Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Тие тези се дека тој постојано сака да ебе, ама работата е кај кого ебе.
    Значи ако те одбива некој период, ебе друга пошто нема шанси да е нерасположен, под стрес итн,
    Не, немаат постојано нагон.

На Stark, crazylady, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    Јас зборам за избегнување на секс со месеци ,а не за секој ден по 5 пати
    Он мисли на секс постојано но секако дека имаа фактори кој влијаат на пример уморен од на работа , нервозен , и други работи но пак ќе кажам избегнувањето секс со месеци не е нормално и има голема причина
    Толку

На crazylady и Konfetka им се допаѓа ова.
  3. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Епа таа причина не мора да биде друга личност. :)

На crazylady, WildMk, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    Да ,точно!
    Кој рече дека не постојат други фактори?
    Дај престанете да ги испревртувате моите тези ,вие самите си се убедувате ? Нема што мене да ми објаснувате јас го немам тој проблем,за вас незнам ,можам само да дадам мислење на кое имам право

На crazylady и baby-star им се допаѓа ова.
  5. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    И со месеци може да траат некои ситуации и проблеми. Ама сè зависи од желбата и на двајцата партнери. Ако на било кој му смета тоа што немаат често треба да се разговара зошто. На некој му е сексот на прво место, на некој не. Некој може да издржува или да не сака подолг период, некој не. :) И тоа нема врска со изневерување или "трошење" (highfive)

На crazylady, WildMk и redhead им се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    Нема што да се повторувам!
    Кога постираш цитат постирај го целиот.
    Вие не ме убедувате мене ,си се убедувате себе си !
    Бадевеј јас секако немам ваква ситуација ,кажувам она што го мислам

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Па колку и да вртиш пак се сведуваш дека не било нормално да немаат секс со месеци и го ставаш "трошењето" како главна причина без да размислиш дека има и луѓе кои не се опседнати со тоа или си имаат други проблеми (ПОДОЛГ ПЕРИОД) . Не значи дека ако е машко мисли на секс 24/7, или мора да има секс. Исто важи и за женско. Не те убедувам, си дискутираме што и како :D Не мора да бидам во таква ситуација за да дискутирам на таа тема и да имам мислење, исто како и тебе :)

На WildMk и FVP им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    181.015
    Од се што прочитав, брачни искуства имаат колку што ми е познато две.
    Не, не е немањето секс недвосмислена индикација дека некој некаде се празни(facepalm)
    Брак е поинаку од врска на толку многу нивоа, па особено уште со дете...

@Medushka , сама посочи дека ти е јасно, тоа што не разговараш за проблемите е проблем. Сега имате акумулиран проблем. Брачен советник не знам ама почни со разговор. Кажи му го тоа што го напиша овде. Без да почнеш со обвинување, ти вака јас така, туку со тоа како се чувствуваш и како ти недостасува.
    Можеби некој ќе посочи и брачен советник, ама и за тоа треба двајца што се спремни за разговор.
    Ти посакувам среќа.

На Snowflake97, Medushka, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    Еве бидејќи си пољубезна , јас би сакала некоја повозрасна жена или маж на форумов да ја образложи оваа проблематика
    Јас просто не можам да поверувам дека двајца здрави и прави маж и жена со месеци да немаат секс А ПРИ ТОА ДА НЕМААТ НАГОНИ ЗАРАДИ ДРУГИ ПРИЧИНИ...
    Секако дека постојат други фактори ,како стрес и нервози на работа,здраствени проблеми ,финансиски проблеми ,но тие проблеми не може да траат со месеци ,можеби недела две ...на маж да не му текнува со месеци за жена??Може ,само доколку не е здрав .
    Нека пишат некои повозрасни и нека кажат што е работава :lol:

На JonSnow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    181.015
    Oh boy @Justicija |(
    Темава е криза во бракот. Ако не ти е јасно од тоа што е веќе пишано, за сеир и проширување видици најди некоја друга тема:|

На fana, Annath, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Институт Алтернатива

На tambelina и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    7.349
    Prostete ako sum gruba no jas vaka gi sfakam rabotite.
    Prekumernata griza kon deteto I navidum sovrshen maz e samo manipulacija so chuvstvata I potrebite na zenata koja moze da Trae mnogu dolgo.
    Izgovori od tipot deka ne e se sovrsheno, mu trebaat posebni uslovi, atmosfera za intimnost I red drugi rabotite samo da ja prefrli vinata za situacijata kon drugiot partner. Toj e prekrasen Samo NE si gi pochituva obvrskite kon drugiot I go boli uvo. Brakot e partnerstvo, zaednica so emocii.
    Prichini za neintimnost moze da se dve: zdravstveni I emotivni. Bilo koja prichina treba vednas da se reshava. Vo sprotivnost bez manipulacii da se stavi kraj na ponatamoshni frustracii koi ke dovedat do neverstvo. Kako sto ima potreba da dishe, jade, socijalno da se druzi, da ima million mali zadovolstvo, zenata ima potreba da bide I zena vo krevet. Programata koja of ragjanje ja dobiva zenskoto dete e sedi, kjuti, sramota e, site ja nosime na Balkan. Nisto NE E sramota, poglednete se vo ogledalo I odgovorete si sto ve pravi srekana I zivejte srekno.

На crazylady, Justicija, manako1 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Разговарај отворено, смирено, без навреди кон него и оправдување кон себе. И јас имам 1.5 година ќерка, и мм е посветен татко, се грижи и ја чува, ја храни, ја облекува, ми помага мене околу домот, НО јас сум неговиот ценар. Да си ја сакаме ќерката и се правиме за неа, дури и се караме меѓусебе за неа, ама ни јас ги запоставувам неговите потреби, и тој моите, не зборувам само за секс. Тука спаѓа утеха, кавга, пофалба, семеен план, инвестиција. Всушност, еден ден децата ќе заминат од оваа куќа, по бели свет, ама ние ќе сме тие 2ца кои ќе останеме заедно. Разговарај и научи се на компромис, љубов за љубов, ама и компромисот е битен дел од врската. Јас секогаш велев, : ЈАС ЈАС ЈАС.... ама не било така, сега сме 3ца :) Среќно!

На JonSnow, cresa-jagoda, PurpleMind и 4 други им се допаѓа ова.
  14. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Во брак сум многу кратко. Не живеам со свекор и свекрва. Во еден наврат седејќи на маса од девојка на братучед на мм бев исмевана и јас и мајка ми. А соучесник на тоа беше и стрината... Неможејќи да издржам заминав со сопругот под изговор дека не сум добра... Немав друг избор освен да ја тргнам таа од пријател бидејќи прави раздор и кавги очигледно... Она што најмногу ме боли, не е тоа што нејзиниот иден свекор ме тргна од социјалните мрежи, туку тоа што мојот мм ме напаѓа и секогаш е против мене.. Тие се навредени, а ние исмевани океј е...
    Јас во лице ништо не им реков, само се повлеков...
    Периодов во брак ми е пекол, апсолутен пекол, нервози, кавги... Најмногу жал ми е за бебето во мене, кое нема поддршка од мм...
    Размислувам за оддвојување бидејќи не сме регистрирани.. Вашњ мислење во однос на ситуацијава... Ве гушкам:*

15. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    @KiwiFruit бремена си и живеете заедно со партнерот но сеуште немате стапено во граѓански брак,така?! Ти сакаш а тој не се брза?Или?

Ако е истиот дечко за кој претходно си пишувала за проблемите со колешката, уште тогаш си знаела каков тип на карактер е,и довербата уште тогаш ви била на стаклени нозе. А и тој знаел дека си малку повеќе љубоморна.

Велиш ,,бракот ви е пекол,кавги нервози".
    Ми се чини дека си незадоволна,разочарана. Веројатно очекувањата и реалноста не ти се поклопиле, и тоа те фрустрира.Можеби и грешам.Шпекулирам. Плус на ова додади ја и бременоста кој дополнително те прави уште почувствителна....

Штом не успевате сега да разговарате и решавате ситуации,кога ќе се роди бебето ќе биде уште потешко. Станувањето родител,обврските околу бебето, е огромен предизвик,кој дополнително ќе ве фрустрира ако немате взаемно разбирање,подршка,почит и доверба.
    Немам конкретен совет,бидејќи немаш опишано конкретни примери за ситуации кога,како,зошто, настануваат кавгите. Но живот со партнер(брачен/вонбрачен) без доверба, без почит ,без меѓусебно разбирање и подршка, е лоша/токсична средина за возрасни,камо ли за дете.

:hug::f:

На KiwiFruit, MissBreezy, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Мила, едно нешто што научив е да не се молчи додека некој в лице те исмејува и омаловажува. Иако сум така воспитана, за жал, животот ме научи дека не треба како што не учи и самата религија, она "сврти го и другиот образ", напротив, "око за око, заб за заб". Затоа што инаку ќе бидеш доживеана како малоумна, ќе видат дека не се одбрануваш и ќе те возат така до бескрај. Истото ми се случи, си молчев јас така пред свекор/свекрва/золва, оставав мм да реагира и еве, мојот брак доживува крај во моментов. Затоа, доколку сакаш да го задржиш партнерот, седни и смирено објасни му зошто си станала од таа маса и дека очекуваш негова поддршка, како негова партнерка и мајка на неговото дете. Веројатно си многу разочарана, но верувај, на мажите доколку не им нагласиш како размислуваш не знаат да те прочитаат, мораш да им посочиш (на повеќето).

На Sinolicka., Macito007 и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    И јас мислам исто. Смени малку тактика биди ти таа што ќе дава топлина извесен период, започни да го гушнеш или бакнеш со нежност и внимание, колку и да ти иде нервоза не покажувај покажи разбирање и милост. Ако после ова остане ист не е до тебе драга тогаш причините се други. Ама затоа пробај вака за да отфрлиш сомнеж дека до тебе е.

18. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Девојки помош, не знам што ми се случува периодов.
    Веќе 2-3 месеци се чувствувам оддалечено од мм и се ми е монотоно. Немам желба да отидам да го гушкам како претходно, да го бакнувам, камоли да бидам иницијатор за секс. На почетокот мислев дека ми е од цел ден седење сама дома и имав доволно време и премногу за да ти дојдат разни мисли во главата, но еве и откако тргнав на работа продолжи истово.
    Дојдовме и двајцата во непозната држава со непознавање на јазикот, јас не оти се разбирам нешто ама така сум поснаодлива може да речам и се беше на мене оставено.. барање работа, средување документи.. за се едно нешто мене ме праша, ова како оди, ова што значи, и јас не знам многу работи ама се трудам повеќе. Тој како да чека се на мене и неколку пати му имам кажано ама џабе е.. Од друга страна пак јас не знам што правите вие по дома со вашите партнери :D ама мене ми е ептен досадно. Значи секој ден е исто, работа, ручек, ќе пиеме кафе заедно, ќе позборуваме и утре пак истото. Ако има интересен филм ќе пуштиме и така секоја вечер.. ќе му кажам дај да играме карти или ќе му предложам нешто друго, тој бил изморен, не сакал и тоа па тоа. Се чувствувам веќе како некоја стара баба која само се жали, живееме како да сме 60. И тој исто, викендов бевме слободни и цело време врнеше и ај дома седевме, буквално не стана од креветот и само филм па филм, веќе ск*рчено ми е и од филмови милион ги изгледавме. Не се сеќавам што правевме претходно па ми беше убаво.
    Еднаш само му реков човек досадно ми е дај предложи нешто да правиме заедно оти подолг период секој ден едно исто, неможам и на тоа добив одговор: тоа е ама ај што да правиме, изморен сум не ми се прави ништо, што кај мене ја префрлаш топката и ти дај идеа и биди иницијатор за нешто. И на крај кога ќе речам ај воа да правиме, пффф од кај ти текна сеа ова не сакам.
    Не знам што да правам за да вратам како што беше на почетокот оти вака не оди на арно, него му е убаво сеуште ама и него ќе му станам досадна за некое време како тој мене што ми е .:drunk:

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Најди си знимација која ќе ти преокупира поголем дел од времето, а да не го вклучува и него.
    Ќе се зажелиш пак.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.130
    А што да праите? Не ми е јасно. Уосталум мора заедно да праите? Излези шетај, најди си нешто, сади цвеќиња, ако немаш пријателка најди некоја колешка или комшика, пиј кафе, праи нешто. Мора ли заедно?! Може па има напорна работа и не му е до малтретирање навечер. Што знам!?

На Petar80 и Ladybug98 им се допаѓа ова.