Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Остај ја свекрвата. Убаво ќе ти биде да си трудна, а маж ти повеќе да им посветува внимание на другари одколку тебе?

На Motivationlady08, Bezimenka90, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Ako bilo taka nemalo da imam 3 deca neli?
    Zatoa ona imala vreme ubavo da
    RazMisli da vidi dali saka nesaka moze ne moze sposoben nesposoben za brak deca semejstvo.
    Pa toa ne se makaroni za 10 minuti da se konzumira i da se zavrsi rabotata.
    Ednostavno mislam deka ima nesto poveke zatoa i i pisuvam da si gi uvidi site rabboti.

На Motivationlady08 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Ми боде очи инаку е повеќе за по другана тема, ама пие со другариве сред коронава... А бремена жена дома. Абе не знам зарем толку не е свесен дека е ова ризично однесување?

На Motivationlady08, cresa-jagoda, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Оди по дома кај другари па и ти, ко што прават еден куп пред полициски час. А ги има и тие што во полициски си одат по комшии, од една врата до друга, од еден влез во друг, од една зграда во друга. Ама не е и не треба да е до полицискиот, ами со свеста зошто е полицискиот. Кога ќе се ослободи овој наш народ од верувањето дека брат му, братучетка му или друшките не се имуни на заразава? И дека дома на трудната што седи да се чува ќе и ја сервира? Дека ова не е нешто за некои други туку секој може даџсе разболи. И да не е коронава повеќе време треба да мине со неа. Бремена била или не, сопруга е.

На Motivationlady08, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Neka si napravi kalkulacija sama,vozrasna e.
    Nie napisavme sto mislevme i kakvi prasanja bi si postavile vo istata taa koza,no sepak odlucuva sama.

На Motivationlady08 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Не губи време по форуми и иди измиј му ги нозете на мажот ти у леген. За мир у куќа.

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Toa na mojot post ili?!?
    Neznam bas kade pronajde inspiracija za toa...ako sakas da odgovoris na primer!?

8. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Хаха да, сега од нас си научила, ама да ти освежам меморија, ти во свекрвите и снаите пишуваше дека заради вирусов сте седеле кај нив, па те изнервирале, незнам што,па мт разговарал со нив и после тоа ќутеле. Извини ама јас мислам и тоа се проблеми со свеки и свекор, немора да се претставуваш како идеален живот да имаш овде, кога во друга тема имаш друго пишано. Поправи ме ако грешам, еве незнам

9. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Ne... znaci nemam jas problem,i problemot ne bese od svekrvaMi,tuku od zolvami.
    Sveki ne se zamara,takov karakter e!
    Samo sto jas ne se raspravam toa si e nivna rabota i neka si ja resat oni.
    Da me zasegase mene nemase da ne vidat ni mene ni decata.
    No ne bi da dolzam na taa tema za tuka.

I idealen zivot nema nikoj a pa ni jas:o

Последна измена: 23 април 2020
  10. Motivationlady08

Motivationlady08 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Јас сваќам се само ете сега сум понапната и почувствителна и малце бурно реагирам па се обидувам да го сменам мојот пристап, што е до мене ќе се обидам да се смирам па ќе видиме...

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Zdravo Feminki
    Sakam da go slusnam vaseto.mislenje bidejki site imate nekakvo iskusrvo a ne me poznavate i nema da bidete pristrasni.
    4 god so soprugot bebme vo vrska a 4 meseci sme vo brak.
    Dodeka bevme vo vrska bese super,imavme kavgi ama preovladuvaja ubavite momenti
    Nikogas sme nemale problemi za neverstva,za ljubomori tuku sudir na dva silni karakter.
    Koga go sovladavme toa 2 god bea raj i me pobara za zena.
    E odtigas haos.
    Prvo se skaraja so tatko mu i ne odi poveke vo firmata na rabota.
    Pocna druga rabota za prvpat vo zivotot i mu stana prestresno nema nikogas raboteno nesto drugo.
    I stresot pocna da go isfrla na mene.
    I najnovoto nesto pocna da pie sekoj vikend doma e pijan.Toj dosega piel na sobiri zaedno nikogas sam doma
    Nikade ne izleguva so nikoj ne se druzi samo pie i na rabota odi i mi pravi presmetki za parite.
    Ne mozam poveke da izdrzam ne sum srekna.1000 pati probav da razgovarame neznam kakov pristap da zemam .Vika nekogas vo pravo si nekogas se deri .Sekoj den mi e stres.
    Ednas se nema nasmevnato i samo pari pari pari.
    Mislam deka prvpat vo zivotot treba da zarabotuva pari od dr mesto i ne znaj kako

12. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Тоа што има проблеми на работа не му дава за право така да се однесува со тебе, а уште помалку право да се пијанчи. А зошто ти прави пресметки на парите? Ти не работиш?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Rabotam i sega so.koronava sum doma po cel den.Rabotam od doma.
    Znaete pomisluvam sekakvi raboti i da go ostavam zosto jas ne sum taa sto treba da go rasti nego.Za nego sega e sok sto e na plata a ne na neograniceno trosenje.Izluduvam znaci. Se se sveduva na negovata rabota.Neznam kako da go sednam da mu kazam ili sredi se ili si odam..
    Toa e najlesno znam
    I iskreno ne se plasam od toj cekor.
    Sakam da se obidam uste eden razgovor koj ke go svesti.
    Zosto toj ne e vakov .

14. StrawberryHeart

StrawberryHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    468
    Колку убаво од тебе што си упорна и не се откажуваш. Восхитувам се на такви јаки жени што се трудат да ја решат работата. Сега покрај тие проблеми што кажа дека маж ти ги има верувам не му е и на него лесно и пие од мака. Мислам дека можеш многу многу да направеш ако му покажеш дека го разбираш и он да виде дека си тука до него и дека го подржуваш. Верувај ми љубовта се разгорува кога ги заедно поминете тие тешки работи. Знам дека ти е ногу тешко, и глупо и не можеш да дишеш од мака, ама не дозволувај човеко шо го сакаш да се упропасте сам. Надевам се ќе ти помогне мојто мислење. Држи се и поздрав

На cresa-jagoda, Verica 12 и mila89 им се допаѓа ова.
  15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Doobro razmisluvas sedni go i kazimu se sto mislis.
    Objasnimu smireno deka nemas nikakva finansiska potreba i zavisnost od nego,finansiski si samostojna.
    Dokolku ne se popravi nemas na plan da sedis so skrsteni race a toj da se pijanci.
    Vprocem sig e detiste neiziveano sto go razgalile mama i tato i mu udovolile se...sega koga treba sam da se grizi za sebe i za svoeto semejstvo ne e sposoben zasto ne znae kako...
    So ke bide koga ke imate dete...
    Taka li ke resava problemi ?
    Sedni go zdravo,zasto problemot ke potrae toj ne se resava so 1 razgovor i ke mora da se potrudis dokolku sakas rezultat.
    Ziveel poinakov zivot i ova mu e sok...
    Ne bil skraten od nisto i neznae da gi ceni rabotite ke imas mnogu rabota...spremana li si za Toa?
    Razmisli ubavo,ke se srekavas dolgo so vakviot negov neizgraden nekarakter....
    So sreka

На Verica 12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Vo Pravo ste site.
    Samo neznam kako da svati deka sum seriozna i deka veke preku glava mi e .Toj se.opravduva kkga ke.pocnam da zboruvam deka nikogas ne me navreduva me sakal za nas rabitel bla la.
    Veke nekolku denovi ne pie si idi od rabota i koga ke pocne da kazuva kolku mu e tesko jas si molcam si gledam film.Ne kako dosega ne se grizi ke pomine.I po nekolku dena ne pridavajki mu vnimanie veli jas sum vo depresija
    Mislam saka da bidi centar paznja ili neznam sto ama eve nekolku dena ne ni razgovarame i vaka mi e poubavo.
    Samo ova ne e nacin na zivot :(
    Go cekam momentot da se podsobere :(

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Епа мора да дојде момент за сите дечиња да пораснат. За жал некои не можат да пораснат цел живот научени на безбедноста од мама и тато. Добро правиш, кога се жали од работа не му враќај. Мора да научи да престане да се жали и да сфати дека сите истото го правиме. На друг можеш да му помагаш се до моментот кога не си штетиш себе си. Разговор со психолог му треба. Повеќе разговори.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да не испадне дека сакам да го одбранам или дека ти немаш доволно разбирање за него, само пробувам да ја сфатам и неговата страна. Значи, кажуваш сте немале проблеми досега меѓу вас туку сега проблемот искочил од работа и финансии. Ова верувај е привремено. Не знам што работел кај татко му ама сум сигурна дека имал планови во таа фирма. Сега ова е ново и за него, плус викаш дека и се скарал со татко му. Може му треба време да се навикне на новата ситуација, секој различно се справува со стресот.

Секако тоа не е причина да ти се истура тебе. Не мора да го тешиш ама може му требаш, а не сака да признае. Ете гледаш малку е разлигавен, депресија спомнува ама и тоа е старт, почнал да си ја отвара душата и прекинал да пие.

Прво, најдете решение за стресот. Како да му се намали стресот на работа? Дали има шанси да се смири со татко му и да продолжи таму да работи? Јас сум сигурна дека таму му била комфорт зоната.
    И маж ми работи во семејна фирма 24/7, во ништо не вложил толку колку што вложил во таа фирма. Не сакам ни да помислам што би се случило да треба да се откаже од тој бизнис. Зависник е од работа, си има планови и огромни амбиции.

Вакви проблеми се дел од животот и не се бега од нив туку се бара решение. И моите се со приватен бизнис. Какви проблеми сме имале претходните 20 години, стресови, кризи, моите требаше очите да си ги извадат досега. Ете ги, уште заљубени како тинејџери.

Ќе помине и ова, само тој треба да се прибере малку и да почне да размислува како да го реши проблемот, а ти да имаш повеќе трпение додека се врати тој во нормала.

Разводот е секогаш опција ама нека биде последна.

На LucyLu, crimson, S.W.A.G и 6 други им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Има психијатар не се пие од мака ако има психичко емотивен проблем нека потраже стручна помош а таква лабилна личнонст што одма се обрате кај прооците алкохолот и дрогата подалеко од таа персона.

На Verica 12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Е сеа и ти... Не е дека сите трчаме кај психијатар за секој проблем. Не не прави тоа лабилни личности. Брзо темпо на живот имаме, цело време сме во трчање по нешто. Барем мене добро ми доаѓа некогаш да се дистанцирам од луѓе, да размислам до кај сум и што правам во животот. И јас сум имала периоди кога сум се 'лечела' со алкохол. После застануваш на нозе и продолжуваш.

На S.W.A.G и Verica 12 им се допаѓа ова.