A za deteto ne znam soda recamm.. seuste ima vreme dodeka dojdi i znam i svesna sum deka site ke go sakaat.. samo ne sakam toa da e edinstvenata vrska vo brakot so mazmi
Зашто да ти е љута? Еве јас имам свекрва ама не се љути као мало дете. Што ќе направам за ручек, тоа ќе јадат. Не ми се јасни такви луѓе, па краток е животот, они ти го прават пекол. Оди кај твоите на некое време, не трпи, после ќе решиш што ќе правиш.
Вие сте само 5 месеци во брак, ти бремена,тој те брка, те удира, ти вика, те навредува, и ти уште се мислиш дали да заминеш. Во нормална ситуација на почеток на брак треба да те разгалува максимално, особено како идна мајка.... пакувај се и бегај, кога ќе се роди бебенцето ти ќе бидиш безгласна буква ако не заминеш сега. Мисли на себе сигурно си млада можеби во твоите 20ти, цел живот е пред тебе. Оди си дури не е предоцна.
Iskreno ne sme tolku mladi..imame po 30 dvajcata. Da bev 20 nemase ninda razmisluvam odma zaminuvava no so tek na vreme ajde da se resat problemi nekako poveke razmisluvam.. popustamm.. gledam resenie da se najde a ne da zavrsi ovaj brak..
@Danielamo какво е тоа сакање ако те тепа? Проблем си имаш со мажот. Да ме тепа бремена, одма одам во полиција и ќе се потрудам да не го види никогаш детето. Насилник си останува насилник.
Znaci ne sakam da me razberite pogresno... ne me tepa... imase slucaj kade so stvarno go izvadiv od kontrola... mi ima kazano od sekogas molim te ako se raspravame ne dofrlaj sol na rana pa posle mirno ke go resime. Eee jas nema po tvoe po moe ke bide...i se desi takva situacija.. i ne saka da se sme se raspravale zaradi deteto da sum smirena..ama ako da bidam so ovaa svekrva mojava ili ke treba voopsto recka da ne i mavam... poso eve denes nesto mi se isponasa i jas ok i si se kaciv kaj mene na sprat i toa e toa.. ke treba da si taram po moe a ne da vnesuvam harmonija megu site i pak site nezadovolni Samo znam deka ke si nedosttigame eden na drug kako i sekogas... znaci ovde i nego mu kazuvam ne e problem mnegu nas tuku 3 ti lica se problem..
Не постои жена која сама си го барала ќотекот! И каква е таа љубов кога ти вика оди си? Се залажуваш жено, се залажуваш! Тој ако не може да се контролира треба да си побара помош, а не да те тепа, а ти да се преиспиташ каква е таа љубов кога те брка и тепа. И не, нема да му недостигаш, ни ти ни дете, чим те брка. Иначе свекрва ти, па ти не си во брак со неа, што има да те занима нејзно однесување, почит да, ама да се замарам НЕ!
Ama me brka na zbor.. ednas se spakuvav i si odam mu vikam ... i togas se desi toa da me fati za raka da me turni zaradi so ne me pustase da si odam.
Човекот те тепа, ти овде убедувај не дека многу се сакате, врати му се, утре и детето ако го истепа, и него убедувај го дека многу го сака, кажи му и на детето тој што те сака те тепа.
Aбе не не зафркавај нит нас нит него. Никој не брка на збор, Сите бркаат зошто сакаат да те избркаат, тоа јасно да ти биде! Ако мислиш дека ќе настане збрка што го чекаш да си дојде од работа, оди си сега, да не направиш проблем. Ти си налик една моја тетка, она така ужива во драмите што ги прави, ја тепа маж и, оди со други жени, има куп вонбрачни деца она заслепена за него а од друга страна го колне. За себе и за детето, оди си од таму и живеј си го животот, а не детето да страда ради твојата себичност.
Jas nemam problem so mazmi so drugi zeni voopsto..ne uzivam voopsto vo drami, i za sebicnost ako se rabotese jas do sega veke ke si bev zaminata... rabotata e brak koj e na pocetok, bremenost 5 ti mesec i vospstavuvanje podobar kontakt so mazot... da se naviknime deka sme dvajca a nabrgu i trojca i da go ostavime semejstvata nasi malku na strana da odlucuvame samo nie dvajca..
Znaci doslo do toa.. ne se ubeduvam ni sama nit vas... tuku pred brak e mn poinaku a koga ke stapis vo brak skroz poinaku...nitu toj bi se osudil da go tepa naseto dete nitu pak jas bi go dozvolila toa... a i kon mene dokolku bi bil agresiven 2 dena so red ne bi ostanala ni 1 sek.. no se desavaat raboti za koj posle se kaeme. I jas mu kmam kazano rab vo karanica sto ne sum smeela i ne trebalo pa go povredile. Drugo ke zaminam jas ke se trgnam svesna sum deka nema da mozime sami nitu toj nitu jas i pak ke treba da sme zaedno. Ednostavno ne sakam skandali pojdi vrati se... zatoa ako resam da zaminam stavam kraj i toa e toa .
Oна бара да ја потапшаме по рамо дека маж и што ја брка и тепа ја сака, само она е лоша и го нервира па он се вади од такт и ја млатарнал ама само еднаш, а еднаш ко ниеднаш.
Iskreno snosti barav sovet dali da ostanm so nego.. ili da si odam. No sega da tocno dali i kako bi go smenala malku? Da go napravam povekje kon mene.. ne sakam jas da go vrtam protiv negovite voopsto tuku da se znae granica ne majkamu da mu ja polni glavata koga e sam so i kako da se pravi..
Така што ќе бидеш попаметна а не вака детски да се понашаш. Не можеш да направиш некој да биде повеќе кон тебе ако он е мамин син и ја слуша мама, тебе те удрил и те брка секое малку. Биди цврста во одлуките да види дека си има со жена работа, не со дете, оди си и не му се јавувај па макар тоа значело и дека е крај на вашиот брак, зошто ако не те бара значи дека е дете недораснато. Утре задутре детето ќе ти го одгледува баба, односно мајка му, мајка ти и ти нема да знаете ништо, ќе ти го земат и ќе те шутираат, бар така се случило досега по приказниве што ги читаме на форумов. Нит си прва нит си последна.
@Danielamo Луѓето се менуваат само ако тие сакаат. Твојот сопруг нема да се смени, затоа што нема причина за тоа. Ти го трпиш и му го правдаш насилството. И покрај се, остануваш со него. Што има тој да изгуби за да се промени? Второ, ако навистина се грижиш за детето, ќе си одиш веднаш од таму без да известиш некого и ќе поднесеш барање за развод. Во противно детето ќе расте во токсична средина, каде ќе му ја по*бе психата. Те мавнал дека си го провоцирала. Немој, те молам. Утре детето ќе има тантруми, ќе го разшамара зошто го провоцирало.