Eve vecerva si dojde od rabota vo 12 do 11:30 raboti dodeka da stigne taman 12. Prvpat posle mesec dena maloto zaspa pred da go doceka oti go ceka mu fali i imam problem sedi so mego do 2sabajle spie do 12. Amaete vecerva si zaspa sam pred 11. Ziva srekjna go docekav so nadez deka eve ke si posedime da porazgovarame nasamo. Dojde se istusira si legna mi veli tebe ne ti se spie - rekov mi se spie no ete sakav da si posedime malku sami. Nisto ne mi vrati se svrte si zaspa. Jas ke bdeam do sabajle i pak utre rano ke si stanam. Inaku rabotat zaedno so sestra mu. Vcera ona ne bese na rabota ama zatoa radio mileva prorabote od doma- za sto stanuva zbor; bidejki sum na rabota do 4popladne scekrva mi e na odmor maliot ona go cuvase. i posle 4 jas si go zedov go setav itn za da se odmori zenata se probravme okolu 8ipol jas da napravam jadenje za mazot mi okapav sat ipol maliot bese so niv dvete koga zavrsiv go pribrav so za da se smiri malku da go uspijam poleka. Zolvta poso prvpat svaka deka ima vnuk sto veke zbori (vo noemvr 2god ke polni) i deka e interesen se izgazinod smeenje so nego i so majka i. Sledno se vraka mazot mi da navreme maliot uste ne spie mu velam ke odam kosa da izmijam glej da go uspies toj go zima maliot i vika ajde tato ke odime da sedime si baba i tete sega. pritoa tete si poracala bato nesto da i kupi za jadenje i sigurno mu kazala deka jas od sto nesakav da smeta kaj niv veke vo 11:30 go zedov so mene da go uspivam ama toa se svatibpogresno. a mazot mi nikogas ne go odnel drugoat dolu maliot kaj baba mu da si posedi.
i sto da pomisli toj koga sesttickata negova se pozalila deka koga nejze i bese najoteresno so vnukot da inoravi cirkuzi vo 11:30 noke snaa i majka mu go pribra da go uspiva oti i nejze veke inse spie utre pak e na rabota. Vaka izleguvaat problemi ete go denes ne razgivara so mene jas gi povrediv nivnite custva ona sakase posle 6meseci da si igra so vnukot...
Da sestro taka e "sit na gladen ne veruva velat" Ama ete ako navistina go gledas resenieto kazi mi go da ne se macam da nespijam so noki i da tresk glava so denovi.
ете го проблемот зошто он и верува на сестра му а не ти верува тебе???? кој е сеа крив пак золвата? а он жртвено јагне?
Ok ete taka e i sto treba na pravam sega? Da mu gi "iskopam ocite" so poveke i veruva na sestra mu odosto mene? Sto ti bi napravila kazi mi?
е тоа ке си ја тропниш главата и ке размислиш со каков човек си у брак, на каков човек с му родила едно а кему родиш и второ дете ,со каков човек делиш кревет да се запрашаш
Alisa gleda dyso deka ne si tuka da pomognis ama da davas presuda. Ti blagodaram na mislenjeto sepak. Bidi mi pozdravena
Добро ете свекрва ти и свекор ти и золвати се најкривиќони го буцат против тебе они го учат да не те сака тебе полесно ти е вака? ти смени нешто ова моево мислење?? остај го бре жено ако не си срекна со него ако не те почитува ако немаш убав брак ја незнам шо сакаш
Извини вака ама има една песна од Северина па може да го прашаш "да ниси можда геј" ако повеќе време проаѓа со другар му место со тебе и детето...
Сум проверувала ама нема нишо ни на вибер ни пораки у тел ни повици а не месенгер на фб ми е мемориран од мојот тел се укл ажа и таму нема нишо...
Sedni go uste ednas na razgovor i toa seruozno ako ne planira da smeni nesto zemi si go deteto i odi kaj tvoite na nekoe vreme moze ke te svati po seriozno i ke se smenat nekoi raboti samo bidi istrajna. Probaj bidi i ti sprema nego ista kako sto e on sprema tebe. Ke mu ugoduvas ti on ne te ni poglednuva malku morgen. Zemi deteto setaj uzivaj i ne se zamaraj so nego mn cisto da vidis dali i ke primeti deka nesto e smeneto od tvoja strana. Ps mene mi e probano ova i znam deka funkcionira. @fragolka nemoj da me svatis pogresno no maz ti ako te saka i ceni kolku i da mu zboruvaat nema da go promeni mislenjeto za tebe. Vie ste si se odbrale ne si mu otisla ti apansas nego doma pa sega ne mu cinis. Razgovaraj so nego ako ne se smeni nisto kako on se odnesuva sprema tebe taka i ti so nego. Mozebi ke oseti kolku e neubavo toa odnesuvanje i ke smeni nesto.
Тешко со вакви припрости, не се излегува на крај. Во состобја се, цел ден дома дљ не се вратат само да не се замараат со никој. Јас стварно незнам како можи некоја да биде со некој што 14 сати не се прибира дома. 14 сати на работа? Сигурно е на работа или по работа со некого, на нешто. ?! И таа мажена е за неговите, а не за него. Епа не разбирам како може така. И плус го брани нејзиниот, кој впрочем е најкрив за се. Разговор да, ама колку ќе е ефективен, по мое мн тешко.
@Fleur-De-Lis ne site se vo administracija po 8 saati i doma da si idat. I mm znae da bide i po 16 saati na rab koga ima rabota ima za site koga nema i po 4 saati znae da si dojde doma. I ziveeme sami toa po difolt da ne e nesaka da bide doma so zena i dete?
А оние што одат во странство како работат по толку саати? Тешко е, не викам не, ама изводливо е. Само што многу потешко е за тие што веќе имаат основано семејство, бидејќи ќе немаат време за семејството.
Повеќе од 12 сати не работат верувај во странство. Па дури на оние на брод смените појке од 12 сати не им се. Тешко е 15 сати секој ден да работиш, физички не е можно, затоа и кога ќе прочитам работсл некој секој ден така (со исклучок кај Членката погоре) одма помислувам дека нема шанси тос нешто да го прави. Реални да бидеме би издржале вие секој ден 15 сати работа? Има тука некој мамелешки. Ама ок не е тоа темата. Мажот нејзин е крив до немајкаде, и што побрзо го сфати тоа побрзо ќе најде решение за нејзиниот проблем.
Извинете што Ви се мешам ама како бе ги правите/ раѓате децава ако сопружниците не ве сакаат /почитуваат и слично како што пишувате....? Има контрацептивни таблети за секој случај
абе си работе човекот 8-10 часа максимум после си оде на освежување шо не ви е јасно од авион се гледа