснам . Значи , сме се расправале и порано , ама ова вчера отиде во крајност . Не зборуваме од вчера попладне . Значи вака : тој е на работа и утре треба да си дојде , меѓутоа , јас вчера бев до град ( инаку кај мајка ми сум со двете деца додека тој не си дојде ) имав да завршам неколку работи . Ми пиша сабајлето дека дома имало некоја ситуација , поплава , што знам што , и му реков добро ќе проверам што е , само да дојде мајка ми да ги варди малите . Излегов околу 14:10 , за два саати бев кај мајка ми повторно , ама дотичниот господин не ме остави раат . Додека ги завршував обврските , тој постојано ѕвонеше . Ако се јавам веднаш се дере и навредува со секакви погрдни зборови . Секако нема да слушам помеѓу луѓето ( еден звучник имам што слушаат и оние кои поминуваат покрај мене ) и да се резилам , па му спуштив . Најлошо е што за расправијата нема причина . Или барем јас не ја знам . Почна да се заканува дека ќе ме претепа до смрт , како поради мене колеги му се смееле , имал ваква жена , онаква жена , а шлагот на тортата беше као ќе се разведам ја од тебе , ќе најдам нова љубов , нова среќа , ќе и напраем деца и тоа пред сите . Тука ми пукна филмот . Му реков е ако де , среќно . И јас ќе си најдам нова среќа . Некој што ќе ме цени повеќе од тебе . Потоа гледам ме блокирал на фејсбук ( а му го знам пасвордот ) влегов кај него на профил и видов дека веднаш почнал да си бара друга . Му изблокирав се што најдов женско на профил , освен колешки , а јас почнав да аднувам машки од мојот профил . Сега не знам што понатаму . Совет ?

На Petar80 и JessieT им се допаѓа ова.