Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Denes mazite se za zalenje.

Takva tema ni treba zeni.:nod:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    284
    Виши е де, кажавме погоре.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    I po ignoriranjeto e taa.
    Ke pisevme postovi za nea, taa gi preskokase i si terase pak po nejzino.

Au sto sado-mazo covek e

На mama31 и Glasna им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    И се едно исто пишува. Се фатила за финансиите. На жената се гледа дека само парите и се важни. И она мисли дека ако се вработи, одма ќе си купи стан. Е мало морген тоа, во нашава држава тоа е можно ако зема 1000 евра плата и да и помогне плус некој, а таа вели дека нема помош од никој.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Јас не му ставив нож под грло да ме финансира,мислиш откако ќе се разведам дотичниот да не се затрча да ми ги доплаќа студиите. Муабетов го направи ко ја на нуклеарна физика на НАССА да учам,скромна сума е студирањето. Договоротр беше да имам диплома за да најдам поубаво раб. место повеќе приходи дома,а не сега штом не допринесувам материјално некој маста да ми ја вади до ниво на животински нагони остварување,јас како сопруга влегов да му бидам не јавна женска. Ианку да не сум јас предобра во право си,и лошо во мене ми дава за право да вложувам во себе едукација а не сексуално вознемирување на партнерот.

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Добро девојки, што е битно дали била Виши или Нижи... девојкава си има проблем. Многу е полесно кога ке се искаже некаде/некому. Ако немате што било паметно да кажете ставете ја девојкава на игнор а и темава исто така.

И ок е што збори за финансии, може вие тука не зборите но кога ке исклучите профилов еден куп раб ви поминуваат во глава поврзано со финансии.

На m.i.g, evangelina.ina, meckicka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Dobro be, zeno, site ti zborime, si slusnala za RAZVOD? Sto go trpis? Samo zatoa sto tvoite nemale pari. Pa ke ziveam bre nadvor, na ulica ako treba, a nema da dozvolam maz mi da me tretira ko orospija. I daj ne go tupi vekje stom ne prifakjas nikakov sovet.

8. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    :clap: јас затоа не се ни замрам со муабети без совети Еве имаше пишано се исто сум пишувала пари ми требале. Па убаво @Dust и разбрала и пишала, не е животов дрн дрн јариња,пари требаат за егзистенција. Примив совети,размислив што ми се исплати. Инкау @toogood студирам тригодишни студии годишно 200евра што се,тоа премногу пари се или ти споредуваш со американскиот систем на најскапите универзитети? И од кога мажот ако ми потпомага финансиски а јас еден ден ко ќе се вработам му вратам тоа 200*3=600евра се смета за искористување? Муабетов испадна ко јас од него бунди,викендици,коли и станови да одземам. Вложувам во себе си за да имам стабилна работа да не зависам од некој ваков што ќе мисли ако со врски кај што е вработен носи пари и се ми може. Ама ок,пишав добив совети и сфатив што најмногу ми се исплати. Многу благодарам.

Последна измена: 6 февруари 2017
    На meckicka, YoungandBeautiful, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    А размисли дека може не ни планирам да купувам стан туку да седам под наем а? И да ќе пишувам уште повеќе за пари,ви пречи реалната потреба во животот пари не читајте. Може за некој од вас тука е за релаксација и не сакате да ви се пишува за дефицит на финанси.Ама некој од мака пишуваме.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Ауу, се извинувам што не ми се важни толку парите, туку мажот да ме почитува и да не ме силува ко што пишуваш ти. А ти можеш да си најдеш работа, а твој проблем што сакаш да чекаш работа со факултетот.

На bittersweet и mama31 им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.295
    Многу е лесно да се каже : ако треба на улица ќе живеам.
    Не не е баш така,ја разбирам женава тешко и е но неможе тукутака да излезе од дома без да има каде да отиде.
    Лесно е да се каже и дека работа има и да се даваат совети што е најдобро да се направи,но кога почнуваш од 0 сам без никого сигурно е претешко.

На okcenzi, m.i.g, zalosna и 9 други им се допаѓа ова.
  12. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Ау имаш среќа дека ти се погодил мажот да те видев ко со мојов,ама добро се опиша дека носиш јака Штикла. Јас жено пишувам факлутетот на вонредно и да си најдам било какква работа,јас ако чекам да дозавршам ехехеее може чуда дотогаш да биднат може и ти дотогаш ќе гледаш дека без пари ништо. Културно што мислев д ати пишам веќе има изнад од @Viktorijaaa5

13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    Мене ми изгледа како да бараш совет ама не сакаш да чуеш за развод.Штом психолог проценил дека е најдобро да се разведете незнам какви совети очекуваш од тука? За да го маѓепсаш па да те сака?За да добиеш на лото?Не ми е јасно што воопшто бараш совет кога очигледно ти си решена да седиш со него.

На bittersweet и joy1 им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326

Ti napisa deka sakas da ti plati i posle da si zamines.
    Nikoj toa ne go izmisli.
    Kako sega menuvas "utre ke si donesela poveke pari i ke si vratela".
    Kako ke vratis koga sakas da si odis.

More ajde taku, Sramota nevidena.
    Daj malku ne pravi sceni.
    Si nasla si zasla i uste zrtva igras.

Nemas pravo.
    Ako e za 200 evra sto ne gi zarabotis?
    Ama i toa e tesko.

Vie sto imate sinovi vo razgovorot so decata i ova prasanje da go razgledate oti gledate kakvi ima.
    Posle necinele sinovite bile mamini mazi.
    Spasuvajte gi decata pred nekoj finansiski i emocionalno da gi unisti oti vakvi zeni vrebaat na okolu. Uste i zrtva ke izigrava.
    Idni svekrvi pazete si gi decata.

15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Da imas pravo.
    Bas ja zaboraviv, a eve taa pak se vraka vo novo ruvo.

Ajde Visi te moli me kulturno sto e dosta, dosta e.

На mama31 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Каде напишав дека тоа сум решила?

17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Да живеам со некој кој се гади од мене, не сака да има деца со мене, и ме силува,само за да завршам факултет?
    Ма дај не ме јеби! Кој го врти факултетот, и стокана од муж!

Прво, ќе им кажам се на моите, па и да ме бркаат, не си одам, ми е гајле...Ќе работам, ќе им давам пари.
    Па ако не, и цимерка ќе се ставам на некои.
    И јас сум без факултет, па земам 250 евра плата, не сум фатена у рацете. Море, и за 10 ќе работам, мене некој да ме понижува никад.

Ај да не зборам што би направила ако некој барем се обиде да ми каже или стори нешто такво, а не па секој ден да се изживува врз мене...Понекогаш стварно не сте ми јасни, жени ,еве на.

На Doozy, NOVAVON, orevka и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Виши ако си ти, како не ти е срам да не се јавиш, да се поздравевме ко људи, кафе да испиевме. Да знаев дека си ти немаше така груба да бидам, ќе ти речев -седи си, уживај, каква работа, каква келнерка, да се мачиш по ладново да р'мбаш. Шеткај си се до факултет и назад и ич не му се секирај. Е сега -дебела ти рекол, шо го вртиш, ти -смрдеж речи му на пример и да не ти чуе. Кај неколку години минале уште толку ќе минат, па може на факултет и ќе запознаеш некој поарен. Ем стан во кој неговите нема да идат, ем пари ем дебела нема да ти вика. Свиркај си.

На Bubce38, mareane, Doozy и 17 други им се допаѓа ова.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Сречом факултет и мастер ми се завршени па идниот ми маж едно гајле помалце ќе има со мене а богами и ја ако пусти 200 евра година ме држат у брак со него.

НоваВон многу црно-бело гледаш на работите. Зарем мислиш дека утре кога ќе се вработиш маж ти ќе ти остави цела плата на гардероба и фитнес да ја трошиш без да капнеш некој денар во домашниот буџет? Мислиш дека така лесно се штедат пари особено во денешно време кога сите работат за 12 000? Јас што имам далеку поголема плата од 200 евра и живеам со моите без притоа да ми бараат пари за дома да оставам, едвај по 100 евра успевам за у касичка за црни дани да тргнам, а не па со 200 евра да сум и со домакинство позади мене.

На тема дебелина. Кога не работев и нејкев да им барам пари од дома на моите за аеробик, секој ден трчав на кеј. Ако ми е ладно за на кеј од јутуб гледав вежби и ги правев дома. Купив тегови од џамбо а ако немаш пари за тегови 2 шишиња пуни вода ете ти 2 тега од кило ипол. Ама мрзлив гз тешко од кревет станува, па сите му се криви што е дебел. Не сестро, никој не е крив што наместо салата и овошје јадеш мрсно и пржено, што па и тоа е за луѓе секој сака по некад пржено компирче и мефце да апне. Ама умерено.

На тема твоите. Абе ќе им се тупосам дома со сила ако треба. Како било ова мој дом 30 години така ќе биде и сеа. Нема да бидеш ни прва ни последна дома што се вратила кај такви родители. Они зборат ти свиркај си у соба, што ти можат. Еве мене не ми е јасно како во овие теми секогаш немаштијата е од страната на родителите на жената а мажот и неговите со сребрена лажица грав сркаат дома. Се додека се мажите за да избегате од сиромаштија и од дисфункционално семејство вакви работи ќе ви се дешаваат. Се додека дремете покрај човек кој не го сакате само за да остварите некој личен интерес срања ќе ви се дешаваат. И си заслужувате, зошто бракот е многу поисконско нешто во нашите животи а не 200 евра за факултет, мобилен, за кола, за одмор, за стан, за гардероба....

На NOVAVON, Ingvild, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.426
    Допаѓања:
    171.838
    тууууу туф туф туф ама те закрпија Виши лелелелел
    замисли никој не рече остани со него и троши му ги парите цццццццццц шо разбират они

На referentka и mama31 им се допаѓа ова.