А сте разговарале си прашала што му е проблемот?Јасно и гласно кажи му ако не почне да се грижи за фамилијата дека ќе си отидеш,дека нема да толерираш.И да си отидеш ако не се смени.Бракот е меѓу двајца,не си само ти родител.
Koga ke prasam sto e problemot megju nas, nema nisto ke mi kaze i ke si zamine. Nisto ne go interesira, go cekam za da razgovarame ne doagja do 1 casot
Ако имаш каде отиди си на некое време и ќе видиш реакција,ма да чисто сумљам дека ќе смениш нешто.Од кога е ваков?Како беше во врска?Нешто морало да се промени
Како прво сигурна си дека е таму? Како второ зошто не му отидеш ненајавено таму да го провериш дали е таму и што прави ако е стварно таму? Како трето си го прашала ли зошто оди кога не му е смената, да видиш каков изговор ќе добиеш? Како четврто не е лошо да го потсетиш дека е женет, дека има жена на која и треба маж и плус има дете за кое треба да се грижи подеднакво. Како петто кога се враќа пијан ли е и како се однесува со тебе, дали знае да почне да се кара со тебе зошто си го барала на телефон? Како шетто му имаш ли контрола на неговата плата заеднички да се грижите за домашните трошоци или си троши пари како што си сака?
Od koga se vraboti edna nova kaj niv, zena mazena so 3 deca neznam sto da mislam Koga e pijan odma legnuva da spie, a pari od negovata plata eden denar ne gledam, neznam ni kade odat. Nemam kola da vidam kade i nemam so kogo. Toj zaminuva so kolata
Ako imas blizok ,brat,tatko,majka,drugar neka go prati kaj odi navecer koga ne e na rabota.Pozali se na majka mu I kazi I'm deka se odnesuvas kako da ne e zenet.
Вака мојата јатрва мислеше дека ја вара мажот,па на крај испадна дека оди по казина и сите пари ги искоцка.Незнам што да ти кажам освен да не бидеш со човеков,кај крив па несака ни да разговара.Во никој случај не би ставила потпис со тој човек.
Абе какво пратење какви глупости. Ги запоставува жената и детето, не придонесува нит со физичко присуство, ни финансиски. И да има и да нема изневерување, дреме било каде само да не е со жената и детето. Женичкава е како самохран родител. Ако не може да реши со разговор, ако не сака да ја сослуша, да си го бара чарето и да му даде клоците.
Ke go pazam nekoja vecer da vidam sto motka, svekrva mi ke zastane so deteto Па може тогаш ќе разбере што се случило, вака не
Свадба немој да правиш. Откажи ја. Собери си ги алиштата, земи си го детето и оди си кај твоите. Ете си работиш, си имаш плата. Плус барај му обавезно и алиментација за детето. Нека не ти пропаѓа животот со такво ѓубре. Ќе си го уништиш здравјето. Тој е прав уличар и алкохоличар, а таков за маж не ти треба.
Kolku meseci e ova vaka? Devojce ako ti go ranis nego, dete gledas, kukja vrtis, zosto ti e toj tebe? Da bides pod stres samo, dali se kocka, pie, spie nekade ? Odi si dodeka ne si se vencala i ne se rodilo vtoro dete, uste imas vreme,a koj pat go fatil toj neka mu e so srekja, negovo si e, ti gledaj si deteto i relax, buf vo sokol ne se pretvara. Ti ne si mu majka na nego pa, kje doagja i kje si odi kako kje mu dojde ni objasnivanja ni pricini nisto, imas dete na koe si majka.Kolku povekje odolgovlekuvas tolku poloso i potesko kje se otkacis.
Види душо не значи дека те изневерува ама очигледно има некаков проблем штом ладнокрвно ти вели ништо нема и заминува а продолжува се по старо. Пред да стигниме до изневерувањето воопшто не е во ред да не допринесува за фамилијата, да ги троши парите по кафани, да доаѓа пијан и да не ти обрнува внимание тебе и на детето. Не знам како не му е мерак да те земи за рака тебе и детето и да се изнашетате. Човекот или има порок или шврља на страна. Ама едно што го знаеш ти и не мора доказ е тоа дека не е добар татко а после и маж. Џабе ти му го проверуваш телефонот,има милион начини да разговара од друг телефон најобичен за кој ти не ни знаеш дека го поседува. Совет и така сама се грижиш за домакинството и детето, направи уште еден напор да разговараш и кажи му дека ваков начин на живот не ти се допаѓа и сметаш дека е подобро да расчистите,нека не звучи како закана туку искрено размислување. Кажи му ги сите работи не само недоаѓањето дома, туку парите,вниманието,обрските. Ако не може да сфати,без драма спаковај си ги работите и оди си, а свадбата откажија уште денес оти и да има напредок за месец дена нема сигурно да се промени до тој степен да ти посакаш да се мажиш за него. И немој да ќутиш,разговарај со твоите сигурно ќе имаш поддршка. Не е срамота.
Нема кога да разговара со него. Еве прочитај ја членката. Таа се обидува да разговара со него. Ама тој во секое слободно време излегува, пред да излезе со два збора ја откачува и излегува. Се враќа пијан во 1 часот. Јас не и препорачувам во 1 часот да му збори, пијан кога е не се знае како може да заврши тој нивни разговор, може и насилен да стане.
Јас многу добро прочитав и тоа неколку пати, ама нас многу ни е лесно да и речеме абе ајде спакувај се и замини додека си се излежуваме со кафенце по дома со мажите и децата за викенд, и готово и го решивме проблемот и и помогнавме многу,оти нели до сега неа не и текна да си замини со детето,многу и е убаво да трпи. Да сме во нејзина кожа сигурно нема да е толку лесно, работите во животот не одат плукни залепи,прво треба да се проба проблемот да се реши, ако и самата членка смета дека нема излез тоа требало да го направи и многу порано, оти тука ние се знае што ќе и кажеме, исто како и на секоја друга што имала или има ваков проблем. По правило разводот или разделбата треба да е последна опција а не прва,оти семејството се распаѓа со една ситница, ама за да се одржи треба силни рамена низ животот. Е сега членката сигурно може да процени како започнал нејзиниот брак и во која насока се движел, и дали има простор за нешто да се смени,ако нема тоа е тоа крај на приказната.
Јас разбирам дека не е лесно и не треба да се помислува одма на развод. Туку да се проба со разговор да се решат проблемите. Ама еве кажи и на членката како да разговара со него, поточно кога да разговара кога тој или е на работа или бега од дома и се прибира пијан само за спиење. Треба ли да го заклучи и да не му дозволува да излезе додека не разговараат? Затоа што поинаку не гледам како. Или треба да трча по него кај ќе оди тој и таа таму со него, па може тогаш ќе може муабет да направат...
Сигурно имаат некаква комуникација штом живеат заедно,ваљда не излегува во 5 саат сабајле па се прибира во 2 по полноќ.
Se gleda idealist si, megjutoa od ideali nema fajde, plus taa dete ima vekje. Stom taa i da zvoni toj ne se javuva, idi mi dojdi mi ni a ni b,plata papala maca .... do dusa net e ova, ama zena tuku taka da sedne da pisuva na forum, a ne se obidela vekje, ne veruvam. Toj ako se pokaze vo vistinsko svetlo porano toa podobro.
Знаеш јас сакав само да се потрудам да помогнам за ако нешто може да се спаси, ама според мене поголем е проблемот на неговата незаинтересираност кон фамилијата отколку изневерувањето, и сигурно тој проблем се јавил пред тоа тој да изневерува ако воопшто изневерувал. На крајот сепак пишав дека членката знае и сама дали нејзиниот брак односно заедница е ваква уште од почеток или било се во ред па поради некоја засега не позната причина тој се сменил. А фала богу дека на крајот се знае ако нема решение што е следен чекор кој веројатно е најразумен после се, исто и многу тежок, ама не потежок од живот со таква личност.