Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Danielamo

Danielamo Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Jas ne sakam voopsto majakmi da se mesa vo odgleduvanje a isto i majkamu.. ako zaminam jas ke sum sama so deteto a ne so majkami..

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Имаш финансии да живееш сама?

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    @Danielamo Читајќи те меѓу редови сфатив дека ти НИКОГАШ нема да си отидеш од таа куќа ЗАСЕКОГАШ.
    Штом те удрил еднаш ќе те удри пак!
    Се сакате?! :?:
    Да, бремена си, ама не знам дали не си свесна или едноставно не сакаш да бидеш свесна, дека тој брак СЕКОГАШ ќе остане таков.
    Да го смени требала мајка му кога го растела, 'вол' на 30 години не се менува.
    Ти жено се уште имаш надеж во себе, надеж дека ќе го смениш, дека ќе го свртиш на твоја страна, дека ќе биде подобро и слично.
    Велиш бебето сите ќе го сакале. Да, бебето ќе го сакаат ама не и тебе.
    Сега ги гледаш меѓу тебе и маж ти, утре ќе се меѓу тебе и бебето.
    Велиш два дена по ред ако бил лош со тебе ќе си отидела? Да чекам два дена за некој и нешто што од една секунда се гледа реалноста?Речениците со 'ќе си одам', 'гордо ќе си заминам' не ти се цврсти, се е тоа ветар.
    За пет години можеш да дојдеш од нов профил со три деца и модринки.
    За пет години можеш со истиов профил да кажеш колку си среќна сама со детето или со нов маж и уште две три деца.
    Изборот е твој.

На Sanja1105, Lolipop23, H.VAGA и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Danielamo

Danielamo Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Iskreno imam plata ama za so bebe sama se da podmiram...hmmm..

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Маж ти вработен е?

6. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Не може ништо на светот да го смени. Ај назад во реалноста се земавте и ти дојде во куќата кај нив, ти замина од кај твоите, ти си бремена созадаваш нешто заедничко да ве врзува дете, а тој што направил? Не мрднал подалеку од сукњата на мама. Ваквите не се менуваат преку ноќ и колку и да се расправате и ти да сакаш и културно и со караници да му објасниш што ти смета место туркање за рака следно ќе биде шамар во лице. Не си престарена, ако сте по 30, секој има право да сврти нова страна во животот и да почне од ново. Прво за да те цени тој мора ти сама да се цениш и да си силна, решаваш заминуваш и заминуваш. Нема ќе сме си недостигале, како не, ќе им биде срам само снаата дека ги напуштила и што ќе рече околина. А ако те кандиса да се вратиш ден ќе биде мирно, а од утре дента се по старо. Ни прва ни последна си со вакви проблеми. Само биди стабилна и паметна и пресечи со време утре да не го шеташ и детето за рака оди ми-дојди ми од кај нив до кај твоите.

На noteforself, Danielamo, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    За да одлучувате сами и да ги оставите семејствата ваши на страна, треба и двете страни истото да го сакате. А не да си малтретирана во бременост, си рекла нешто повеќе и оп шамарче. Утреден не ќе можеш да преќутиш за све, за само да сте мирни, ти да голташ и ставаш под тепих, он по неговото, верувај ми !
    За да не се меша мајка му он треба да постави граници. Ти си му жена, она мајка. И јас имам напор свекрва, ама да не беше маж ми на моја страна одамна ќе бев спакувана. Не барам безусловна поддршка за мои каприци, туку е реален.
    Маж ти треба да е реален. Кога мама си го пика носот кај што не и место, да и каже до кај треба да и оди носот. И не еднаш,не два пати туку секој пат кога ќе го пикне. Она нема да се смени на старост сигурно, ама нема да те замара барем. Треба да си му објасниш на маж ти, дека има мозок во главата и нема потерба мама да му ја полни главата, туку треба сам да мисли со неа. Ако веќе ти е до толку дојдено да останеш со него.
    Јас да сум ќе му ги искршам двете раце, за да не му текне да удри жена повторно и згора на тоа детето никогаш нема да си во види.

На noteforself, cresa-jagoda и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    @Danielamo јас вака би те советувала најискрено и најдобронамерно.
    Најлесно е да си отидеш и засекогаш да ставиш крај на тој брак, секако дека не го оправдувам тоа што те удрил, ама можеш да му дадеш уште ЕДНА И ПОСЛЕДНА ШАНСА.

За почеток ќе го седнеш и убаво цврсто и решително ќе му кажеш дека најпрво ќе си отидеш на една недела кај твоите да ги смирите страстите и двајцата, а он во меѓу време да размисли и да донесе одлука со кого сака да живее, дали само со тебе и бебето или само со мајка му до крајот на животот.
    Ќе му објасниш дека додека не си била ти, тука била мајка му за се, а сега си ти, и со мајка му комуникацијата да ја сведе на минимум и формално, или ако сте во можност да си излезете од таа куќа и да си започнете самостоен живот тоа би било најдобро.
    А во спротивно ако не сака така и ако му е подобро со мајка му стави крај ЗАСЕКОГАШ.!!!!

На teaiva, ALISA0000 и Idedemja им се допаѓа ова.
  9. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Неможе да условиш некого, колку и дали да разговара со мајка си. Може да го услови да и постави граници до кај смее да оди, а он е тој што одлучува како и на кој начин ќе разговара со неа. Тоа ти е нож со две острици, еве пример ја послуша за све, утреден да види маж и дека за било каква ситница ја има послушано мајка и, може истото да го побара од неа, и незнам колку би и било убаво тоа.

Последна измена: 4 август 2020
    На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Мислам дека не си во право, ова е најтешко. Затоа многу жени не се решаваат на тој чекор и трпат.

Веќе пробала. На што тој секогаш и одговара со "Ако не ти чини, оди си". Значи во корен сече секаква дискусија тој.

Таа една шанса е само залажување и продолжување на целите маки. Освен тоа ако зажешти кавгата, може дури и да ја истепа.

Не само што не треба да му даде шанса, ама искрено мислам и дека е опасно.

На Idedemja, candy.cane, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.388
    Допаѓања:
    171.622
    Не и се бендисуваат коментарите на жената она мислеше подршка ке и дадете вака со "оди си од таму" не ве сака
    Само кога ке се породи ке биде интересно
    ама не ја знаеме другата страна од приказната ,со вакво детско однесување богами тешко и на тие дома

Последна измена: 4 август 2020
    На cresa-jagoda, candy.cane, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Мене ми е криво зошто пишала "да бев себична до сега ќе си заминев", а не разбирам кон кого би била себична? Ако си замине сега е многу храбра, себична е само кон себе во ситуацијава. Кога ќе шета со детето за рака, со модрици од ќотек зошто кажала некој збор повеќе од што сакало мажето да чуе, и кога ќе се труди да ги сокрие со пудра или со парче облека, баш ме интересира дали ќе си помисли колку била себична кон себеси што не ја затворила таа врата од надвор засекогаш, со време.

На noteforself и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Ако тоа им е единствен проблем не гледам зошто и двајцата не би имале ист однос кон родителите, јас не реков да прекине секаков контакт со мајка му, туку да ја сведе комуникацијата на минимум.

Најлесно е кога бракот е на сам почеток, а многу им е потешко на тие што со години се во брак, па имаат многу за калкулирање.

Секогаш и одговара со "ако не ти чини оди си" , затоа што она не разговара цврсто и решително и со став пред него, кога ќе му одговори баш решително и после тоа ќе си ги собере алиштата и замине без 'око да и трепне' тогаш ќе ја сфати сериозно.

Никогаш не можеме да знаеме нешто од пред време, може само да претпоставуваме, доколку и после таа една шанса не гледа промена на долгорочен план, нема што да си го губи времето.

На teaiva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама кај нив не е проблем мајка му, проблем е маж и. Ако он знае да постави граница, нема да им е проблем мајка му, ако он знае да комуницира ко цивилизиран човек и во ниеден случај да не помисли да и крене рака на жена му, нема да имаа толку сериозни проблеми.

На cresa-jagoda, Idedemja, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Мислам дека може си скокнала одговор од неа каде вели:

Имај предвид дека е 5ти месец бремена. Заради тоа мислам дека треба да си отиде без да каже на некој, освен на нејзините.

На cresa-jagoda, Idedemja и WildMk им се допаѓа ова.
  16. Danielamo

Danielamo Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Sum razmislyvala mnogu pati.. eve ke vi kaza deka toj ne saka da si odam. Mi vika deka ne znam kako bo idni a vaka samo se karame i jas togas daj da prezemime nesto mu vikam epa prezemi mj veli ajde pocni so ubavo i jas ke se pridrzuvam na toa. Ne saka jas da pocutuvam tuku vo momentot da raspravijata da ne izbuvnuvam uste tolku pa ako togas ne se rece nesto posle toa so poleka razgovor bez karanici da se sredi e taka saka... i voopsto ne mu se bendisuva ako si zaminam poso i toj e inaet coek i jas zato doaga do ova..

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ма немој.
    Ти бремена, ти да се контролираш.
    А него шо му е, шо не се контролира?

На katalina, cresa-jagoda, Just.do.it и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Danielamo

Danielamo Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Vo pravo si..zabelezuvan hormonive si go pravat svoeto.. no jas kako karakter bev takva bez razlika bremenosta... ako trrba ke ti recam nesto ima da te zdobolii . Heheh toa e toa

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Мене ми е јасно што кажуваш.
    Но, за одгледување дете не треба да е инает човек. Мора да има огромно, огромно трпение.

И на него самиот му е јасно дека во жестоки кавги губи контрола.
    Е сега нормалните луѓе, тука заминуваат да изладат глава. Твојов знае дека губи контрола врз себе и станува насилен.

Местото за решавање на тој негов проблем е психијатар/психолог.
    Колку и да го сака детето, ако веќе свесно сите знаете дека тој губи контрола, колку мислиш дека тој ќе се исконтролира утре да не го мавне и детето?

На cresa-jagoda, Idedemja и candy.cane им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Уште полошо.
    Значи, тој веќе знаел дека си таква, пред да стапите во брак, и сега, наеднаш: Пу, пу, не важи.

Кај така?

Можно е да се смени, не велам не.
    Ама мора и тој да сака промени и треба многу време и прилагодување.
    Ти ако си спремна да издржиш, терај, ако не си, паковај се и заминувај.

Најголем проблем гледам во тоа што те удрил.
    Уште еднаш ако му се повтори, не чекај ни секунда.

На cresa-jagoda, flawless., Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.