Zasto da ceka vtor pat... Ako e vo takva situacija, plus bremena, begaj sto podaleku. Vtoriot pat nedaj boze moze da e fatalen....
Ваков вид на маж нема никогаш да ја сфати сериозно. Кога тој на секоја диксусија наместо компромис и вели ако не ти чини оди си, нема што да бара со таков. Само да не се залажува дека ќе се смени кога ќе роди и да трпи вакви глупости на денешно време. Занеш зошто не сака да си одиш, зошто ќе пукне срам во маало снаата им замина. Не е тој инает човек, тој е тешко недозреано ѓубре што цица од градите на мама.
Se nadevam najiskreno. Sekogas imam davano vtora sansa. Se nadevam ke istrae i ke se promenat i dvajcata. Mn sreka im posakuvam.
Pa mislam deka mn bi se iskontroliral.. i bi bil sposoben i sam da go cuva slobodno da ne sum jas pokraj niv... najiskreno Nie i vo vrska bevme takvi i dobro se znaevme i dvajcata... ama pustata ljubov... i na nego mu rekov krajno seriozno ako se osudi uste ednaa jas zaminuvam.
Ама и да го исполниш тоа, не само да велиш. Оти така ќе го научиш дека само се закануваш, а ништо не преземаш.
A iskreno pak mene voopsto ne me interesira sto ke recat komsiive. Samo gledam ja i toj da sme ok. Drugo ne e bitno nisto...
Немој да си толку сигурна, тој нема да го гледа сам на мама ќе и го даде, така да бабата ќе е мајка. Мислам по пишаново ти си толку заљубена во маж ти што од толку слепа љубов не ја гледаш реалноста и пред се моментот дека тој тебе не те сака. Ти си само еден предмет во неговата животна колекција што се вика- жена ми. Не ти го вреднува трудот по дома, ти ги вреѓа родителите, те омаловажува со тоа што те брка, и уште те удрил и влечел, а капаче на се бремена си со негово дете. Ама нема простор за муабет со ваков, си одиш, твоите знаат се и чао. Жално само за детето уште неродено вака што татко му се понаша.
Тогаш не знам што да ти кажам повеќе, бидејќи за другото имаш доста совети од членките. Со среќа на сите, за што и да решиш.
Da zaljubena mnogu sum iskreno i ne sakam da prodolzam bez nego... sega za se ste vo pravo... jas ednas rekov greota e maloto poubo otepajme i mene i nego.. da ne nemas barem posle bidi si sreken .. i izbuvna uste pogolemi karabici
Ако не те интересира, оди си, спаси се на време и ти и детето. Полошо ќе биде. Утре детето ќе има потреби, а тебе ќе те прават неспососбна да ги подмириш и ќе те малтретитраат не само тој и мајка му. Од рака таа ќе ти го зема и ќе се понаша како мајка, ти ќе гледаш и на секое преречено тој ќе ти вели не ти чини оди си. Немој не се доуништувај сама, не им давај прилика да ти го прават тоа.
За ова најдобро решение е да се иселат од таму и да започнат живот сами, да нема он премногу влијание од страна на мајка му, и така мислам дека ќе се промени и многу поинаку ќе гледа на работите.
И да се преселат мајка му пак ќе се меша, работата е мажот да созрее и да стави граници до каде може да оди мајка му, а до каде не. Застанува пред неа и јасно и гласно кажува оваа жена тука ми е соруга, таа мене ми е на прво место со идното дете во животов, се што не ви чини мене ќе ми кажете, нема со неа како ти и татко ми ви чини. Ама пак и многу други работи не им знаеме, ете живеат во куќа на родителите, буџетот како им е распределен? Многу нешта не се кажани, ама од односот на маж и кон неа може да се заклучи колку тој неа ''вистински ја сака''.
Сите сакаме да ти пишеме подобро ќе биде, мислиш не сакаме? Ама не сакаме да те лажеме. Јас ти пишав ти го сакаш него до бескрај и назад, а тој тоа го злоупотребува. Он нема основна почит кон тебе, а згора на се бремена си, треба како капка на дланка да те гледа и чува, а не да ти вели не ти чини оди си. Какво е тоа однесување? Како ти пак предмет си си сега те ставил на катот кај мама и тато и ќе си прави со тебе како му се сака. Море, море, несозреан и неспремен за брак, а камо ли за дете
Прво и основно никој не се менува толку лесно,волкот влакното го менува ама ујот не.Се дури не те свати дека си сериозна,и дека само си збориш дека ке го оставиш тој ке те манипулира.А кога ке свати дека си сериозна во намерата и дека ништо не може да те поколеба во твоите намери ,се надевам ке е поинаку. Ке му кажеш што ти мислиш,што сакаш,очекуваш,што ти пречи, ке го прашаш што тој очекува од животот со тебе,и ке се договорете како сите одстрана да ги тргнете од пикањето прсти во вашиот живот .(дали ке ги ставите на игнор и двајцата ,дали скроз ке се одделите од нив,или нешто друго)Ако се слага добро ,ако не замини си макар на неколку дена да види дека си сериозна и ако му е стало до тебе ке те бара и моли,а до колку не биде заинтересиран и ти води инает па не те бара , така и ке знаеш на кое ниво си во неговиот живот.
Ziveeme vo ista kukja.. tie dolu nie gore. Svekrvami ne raboti samo svekormi...nie dvajcata rabotime i zemame redivna plata..po 3000 den nie davane dr nivno kao a ustvari odime i pak kupuvame. Toa ne eproblem... voopsto tuku ponasanjeto so ja nikogas nema da dozvolam na svekrvami da i se pravdam za toa kaj ke odam..taa saka taka jas i kazav od start ne mozi. Se pomiri so toa ama sepak koga se rab za moive i za mene ne sme pocituvake kako da saka da nareduva a jas jasno i kazav kaj mene ne mozi taka i sega uste dnas ke kazam mazmi ke trpi najmnogu zato so e na sredina.. sepak kolkh i da e tesko ke go doblizam do mene pa neka si svati deka sama ke ostani..