Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.997
    Кој да чита...:drunk:

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.426
    Допаѓања:
    171.850
    е кажа жената деее оти не прочитате малце само брзате да пшишите нешто

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    @CrazyGirl15 навистина ми е жал за ситуацијата во која се наоѓате со дечињата.
    Во право си за се што кажа , лесно е да се растури, тешко е да го задржиш.

Какви односи имаш со свекрвата/свекорот? Има ли шанса да поразговараш со нив за проблемот?

Навистина не сакам мешање на родителите, ама ако веќе е неизбежно и ако он ги почитува, а ти си отворена со нив. Можеби би било убаво некој повозрасен да поразговара со него.

На CrazyGirl15 и mimiiiii им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    84.072
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Askopje, NOVAVON и stilas7 им се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Душо те прашав за годините дека се гледа дека си млада и баш затоа треба да се поставиш. Мој совет е да ги избришеш аднатите пријатели, разбирам афект. Не заслужуваш да трпиш ваква тортура 21 година животот е пред тебе. Сите те советуваат разговор ама со оглед на неговите постапки сметам дека треба да го игнорираш иначе повише сила ќе земе. Поседи дома одмори се. Па после разговор, немој одма да му трчаш, колку сака нека е години ништо не му оправдува вака да те третира. И да се сложувам може да разговараш со неговите.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    84.072
    Po detsko odnesuvane od ova nemam videno ,pa vie ako za sekoja glupost vaka pravite sto ostanuva koga vo zivotot ke dojdat vitinski problemi .Ti kako majka ,a pritoa i mlada kako mislis sama da gledas dve deca .Sedete i razgovarajte so soprugot ,a ne za sekoja glupost ke se razvedam kakov primer ke bidete za decata .Brakot bara zrtvuvajne ne e se taka rozovo .Komunikacijata,pocita ,doverbata i pred se ljubovta se nesto sto treba partnerite da go imaat ako sakaat nestoto da opstoi .

7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    @CrazyGirl15 морате да разговарате најбрзо што можете и да најдете решение за децата. Знам дека ти се малечки, па ако не можеш сама да се справиш со него разговарај со неговите родители. Некој мора да му го дотера умот... Ако ни тоа не помогне, отиди си кај твоите некој период, да поседи малце сам без вас. Па да не му текне више така да ти направи. Неизживеан... Ти посакувам што побрзо да најдеш решение и да се смирите.

8. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Ти го прочитав постот, а што е тоа со поплавата не разбрав, дека ти не си отишла на време да провериш затоа ти се дереше??

9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Дафи , мајка му секогаш ме разбира , бидејќи и сама гледа дека овој е неправеден кон мене . Свекорот е приказна за себе . Тој од мал бил научен да му се оди по задникот , мажот во куќата бил газда , и тој како и мм ја гледаат жената како слугинка . @Maja95. Наводно дома имало поплава , утрото , а јас мирно сум спиела . Искрено мене никој не ме извести дека имало таква случка , која и не била толку голема колку што тој преувеличи . Уште утрото почна да ме навредува , јас само му кажав дека нема на кој децата да ги оставам . Баба ми има 80 год , заборавена е , како да ги оставам на неа сама да чува едно бебе и едно двегодишно дете ? Нема логика неговото однесување и работата не е никаков изговор за овај бебешки ум .
    Како и да е , фала ви за советите на сите , ќе ве послушам и ќе разговарам со него , ако не утре , за две недели , 3 , 5 .. Ќе му дадам малку време да се издува .

На duffi и elimkd им се допаѓа ова.
  10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ne treba svekrva ti da gleda ,nego da go poduchi Kako Ne treba so zena!!! Poshto vajda niz istiot tretman I taa pominuva so soprugot...Shto znachi ja znae bolkata...za dzabe ne e izrekata krushata pod krusha paga...Pred ochi ti e vo idnina kakov brakot ke ti bide,samo zavrti Se I pogledni Gi svekor ti I svekrva ti kakov brachen zivot imaat...

На evangelina.ina, CrazyGirl15, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ti baras resenie ili sakas site da go plukame?

Ako ti ne si vo pravo nikogas togas tuka nema razgovor. Ti mozes da se ubeduvas do nebesa i pak ke bide isto, a zgora na se moze i kotek ke izedes i toa nekoj golem.
    Ne te plasam ama dotamu ti e stignata rabotata.
    Se lutis ili ne se lutis jas ke ti kazam deka ova nema resenie, razvod ke ima. Ako ne e sega ke bide max za 10 god.
    Mladi ste se zele, zeleni ste i ednostavno nema resenie.

Mozda sega ke izreagiras najloso i ke frlas stikli po mene ama ke si piseme po 10god i ke reces "taka bese toogood".

Jas do sega nemam podrzano nieden razvod i sekogas sum bila za miren nacin da se resat rabotite ama ovde nema resenie.
    On ne te slusa, toa ti prestavuva fulstracija i ti vrakas kako vrakas, toa pravi uste pogolema tenzija.
    Jas ne te plasam ama samo te preduprduvam da se cuvas da ne napravi nekoja belja.

Tie sovetite, zboruvajte, nevazat sekade. Mozda zbruvas kolku sakas.
    Ako se resavalo so zboruvanje nemase da ima razvod.

Negde nemoze so zboruvanje.
    Postov jasno pokazuva deka vie nemozete da zboruvate.

Sorry

Последна измена: 2 февруари 2017
    На evangelina.ina, katalina, CrazyGirl15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Значи , побарав совет за справување со неговиот бес , кога е во право во ред е , разбирлива сум , си признавам грешка . Но , тоа не е случај кога тој не е во право . Тогаш вреѓа и е бесен . Сака да е во право , ама не е . Дури кога ќе дојде ситуацијата да излезе дека не бил во право , тогаш вели рече ти дека не сум во право . Мене ми здосади веќе ова понашање . Нема да фрлам штикли по никоја , како и да е сите сте одвоиле време и сте се ставиле приближно во моја кожа . Ги ценам вашите мислења и обиди за помош .

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Ако се разведиш со две деца, тешко дека ќе можиш да ги земиш со тебе. Затоа тоа ти е последна опција. Седни со него и разговарај. Смири ги работите. Инаку за тебе би било тешко. А за нова жена - вервај на маж око не му трепнува ако сака да најди некоја. Не се емоционални мажите ко жените. Ама пробај полека полека пак да му се приближиш, и нормално, провервај му профилот дали ќе прекини да додава женски на фб. За да ја расипиш работата одма можи, а за поправање потешко. Според мене.....

14. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Да , во право си . Затоа и барам начини за да се задржи бракот и да се поправат работите .. Да ми беше до развпд , веќе ќе беше покрената бракоразводна парница , ама тоа е најлесното нешто ..

15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    И смири малку хормони, јас кога ќе помислам што мислев на твои години - не сакам да мислам. Мислев светот е мој. Направи прво да се смирите после полека полека. Тоа е, млади сте и двата, за некоја година ќе бидите и посмирени. Со среќа и не се откажувај. Ништо за 1 ден.

16. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Фала ти на совет :)

На Elissa и macencef им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Прво и основно седнете и како цивилизирани правете си муабет.
    Прашај го зошто е напнат, што го нервира што му смета, кажи му оти тоа викање и вреѓање од негова страна многу те повредува, оти не заслужуваш така.
    Дај му време нека му помине периодот, освен ако не ескалира ситуацијата. Со инает и бришење и додавање пријатели на фб само полошо ќе си направите и двајцата.
    Мислам оти во ситуацијата не сте криви ни ти ниту тој, на сите им доаѓаат вакви периоди во животот и дај боже да е со помин.
    Значи овде треба мудро да изиграш, жена си :makeup:

18. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Ja sledam situacijata na devojceto procitav se...
    No mozebi ne sum zabelezala deka pisala za godinite.
    Dee luge sme site gresime, ne mora tolku da opomenuvate dovolno ke bese recnicata " devojceto navede pogore za godinite" i ke se izvinev za greskata, ama vie....

19. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Долго време не можеме да најдеме заеднички јазик,начин на комуникација па се сведе муабетот на што да се купи,кои сметки попрви за наплата и секој во своја соба. Буквално имаше периоди културно да го замолам кажи нешто или ако ми е ладно да му се пикнам да ме стопли а он да ми коментира да не влегувам на негова страна накревет претешка сум. После секоја караница имав/имам страшни главоболки кои преминуваа и во мигрени,особено на работа. Заминав од работа со надеж ќе најдам некоја не толку психички заморна, во меѓувреме запишав факултет бидејќи гледам без диплома потешко е. Мм не ми прави проблем,на почеток пререкуваше на зошто/па како и му објаснив за поплатена и постабилна работа сепак треба диплома. Проблемот е што кога се попусти сесонси сакам да си купам нова гардероба,ефтина и на попусти и тоа купувам од моја заштеда, а он збеснува,само ме навредува, грда си,не ти стои, што си го купила ова, не ти треба итн. А за родендени по деца негови пријатели за да се направи некој знае да фрли пари, а тие негови пријатели никогаш за ништо барем мене лично не ми се нашле. Мене ме боли што не знае да се радува на мојата среќа. Неиден мој успех не му значи. Според него жената треба да е дома да се грижи за домот ако работи ок ако не,да му служи на мажот и толку. Ај разбирам дека не му значам и сосем нормално да не се радува на моите радости, но зошто да сака да ме понижува до толку? Неможам да поднесувам од здравствена причина и он и за тоа нема осет ми вика сама си си крива што ти е неарно напиј се лекови.

20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @NOVAVON а зошто седиш со таков човек?

Разбирам и криза и се ама јас вака не би навредила ни смртен непријател а не пак сопруг/сопруга.

Јас не би можела да живеам со некој што ме навредува, ме исфрла од кревет, едноставно не сум пожелна во неговиот живот.
    Има некоја посебна причина за неговото однесување или од секогаш бил таков?

Не знам ни што да те посоветувам, разговор не верувам да има некој успех, одделување привремено, брачно советувалиште......

На kuc, tina-63, mareane и 10 други им се допаѓа ова.