Здраво девојки пак јас. Е сега се влошија работите почна секојдневно карање. Почна да ме вреѓа за се нешто и се тоа пред мајка му и татко му. Јас не работам моментално зошто морам да ја чувам малата уште не може во градинка. Ама затоа сите се понашаат ко да сум им слугинка перам готвам чистам. Свекорот спие у дневна па секој ден му го раскревм и креветот. Денес мм ми кажа дека ме чувал дома за украс. Дека јас што седам дома ништо не правамаите они работеле мене ме чувале за украс. Дека сум спиела до 12. А еве и вие сте мајки знаете како е цела вечер сум будна почнале запчиња оа плачење сред ноќ па цицање па несака да спие па седам го занимавам само и само да не му смета на мм д може да спие и јас заспивам околу 5. Тој се однесува како сето тоа да не е ништо. Не можам да се сопрам од плачење. Пак го седнав да зборувваме пробав човечки да му објаснам ама џабе. Не можам веќе да го препознаам. Немам сила веќе. Му реков и дека ако не престане да се однесува така ќе ја земам малата и ќе си заминеме. Ми рече цитирам -Пази да не ме уплашиш. Не знам веќе што да направам. Досега не сум дозволила некој вака да ме гази како сега. Велев ајде поради детето ама не се издржува. Пишав колку да ми олесни зашто ќе пукнам. Извинете на предолгиот пост, имајте убава вечер
Во претходните мислења ти пишува дека 5 години сте во брак...на никот ти пишува дека имаш 22 години, што значи во брак сте од твои 17 години Малечката невеста. Кај си брзала? Мислеше немажена ќе останеш? Се сменил...епа ќе се смени, тогаш бил тинејџер, сега е демек "позрел". Земи си го детето и замини кај твоите некој период, може тогаш малку од малку ќе му дојде паметот дека си сериозна.
5 години сте биле во врска. Не гледаше кај ќе се мажиш? Дека во заедница. Или ти беше важно да се омажиш, па после да се средувате. Епа отпосле шипак се добива ко што гледаш( се извинувам на израз). И што си брзала на 20 да се омажиш. Мажачката на некои ќе им избега. Ама тоа е.
Moже малку порелаксирано да настапуваш кога коментираш на темава? Извини, ама стварно бодеш очи со твоите совети од кои вришти - чекај сега јас да ти кажам тебе! Вие жени стварно не разбирате дека некој можеби трола, ама некој можеби има вистински проблем и вие и вашите осудувачки коментари ни најмалку не сте му потребни!
Да но тогаш беше друга личност сосема поинаков од сега. И не живеевме во заедница. Ако ги имаш читано претходните постови имам пишано дека сега мора да седиме со нив додека малата да тргне во градинка зашто не сме во мкд а со една плата кирии сметки дете не бива. Арно ама откако дојдовме тука, а веќе 3 месеци сме тука работите се сменија и човеков не можам да го препознаам.
Па не знам дали сум читала. Не се сеќавам. Штом е привремено( а јас не знаев дека е така), тогаш тој се менува кога е во заедница фактички. Тоа не можам да го сфатам кај мажите. Ама седни и разговарајте. А и плус, штом сте привремено во МК, не се замарај многу. Друго е нонстоп.
Ово виц на годината треба да биде. Да не знаеш дали да плачеш или да се смееш. И ти сериозно напушти работа за да студираш? Браво. Три деца, маж, куќа, трета смена на работа и имам уште два испита до диплома..................кога се сака, се се можи, кога не се сака, изговори мал милион. @andrea994 не знам во која држава се наоѓаш ама ако си со уредни документи распрашај се и државните служби колку би биле во можност да ти помогнат ако имаш намера да седиш таму каде што си без сопругот. И да не мислиш на развод, сепак распрашај се да си имаш сигурна опција доколку разговорот не помогне со сопругот и неговите.
Луѓето се менуваат со текот на годините.Може му е страв да не ги изгуби мајка му и татко му заради тебе,ако ти обрнува внимание.Треба убаво да седнеш и да разговараш.Ако не сака да те ислуша ,барем оддалечи се од него на некое време,може тогаш ќе свати колку му значиш.Не се решава се со развод,најпрво треба да се проба да се најде некое решение.
Мајка ми и татко ми од секогаш биле океј,ќе се скараат нормално ама последниве 2-3 години татко ми сам в соба седе цело време,ретко да е со нас и по цел ден само вика за секоја глупост.,никој не смее ништо да му рече,никој нема право на глас.Имаше некој озборувања(мало место е кај што живеам па се се знае) дека одел со вујна ми,макар што не верувам.Ама таа жена е ѓавол,прави секакви магии.Имаме одено по бајачи сите истото го рекле,дека има направено магија.Во секоја соба е влезена,посебно во спалната од мајка ми и татко ми.Правеше се да го заведе татко ми,ја опоменав ама ѓавол,не се менува.Многу често се кај нас и татко ми многу е здружен со нив,а против мајка ми.Мајка ми му кажа дека не ги сака многу да бидат кај нас но татко ми не се откажува,мајка ми била будала,не се дружела со луѓе.Јас моментално не сум дома,работам во странство,но исто ко да сум.Со татко ми е се полошо и полошо по цел ден вика по мајка ми оваа плаче кутрата јас од ваму гледам на камера незнам што да правам.Демек и татко ми готов бил да се расплачи денес оти мислел сите се против него.И се јавил на вујна ми и кажал се.Мислам кој ѓавол,она што се случува дома не се изнесува на секој.Се молам да не дојде до развод,мајка ми кука цело време,да можела да го врати времето никогаш не би се омажила за него.Баба ми умре,знајте свекрва ко свекрва,многу лошо помина мајка ми.Иако е умрена,татко ми уште е врзан некако со незе,иако таа никогаш не го сакала и многу го тепала.Многу е лоша ситуацијата,постојано се караат,а јас сум измеѓу.Не можеме ни да зборнеме со мајка ми,татко ми постојано наслушувал.Вторник одат в црква за пеење за баба ми и мајка ми си ги прави сите адети овај и вика прееска нема шанси ти не доаѓаш в црква,ако не правиш ништо од срце.И мајка ми му вика нема врска низ што е помината,ама сепак ќе го направи адетот оти сепак има некое почитување.И вика гнаса,оваа молчи,јас не знаев што да речам.Пред неколку години до развод ќе дојдеше заради таа баба ми и многу ја мразев а тој денес вика мајка ми била крива дека не влегувала таа кај нас.Имаше куќа одма до нашата и мајка ми и готвеше ,чистеше дури и на раце и умре.Вторник мислам дека нешто многу лошо ќе се случи,и денес на работа ко скисната бев цел ден.Сестра ми е од страна на татко ми, брат ми од страна на мајка ми.Јас сум измеѓу и мислам дека ќе стасам до лудница уште малку.Кажувајте ве молам што да направам.Не сакам да се разведат ,плус и јас сум млада имам 21,а само стресови добивам и само плачам.
Devojchinja ,da e samo chlenkava ko pogore shto proguruva vo vakov brak ,moze ke poslusha vidi naokolu pa ke sfati deka pred se e I mirot I spokojot,ama ne e samo taa so vakov stav..mnogu gi ima.. Damneshna drugarka ,so tekot na godinite, obvrskite i itn Se izgubivme dosta godini,potochno posle nejzinata svadba ..drugachkava ideshe podolgo vreme so togashniot dechko,sega veke soprug skoro negde 18 god brachen staz imaat pozadi sebe,ushte togash u toa vreme fakashe krivini na strani so drugi devojki toj,nejze moze I smetalo ama taa dostojno si stoeshe so nego vodejki po devizata pa Kaj ke najdam podobro situiran od ovoj,toj znam na vremeto buznismen beshe,vrteshe pari ovo ono I taka...doturka taa nekako da ja krunisaat vrskata...stana I gospoza ama pak nejziniot ko kuche od lanec odvrzano...si trpeshe si trpeshe I sega koga posle tolku godini pominati koga ni se vkrstija patovite so nejze "bliskosta"shto ja imavme I togash I sega na isto nivo ni e kako I da ne sme isparile i izgubile so godinite..pa taka koga ja prashav Za onoj nejziniot dali Se opametil..nonshalantno mi odgoviri ooo pa toj shvalerki ushte Si ima Ne Za seriozno Za onaka..ja citirama bash mi pokazuvashe sliki pred nekoj den so koj bil Po vikendi I odmorii vikam ti Ko utka stoeshe sluchajno da ne go navredish ako neshto izusteshe...e toa e..drugarka mi so pojava zasenuva znachi navistina lichna e premnogu,lichi kako 30 godisna devojka,so strukche so kukche ,epten si vodi griza Za lichniot izgled pored dve deca ,zrachi so harizma,uchena,pametna ama izgleda za nego nedovolna nikogash ,oti poznavajki od porano ja zamenuvashe so bugarski drolji ,a on e pricha Za sebe abe mrsul chovek da ne frli na nego ..tova e..AMA ete ja pak istata, so istiot stav bitno I e finansiskata potkrepa od nego.. .. Muabetot mi e imam mnogu zivi primeri od vakvi ljubavi Oprostete mi Za latinicava od mob pishuvam,nemam kirilichna podrshka..
па тие веруваат дека е некоја магија и дека ке помине . а зарем толку години во брак да ги фрлиш во вода заради си некоја ѓаволка што сака да расипе друк брак? не е така лесно верувај...
Па веројатно повеќе заради тоа што е добро ситуиран останала ао него. Ете има секакви случаеви,знае што прави маж и , и не и смета,или и да и смета не му префрла зошто не планира да остане без него. Секој си е одговорен сам за својот брак.Нејзин живот нејзина одлука.
Бракот никој од страна не може да го заниша, ако тоа не го дозволи некој од двајцата партнери. Но оние кои немале храброст да се разбедат на млади години од икс причини, а трпеле цел живот па макар и психичко насилство треба да се охрабрат на постари години и барем тогаш да си го најдат спокојот. Ако децата гледале како мајка им цел живот е тормозена, тогаш секако дека треба да и бидат од помош ако она се реши на таков чекор.
Викаат мажот е главата на фамилијата но жената е вратот така да ако се поставиш како што треба главата ја вртиш како сакаш ти, но пред се треба најпрво самата себе да си се цениш и почитуваш за да го добиеш истото и од мажот. Прочитав како некои остануваат во брак додека да обезбедат финаниска сигурност па нормално дека нема да те почитува кога ќе му дадеш до знаење дека зависиш од него и најлошо е кога некој ќе се однесува одвратно кон тебе а ти сеуште си до него е таму сигурно неговата љубов кон тебе умира. Секој маж сака силна жена до себе жена што ќе го подржува и води во животот жена со свои ставови и размислувања. Најлошо е кога се надеваш дека утре нешто ќе се смени и ќе биде подобро нема подобро од човек кој ти ја симнал насмевката од лицето кој ти ги разнесол и мозокот и срцето и душата, зарем некој може да се смени нормално НЕ!!! Карактерот на човекот не се менува и оној кој еднаш ќе те повреди навреди понижи ќе го направи и втор пат и трет и за брзо време истото веќе ќе му премине во навика. Така да секој треба да седне и размисли дали има еден или пет животи, дали има еден живот повеќе па да го поклони на некое говедо и разводот е за луѓе и во многу случаи најдоброто решение каде секој ќе тргне по свој пат и секој ќе си продолжи со своја среќа, ниту децата во бракот не се причина да останеш во еден брак во кои децата ќе растат во средина каде секој ден ќе слушаат караници и навреди.