Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    A da si go zemes deteto I maz ti I sto podaleku I od negovi I od tvoi, sami je tesko e, nema koj dete da ti pricuva I sl. ama kje si go imas semejstvoto kompletno. Citam sbekrva ti deteto ne go dava ama toj I tebe ne te dava, pa ne go davaj ni ti. Se najdobro, se nadevam I vi posakuvam ljubovta I slogata da si ja obnovite.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Batali ja svekrva ti. Ti gledaj si za sebe decata I maz ti.Tie se tvoeto semejstvo.Se se resave,se moze da se smeni na podobro. Trpenie-spasenie I mudrost,um vo glava.

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Спoред мене мислaм декa требa дa му кaжеш јaснo , aкo сaкa женa и децa требa дa се бoри и живее зa нив , a ти вo спрoтивнo ќе гo прaвиш нaјсреќен мaж нo , услoвoт е : - Декa мoрa дa стaви тoчкa нa мешaњетo нa другите вo вaш брaк .
    Вo спрoтивнo ќе ве изгуби вaс , не е брaк aкo се имa зaкaни и кaрaници.Секoј имa жешкa тoчкa некoгaш и знaе дa му е преку глaвa oд се и дa збесне , длaбoкo вo себе ќе се кaе , aмa стaви се нa нивнo местo т.е нa мaж ти местo .Кaкo би реaгирaлa ти нa негoвo местo ?
    Истo!
    Не е се вo бегaњетo , не е се вo кaрaњетo , љубoв aкo имa и рaзбирaње ќе имa , aмa aкo немa љубoв тoгaш пиши прoпaлa инвестицијa.

На elimkd и Sesil им се допаѓа ова.
  4. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Zenski jas imam eden ogromen problem so mojot maz.Nekolku pati go fativ kao si pisuva so bivsata na fb,pa i toa i izjavuva ljubov i praka pesni itn.Opravdanieto mu e sakal da napravi da se cuvstvuva ona kako sto se cuvstvuval toj koga go ostavila..sto iskreno e prikazna za mali decinja.Ne e ona edinstvena gi ima poveke stk si pisuva so niv.Koga e doma retko koga pominuva vreme so mene i decata,dreme na tel.ili na kom.Nemame nikakva kominikacija,koga ke pocnam da zboram za nekoj problem ili za nesto sto na mene mi e tesko toj me ignorira i ne se zamara nitu malku.So decata ne pominuva ama nitu malku vreme,i da ima vreme toj ke si visi na tel. i ne se zamara mnogu sto mu se slucuva vo domot.pozz

5. andrea994

andrea994 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Boze pa kolku god ima mazot ti? Nesakam da te provociram ama kaj sto ima cad ima i ogan, veruvaj od iskustvo ti kazuvam. Sedni razgovaraj dodeka ne e kasno. Mislam deka nema nosto so nea ama deka mu se razgorele starite rani pa sea monotonijata sto vladee vo brakot da ja razbiva taka. Sedni i razgovaraj kazi deka ako taa veke ne mu znaci i ja ostavil vo minatoto nema potreba da se trudi da ja povrrduva ili slicno. Pa ne dete od 15 god da si vrakame milo za drago, ima zena i deca i ne mu dolikuva takvo ponasanje. Cekam da mi kazes sto se slucilo

На Leona40 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  6. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Laze nonstop laze samo i vo posledno vreme deluva nezainteresirano za mene sto mislam deka ima nesto ako ne so nea so nekoja druga sigurno.

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ne se nerviraj, socjalnite mrezi, laznite sliki za sebe islobodata sto si ja dava poedinecot zad kompjuter, tel. I sl. mn brakovi unistija, izmestija vrednosti I tn. Sedni I razgovaraj so nego, citam ne go interesira koga kje se pozalis nasprema ona sto bi trebalo da e normalna covecka reakcija, ti ne si edna od zente na net so koi si pravat bajram na pametot. Ne znam sto da ti Kazam, jaka ti dusa, stisni zabi ili ste familija I ste vo brak ili ste onaa glupost moderna otvoren brak,ama po moznost samo za mazot moze taka,a neka pocne nekoj da se vrtka okolu tebe togas kje go vidam :) kolku e modern. :)

На Leona40 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    E bas taka ubavo si kaza sega.

На zoran43m.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    Nemane dovolno finansii da ziveeme pod kirija

10. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    od toj fb kolku mnogu brakovi se rasturija , a mnogu malku se sklucija...
    i mene me stigna taa kletva , ama stara e ranata ;)

пред 3 години се занесов и јас малку како мажот на леонче , старо огнисте кога се запали :)
    се запали и кај неа еден стар оган и си отиде...
    ееее, живот ... :)

Последна измена од модератор: 20 април 2017
    На okcenzi, elimkd, Outlook и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Samo gubime taka nisto ne dobivame.Barem poradi decata ako poradi nisto drugo.

На zoran43m.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    најлоша опција е да се растури бракот , за да знаеш како да реагираш во овој период , мора да предвидиш како би постапил мажот ти , бидејки добро е да се направи малку лјубоморен , ама може да го дочека тоа како основа за најлоша разврска...
    од друга страна пак , ако е стабилен и го сака бракот... ке се потруди мнооогу повеке во иднина :)

13. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Ne e stabilen iako mislam deka nema da mu bide seedno.

14. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    со таков човек е многу потешко да комуницираш , мојот брат е ист... снаата мака мачи со него , само кавги без веза , а снаата за друг не сака да помисли...

15. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Nema komunikacija so nego,nema razbiranje,ignorira koga nesto ne mu e po volja.Izgleda treba i jas taka da mu pravam pa da svati taka samo kade gresi.

16. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    тешко е со таков човек , мислам дека никогаш нема да свати , зависи и од неговата лична потреба за комуникација ,ако е зависен од нешто , ке се научи ,ама може да се случи да се оддалечите скроз ...

На Outlook и Leona40 им се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Jas kazav samo dzabe, mn stradaat od vakvi gluposti I fiktivni fantazii, a da ne zboruvam za stara ljubov, kje I vratel sto ja znam gluposti ... Oformil familija I Sega kje se revansiral mizi asan kje ti baam.

Probajte ima I evtini kirii,ne Mora da ste vo centar.

Последна измена од модератор: 20 април 2017
  18. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    тешко да сфати но можеш да се обидеш да го освестиш додека не почне да станува касно..

19. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Znam jas svesna sum za se,samo cekam uste nekoe vreme da vidam poske predupreduvanjeto dali ke prodolzi pak taka

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Не сакам да те разочарам, од мое искуство што не во врска со брак и вакви емотивни и многу поважни животни прашања, предупредувањата не вредат баш баш ако тој сам не е свесен. Не знам, седни и отворено зборувај ако те слушне добро ќе биде ако не те слушне не знам искрено. И никогаш нема да ми стане јасно како некој фиктивен навистина може да биде поважен од семејството. Освен ако сте имале недоразбирања па, побегнал таму зш сето ова што го прочитав е себе лажење освен ако не излегол надвор од безбедната зона на нет, што реално би требало да отсуствува од дома за такво нешто, а не да дреме на нет. Не знам, јака ти душа како ќе се справиш со ова. Точно, мн мажи има и мн жени ама семејствата не се многу.