Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Ни тебе не ти е лесно, ама извини со една плата викенди и одмори некогаш се мисловна именка. Па, на крај и се лутиш за тоа. Нормално дека човек е нервозен кога треба сам да се грижи за семејството, а ми се чини дека ти само долеваш масло во огнот. Извини, ништо лично.

На Offspring, eli25, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Па не е и баш само во тоа проблемот. Долго се обдуваме за 2ро дете т.е. тој мисли така дека уште повеќе ќе ми набие улога на домаќинка која по извесно време колку и да вложувала во себе надградување ќе биде принудена со 2деца да работи што било. Него му е целта да ме контролира максимално на секое поле од животот. Тој нема деоверба во никого. Отсекогаш вели дека контрола на некого/проверка е повисок степен на доверба. И неговите се такви особено мајка му-контрол фрик. Затоа прво се неа дојдов во судир баш зарад тоа однесување дека има право нејзиниот став да е секогаш почитуван без да се продискутира за мислењето/чувствата на особата која се анализира.

Прифаќам твое гледеиште. Ама ова беше однапред планирано. Не беше она спонтано романтично стануваме утрово и ај што да се прави. Се знаеше дека одиме. Додуша откако ескалираа караниците и културно се набркавме сега пред малце само тој замина, претпоставувам кај што требаше дека беше закажана соба.

Последна измена од модератор: 28 октомври 2017
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    A da ja spustis topkata malku. Brakot e vo dobro I zlo I poddrska I se. Toj raboti, ti ucis znaci toj te poddrzuva ama koga trebalo ti da go poddrzis, ti si se gledala sebe si. Golema rabota ako si glasala ama ti ... nisto ne odi ednostrano. Kje pomine se, I vtoro dete ne e kontrola nad tebe, tuku detenceto sto go imas da ne e samo I toa e dobro. Ljuta si my kje ti pomine, eden mora da popusti,a ne ti odi na dobro ako bega od doma zatoa smiri se.

4. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Да е прва караница ај и ќе раазберам-применам. Секогаш во караница си бега. Потоа кога ќе процени дека поминало доволно врме се враќа. Вака е барем еднаш месечно. Истово минатиот месец го направи и тогаш @Emy867 ме посоветува да не попуштам дека татко и така правел и е дете растено под таков стрес. Овој пат ќе ја послушам т.е. веќе не се издржува ова. Не отидов на гласање дека утредента полагав и цел ден повторував-доучував. Инаку за попуштање секогаш јас сум таа што дава не втора,трета незнам ти која шанса а тој тоа го толкува како слабост да се изживува кога ќе се смират работите. И верувај 2ро сака за да ме контролира и да манипулира се по негово. Не знаеш за каков човек зборувам. Во неговиот живот не постои зборот спонтаност,се е по план и распоред кој донекаде го диктираат мама и тато и поддржуваат со многу пари,а тој не се воздржува да ги зема. Така пред многу месеци ми вели мајка му еј знаеш ни побара демек да ве носел вас таму и таму,јас и велам не бре не сме биле таму и таму кога г-инот си купувал додатоци да му е појака колата.

На DAngel и Gosh им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @AURUA, јас сум на твоја страна. Ако во моментов не придонесуваш дома финансиски, не значи дека си помалку еднаков партнер од него. Налет бракот ако твојата вредност зависи од износот на платата. Исто, размисли- утре може ќе се сменат улогите ама он сигурно нема да ти ќути со наведната глава ако почнеш на нос да му го набиваш фактот дека дома не носи пари. А тие таквите како него се најдолни- пред претпоставниот ќе лиже и ќе се трти ама дома ќе и се сили на жената. Море, нека шета....

Те имам читано и порано, односот ви е далеку од совршен. Што ќе биде, ќе биде ама јас сепак ќе си земам слобода да кажам дека времето не ви е идеално за правење второ дете, сега кога бракот ви е на особено климави нозе. Второто дете никогаш не е магичен лек за оправање на кризата, напротив, уште толку ќе се влоши, особено што се соочувате и со финансиски проблеми.

А и да бидам скроз искрена, не знам баш колку би сакала да легнувам покрај маж кој детето го гледа како алатка за контрола.

На bittersweet, oblace1, Glasna и 12 други им се допаѓа ова.
  6. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Ех ме погоди секој твој збор. Значи јас сабајле незнам кај се наоѓам, ме болат колена,муслули он зел да се мести. Е откако ме разбуди и нели одбиен се премисли за одење. И се расприкажавме како започна се. Т.е.убаво се искаравме и му кажав се што ме здоболело-навредило. А г-от му пречело што јас не сум се трудела доволно. Таков човек е. Лигуш е у суштина. Кај шефе,мама и тато т.е. личностите со моќ и авторитет како убаво глуми полжав а кај сопругата,пријателите кој бтв стаса сите до еден да го избегнуваат каде што е еднаков и прифатен поради тоа што е, т.е. поради емоција он изводи. За него емоции е слабост и смета дека ако како сопруга ,пријател го сакаш тогаш си слабак и дека може да ти се наметнува. Затоа пополека пријателите и мои роднини си избегаа дури и мене ме избегнуваат,со год. е ова вака. Толку се осеќам осамена на моменти.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    A mamin sin, gotovan ... Nz iskreno ...

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @AURUA ситуацијата не ти е баш сјајна и имаш две опции: да покажеш заби или да си молчиш и да тераш како што ти одговара. Си имаш дете, гледај да му угодиш и да му се посветиш, па кој го врти маж ти. Како велат старите, од едно уво влегло, од друго излегло.

Каков е тој брак кога се пребројуваат финансиите?

Бременост нема да реши ниту еден проблем а твојата ситуација може да биде уште полоша. Прво средете ги односите, па дури тогаш мислете на второ дете.

На evangelina.ina, kuc, Belgin1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Јас маж ти го сфаќам тотално околу делот за контрол фрик и финансии. И кај мене е се по распоред, нема спонтаност. Дури и по ригорозна сум у тој поглед. Не знам за вас, ама само будала може да влезе во директен конфликт со препоставен, а особено ако ја рани цела фамилија со една плата, уште на тоа да имам партнер што ќе ми вади на нос дека лижам гз, а ваму му плаќам цела година ВОНРЕДЕН факултет.

На L-a-r-a22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Многу добро паметам (штета што тогаш ни ги избришаа мислењата) ти беше таа што пиша како можете да работите работа што не ја сакате бла бла бла.
    Ете и маж ти ја работи за да тебе факултет ти плати.

11. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    За жал има таκви ρодители , мене сρцето ме боли κога слушам ваκви ρаботи . Ρодител да те уништува што остана за дρугите. Мое мислење ти си хρабρа жена штом си успеала тоа да го надминеш. Господ Хρистос ти се мајκа и татκо, а не биолошκите ρодители, Бρаво што си се избоρила со тоа чувство да те навρедува постојано. Само напρед пρодолжи таκа.

Туκа не се само паρите во пρашање се меша и свеκρвата и таа му збоρува таκа Зависи κолκу е зρел сопρугот да и стави гρаница на мајκата. Ви посаκувам да сте и понатаму заедно.
    Финансиите не би тρебало да се пρоблем вие сте во бρаκ и во добρо и лошо и во богатство и во сиρомаштија. Лесно е да се живее κога се има паρи ама κога се нема паρи е тогаш се гледаат многу ρаботи. Аκо имате љубов двајцата се ќе надминете. А тоа за избоρите глупост невидена дома да влијаеле избоρите Господ да чува и бρани.

Последна измена од модератор: 28 октомври 2017
    На AURUA и tessie им се допаѓа ова.
  12. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Дали ме праша од чиј пари си ги плаќам студиите?:^).
    Лесно е да се суди тука на форум.

На Nausicaa и kuc им се допаѓа ова.
  13. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Не ми е јaснo кaкo бaрaш дa те пoчитувa мaжoт и дa ти угoдивa a ти притoa дa гo нaрекувaш лигиш, мaнипулaтoр и сл. Акo нaвистинa е тaкoв "лигуш" зaрем тoлку "висoкo" мислење имaш зa себе зa дa спиеш сo лугуш a и пoкрaј се дa прoбувaте дa имaте втoрo дете пoдoлгo време aмa дa не се фaќa. Јaс искренo aкo живеaм сo лигуш и сум згрешилa сум се oмaжилa зa негo незнaејќи кaкoв е и штo не би мислелa нa втoрo дете. Или тебе ти oдгoвaрa oвaa ситуaцијa пa зaтoa седиш и кoристиш приликa или незнaм кoјa ти е пoентaтa. А зa тoa декa сo негoвите пoстaпки ќе те нaтерa дa рaбoтиш некoјa рaбoтa штo не ти е пo желбa, требa дa рaзмислиш декa сaмaтa требa дa сaкaш дa рaбoтиш и придoнесувaш зa дететo a не дa чекaш сaмo нa гoтoвo. Мнoгу луѓе рaбoтaт пoниски рaбoтни местa бидејќи немaaт избoр и се тoa зa нивните сaкaни.

На L-a-r-a22 и zaguben им се допаѓа ова.
  14. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Само едно ќе кажам . Некои луѓе не заслужуваат да бидат во брак !!!

На Milobebence и Emy867 им се допаѓа ова.
  15. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Фигуративно пишав лигуш. Тука на форумов влакно значи во јајцето да се барало. Што сака нека си прави, негов избор нема да анализирам како е целосната негова ситуација на работа тука на форум за да анимирам некој да се ситат. Да ќе размислам убаво што ќе работам со оглед колку имам и вложувам во сопствена доедукација и колку пред се мои заштедени пари трошам, време губам и се замарам со професори со кои ако не си на некој нешто и те како знаат добро да те вртат во круг. Но јас верувам во знаење и тие мои вредности еден ден има и убаво да си ги уновчам. Кој разбира разбира кој не ќе разбере или само се прави дека не разбира. Секому секое добро. Јас пред се спомнав за сегашните проблеми кои главно се финансиски. Но се е менливо и минливо. Јас работам на тоа да менувам а кој сака разбрал кој сака слободно нека критикува сепак ова е анонимен форум. Јас за себе најдобро си знам на поле работа. Да барав совет за работа ќе пишував на таа тема,ама тука се е каша попара така да ништо чудно. Карванот ќе врви кучињата ќе лаат. Не за џабе рекле старите во народните поговорки.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Jas bi ti replicirala samo na toa sto go narekla ligush. Iskreno ako nekoj mene mi znaci I me izvadi od takt ooo ligush e sitnica haha ama toa jas smeam da kazam, probaj ti, odma tuka se zavzema negovata strana I kje stane the best of the best. Taka sto za toa kako go narekla nervozna I deka toa e negativna rabota ne bi se slozila.

На Troi, НаталиЛили и AURUA им се допаѓа ова.
  17. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Работиме на случајот и тој да не потпаѓа под влијание на неговите а и јас да не си земам при срце. Инаку бидејќи спомна за заедништво и љубов се врати штом му се пожалив дека се осеќам полошо. Во едната рака лекови од аптека во другата ручек. Попладнето ни помина во мирна болничко-романтична атмосфера. Не се извини со зборови не е он многу тип што покажува на емоции со зборови но со дела покажа дека му е жал што не сме се разбрале. Поразговаравме за тоа што извесно време е понервозен и истура и си рече дека е така поради нешта што не се поврзани со мене. Благодарам за убавите мисли.

Последна измена: 28 октомври 2017
  18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.921
    Ако знаете да дадете совет-повелете, а да солите памет преку монитор...
    Секој може да го снајде овој реален проблем..Финансиите се рак рана..
    @Nausicaa совршено се искажа, истото го мислам и да бидам и поригорозна @AURUA маминиот син заслужува развод да му се плесни у лице, а второ детенце во ваков брак-никако.

На oblace1, zalosna, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Пa мислaм декa нејзинoтo мислење зa негo не е бaш висoкo т.е дaлеку е oд тoa. Јa имaм читaнo и претхoднo пa зaтoa тoa гo изнесoв кaкo зaклучoк. Јaс личнo не би гo нaвредилa тaкa aкo тoa не гo мислaм бидејќи и мене не би ми билo убaвo дa ми кaже пoгрдни збoрoви a пoтoa демек вo лутинa беше.

20. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    :clap:браво буквално за се.:clap:
    Јас секогаш давам шанса за поправка на нештата додека не дојде оној момент на дефинитивно нема фајде од нештото. За 2ро не ни мислам пред се заради мојот финансиски моментален недопринос. Се во свое време.

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.